Κομοτηνή: Αναγκαία τα σύγχρονα ηχητικά συστήματα στις διαβάσεις πεζών για την ασφαλή διέλευση των ατόμων με προβλήματα όρασης

Την ανάγκη αντικατάστασης των παμπάλαιων φαναριών που υπάρχουν στις διασταυρώσεις εντός πόλης με καινούργια, επεσήμανε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, Εμίν Μποζ μιλώντας στο ertnews.gr.

Όπως είπε, το θέμα το έχουν θέσει στη δημοτική αρχή του δήμου Κομοτηνής και έχουν πάρει τη διαβεβαίωση ότι θα ικανοποιηθεί ως αίτημα. Πρόταση της Ένωσης είναι να τοποθετηθούν σύγχρονα ηχητικά συστήματα στις διαβάσεις πεζών με φωτεινούς σηματοδότες, για την ομαλή κι ασφαλή διέλευση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ειδικός χώρος – στέγη κατάρτισης

Παράλληλα, τόνισε ότι με συνεργασία της Ένωσης με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Ελλάδος και τον Δήμο Κομοτηνής θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος – στέγη κατάρτισης –ενημέρωσης αλλά και πραγματοποίησης μαθημάτων στη γραφή Braille.

Τα μαθήματα δεν θα αφορούν μόνο τα άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά θα μπορούν να τα παρακολουθούν σε δεύτερη φάση και όλοι όσοι θελήσουν να εκπαιδευτούν για να εργασθούν ή να εργάζονται με άτομα που αντιμετωπίζουν αναπηρία όρασης.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι μόνο στην ΠΕ Ξάνθης υπάρχουν 800 άτομα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης με την Ένωση να αριθμεί μόνο 180 μέλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος