«Ξέρετε πόσες φορές τα έχουμε πει;» ρωτά ο κος Αλέκος Τρίχας, κρεοπώλης στο επάγγελμα και κουνά το κεφάλι του δίνοντας ο ίδιος την απάντηση «Έχουμε ενημερώσει όλους τους δημάρχους.» Από τις 17 Μαρτίου του 1967 εργάζεται στην Δημοτική Αγορά της Κομοτηνής. Ήταν από τους πρώτους επαγγελματίες που βρέθηκε σε έναν χώρο, που όπως λέει, από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει ελάχιστες εργασίες ανακαίνισης.

« Μόνο ο Βαβατσικλής έκανε έργο στη Δημοτική Αγορά. Οι υπόλοιποι, όσοι περάσανε, Δήμαρχοι κι Αντιδήμαρχοι δεν έκαναν τίποτα, ούτε καν το απλό βάψιμο. Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον πρώην Δήμαρχο, τον κ. Τάσο Βαβατσικλή, αλλά θέλω να πω πως ήταν άνθρωπος που καταλάβαινε τον επαγγελματία. Επί δημαρχίας του τοποθετήθηκαν οι τζαμαρίες, τα ανοξείδωτα τσιγκέλια, φυτεύτηκαν λουλούδια, βαφόταν ο χώρος δύο φορές το χρόνο, τοποθετήθηκαν καινούργια πλακάκια, γινόταν το πλύσιμο κάθε Τετάρτη και Κυριακή με ειδικό συνεργείο. Έγιναν εργασίες στην οροφή του κτιρίου.» Απαριθμεί ένα προς ένα τα έργα που έγιναν δείχνοντας με το χέρι του την εικόνα σήμερα, τις φθορές, που έχει υποστεί ο χώρος. «Τώρα κοιτάξτε τα χάλια του χώρου.Κάθε φορά που βρέχει στάζει από το ταβάνι και γεμίζει νερό ακόμη και από τα παράθυρα. Το έχουμε επανειλημμένα επισημάνει στους υπευθύνους , στους αρμόδιους της Δημοτικής Εταιρείας «Νέστωρος Τσανακλή», όπου ανήκουν τα ακίνητα, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα, μόνο υποσχέσεις εισπράττουμε» λέει ξανά και μιλά για εργασίες στην οροφή, που γίνονται και δεν φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα «το έργο δεν ελέγχει κανείς πώς γίνεται, αν τηρούνται όλα όσα πρέπει.» Ο έμπειρος κρεοπώλης μιλά ανήσυχος ακόμη και για σοβάδες που πέφτουν. «Θα σκοτώσουν κανέναν» λέει χαρακτηριστικά και προτείνει μεταξύ άλλων: Την τοποθέτηση και λειτουργία καμερών ασφαλείας, «είναι απαραίτητες» λέει αναφέροντας τις συχνές διαρρήξεις που σημειώνονται στο χώρο. « Όχι μόνο να ζητάνε το ενοίκιο, αλλά να κάνουν και κάτι. Εμείς είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αλλά εκείνοι όχι.»


Ένας έμπειρος επαγγελματίας που εκφράζει το δίκαιο αίτημα 150 και πλέον συνολικά εργαζόμενων στο χώρο, αυτό της ανακαίνισης της Δημοτικής Αγοράς, που στέκει τώρα μισοκαθαρισμένος, μισοφωτισμένος, σχεδόν μισοξεχασμένος.
Φώτο: Ο κος Αλέκος Τρίχας με τον γιό του. Στιγμιότυπα από τη Δημοτική Αγορά ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος