Κομοτηνή: Αναγκαίος ένας ερευνητικός πολυχώρος στο κέντρο της πόλης – Τι λένε οι φοιτητές

Βρίσκουν την πόλη της Κομοτηνής «σχετικά φθηνή» σε σχέση με τις πόλεις τους, «φιλόξενη»,αλλά στέκονται σε μια έλλειψη που «συντροφεύει» τις προσπάθειές τους στην καθημερινότητα των σπουδών τους.

Φοιτητές και φοιτήτριες του Δ.Π.Θ. μιλούν στο ertnews.gr για την αναγκαιότητα λειτουργίας αναγνωστηρίου –βιβλιοθήκης εντός πόλης. Ενός πλήρους εξοπλισμένου πολυχώρου, εμπλουτισμένου με βιβλίου και 24ώρες το 24ωρο ανοικτό.

«Υπάρχουν πολλά αναξιοποίητα κτίρια στο κέντρο της πόλης. Παλιά αρχοντικά που θα μπορούσαν με κατάλληλη ανακαίνιση να λειτουργήσουν ως ένας πολυχώρος για τη φοιτητική κοινότητα του ΔΠΘ», σημειώνουν και τονίζουν ότι οι βιβλιοθήκες που διαθέτουν τα τμήματά τους (Νομικής, φιλολογίας ) λειτουργούν μέχρι το απόγευμα και το σημαντικότερο: είναι εκτός πόλης.

«Καταθέτουν» την πρότασή τους στις συζητήσεις που κάνουν λίγο πριν την έναρξη της ομαδικής εργασίας στα Cafe της πόλης όπου δίνουν σήμερα τα ραντεβού τους για να εργαστούν και την «εμπλουτίζουν» ανάλογα με τις ελλείψεις που έχουν εντοπίσει ή τις ανάγκες που προκύπτουν: «Να έχει εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στο Internet» λέει μια Κρητικιά φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ, «να παρέχει εξοπλισμό για τις ώρες εκείνες που θα εργάζεται κάθε φοιτητική ομάδα», προσθέτει συμφοιτήτριά της.

Θετικοί σε αυτόνομο πολυχώρο για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΔΠΘ στέκονται και οι ντόπιοι νέοι σε ηλικία εργαζόμενοι και παράλληλα σπουδαστές, φοιτητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές και οι ίδιοι. «Υπάρχουν τόσο όμορφα κτίρια που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν έναν τέτοιο ερευνητικό εμπλουτισμένο με τίτλους πολυχώρο», λένε κι εκείνοι, καθώς «μετατρέπουν» συχνά την έξοδό τους στο cafe σε «γραφείο»-τόπο συνάντησης με συν-σπουδαστές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος