Κομοτηνή: Αναγκαία η κατάρτιση εκπαιδευτών κινητικότητας – Υπάρχουν μόνο εννέα σε όλη τη χώρα

Αναγκαία η κατάρτιση εκπαιδευτών κινητικότητας, καθώς υπάρχουν μόνο εννέα σε όλη τη χώρα. Παρά το γεγονός ότι η προσπάθεια εκπαίδευσής τους ξεκίνησε το 1991. Σε ομάδας εργασίας με αντικείμενο τους Εκπαιδευτές Κινητικότητάς, απόκτησης δεξιοτήτων και προσανατολισμού για τα άτομα με οπτική αναπηρία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ.

Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε ο πρόεδρος της, ο κος Γιάννης Βαρδακαστάνης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (4-1-2022), καθώς η μελέτη- το σύνολο πορισμάτων που θα καταθέσει, θα αποτελέσει έναυσμα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης εκπαιδευτών για τα άτομα με προβλήματα όρασης.
Αναλυτικότερα, ερωτηθείς για την εκπαίδευση εκπαιδευτών κινητικότητας, ο κος Βαρδακαστάνης ανέφερε ότι ήδη έχει υπάρξει μια οργανωμένη προσπάθεια με μια ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του κ. Γιώργου Σταμάτη. «Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε στο δεύτερο μισό του 2022 να ξεκινήσουμε την πρώτη ομάδα εκπαιδευτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι το 1991 ήταν εκείνος που ως πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών με τους συνεργάτες του (ανάμεσα στους οποίους ο σημερινός πρόεδρος, ο κος Ηλίας Μαργιόλας («εξαιρετικός συνάδελφος και δάσκαλος όλων», όπως ο κος Βαρδακαστάνης τον αποκάλεσε)) δημιούργησε την υπηρεσία κινητικότητας με την πρώτη οργανωμένη ομάδα εκπαιδευτών κινητικότητας που είναι και η «ραχοκοκαλιά» μέχρι σήμερα.

«Τότε», όπως υπενθύμισε σήμερα ο ίδιος, «με πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί στο Ινστιτούτο Τυφλών στη Κοπεγχάγη εκπαιδεύτηκαν και μετά επέστρεψαν στην Αθήνα οι έξι πρώτοι εκπαιδευόμενοι βγάζοντας με τη σειρά τους μια – δύο «σειρές» ακόμη εκπαιδευτών». Από τους οποίους σε όλη τη χώρα σήμερα υπάρχουν μόνον εννέα (9) αριθμός που φανερώνει και την αναγκαιότητα εκπαίδευσης νέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος