Κομοτηνή: Αναγκαία η τεχνολογική αναβάθμιση του Γλωσσολογικού Εργαστηρίου του ΔΠΘ, τονίζουν οι φοιτητές

Την τεχνολογική αναβάθμιση του Γλωσσολογικού Εργαστηρίου Σύνταξης, Μορφολογίας, Φωνητικής και Σημασιολογίας +ΜόρΦωΣη ζητούν φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.

Μιλώντας σήμερα 8 Δεκεμβρίου στο www.ertnews.gr τονίζουν ότι «λειτουργεί με προβλήματα και χάρη στην προσπάθεια τόσο των διδασκόντων, όσο και τη δική τους».

Ειδικότερα, όπως δήλωσαν: «Οι υπολογιστές του Εργαστηρίου είναι παμπάλαιοι, λειτουργούν με το ζόρι». Παράλληλα, μην κρύβοντας τον προβληματισμό τους στάθηκαν από τη μια πλευρά στην πολύ καλή προσπάθεια του έμψυχου δυναμικού του Τμήματος και από την άλλη στους βραδείς ρυθμούς με τους οποίους ακολουθούν τις επιταγές της τεχνολογίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Εργαστήριο άρχισε να λειτουργεί το 2010-11 και όπως αναφέρεται στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα του πανεπιστημίου έχει «ως βασικό στόχο την προώθηση της γλωσσολογικής έρευνας και την ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων στον κόλπο του Τ.Ε.Φ. του Δ.Π.Θ., τόσο μεταξύ των μελών ΔΕΠ και των υποψηφίων διδακτόρων όσο μεταξύ των προπτυχιακών φοιτητών, στο πλαίσιο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας».

Παράλληλα, το εργαστήριο «υποστηρίζει τα γλωσσολογικά μαθήματα, διοργανώνει σεμινάρια και διαλέξεις από Έλληνες και ξένους γλωσσολόγους με στόχο την ενημέρωση των υποψήφιων διδακτόρων και των φοιτητών, όπως, επίσης, και δράσεις γλωσσολογικού ενδιαφέροντος (αναγνωστικές εμψυχώσεις, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, κτλ), ιδίως στον τομέα της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας.»

Μάλιστα, όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος η μη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών τους στερεί την δυνατότητα να αναπτύσσουν ερευνητική δράση διαμορφώνοντας, προτείνοντας και ακολουθώντας δικές τους εναλλακτικές μεθόδους μάθησης και διδασκαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος