Κομοτηνή: Αναγκαίες οι προσλήψεις στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας

Οι ελλείψεις στο προσωπικό δημιουργούν προβλήματα στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας της Κομοτηνής.

Δύο παρασκευάστριες συνταξιοδοτήθηκαν πριν ένα χρόνο. Πριν τρεις μήνες ακολούθησε και μια τρίτη συνάδελφός τους και το Μάρτιο βγαίνει σε σύνταξη και μια τέταρτη, με αποτέλεσμα ο χώρος να λειτουργεί με μια μόνο μόνιμη παρασκευάστρια.

Καθημερινά εξυπηρετούνται σαράντα και πλέον κάτοικοι της περιοχής, πραγματοποιώντας πολλές και διαφορετικές εξετάσεις. Πρόκειται για εξετάσεις: Γενικές αίματος, βιοχημικές, ανοσολογικές, μικροβιολογικές κ.α.

«Δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που έρχεται» δήλωσε σήμερα 29-11-2022 στο www.ertnews.gr η μικροβιολόγος του Εργαστηρίου, η κα Ηλέκτρα Χατζίδη. Παράλληλα, σημείωσε ότι ολοένα και περισσότεροι αναζητούν τις υπηρεσίες του χώρου της. Έτσι, ενώ παλιά πραγματοποιούσαν τις εξετάσεΙς τους κυρίως οι ανασφάλιστοι, τώρα δέχονται και μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων, που δεν θέλουν να επωμιστούν το οικονομικό κόστος προσφεύγοντας στα ιδιωτικά εργαστήρια.

Το αίτημα της ενίσχυσης υποβλήθηκε στις διοικήσεις και του Κέντρου Υγείας και της 4ης ΥΠΕ πριν μισό χρόνο. Ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων του Κέντρου Υγείας ετοιμάζεται να υποβάλει εκ νέου σχετικό αίτημα.

Η στελέχωσή του και η ενίσχυσή του με το κατάλληλο προσωπικό κρίνεται αναγκαία και για έναν ακόμη λόγο: Το εργαστήριο διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, άρα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στους κατοίκους της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος