Κομοτηνή – N. Σωτηρακόπουλος: Αναγκαία η ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου

Αναγκαία κρίνεται η ενίσχυση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» με έναν νεφρολόγο ιατρό. Λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας εξακολουθούν οι τρεις (3) ιατροί, τρεις με την προσθήκη του διευθυντή, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με τη στήριξη του νοσηλευτικού προσωπικού, να μην επαρκούν.

Σύμφωνα με σημερινές (28-11-2022) δηλώσεις στο www.ertnews.gr του διευθυντή της Μονάδας, του κου Νίκου Σωτηρακόπουλου εκτός από τους ασθενείς που χρόνια συνδράμει, πενήντα πέντε (55) συνολικά άτομα σε τελικό στάδιο, σαράντα (40) ασθενείς και δεκατρείς (13) με περιτοναϊκό, η Μονάδα είναι επιφορτισμένη και με τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζουν οι δύο ιδιωτικές κλινικές τεχνητού νεφρού που λειτουργούν στην Κομοτηνή.

Φόρτος που γίνεται μεγαλύτερος και λόγω των μέτρων προστασίας που πρέπει να τηρηθούν λόγω του Covid, αλλά και με τους ασθενείς με covid που νοσηλεύονται και παράλληλα είναι νεφροπαθείς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κο Σωτηρακόπουλο η ενίσχυση με νεφρολόγο ή εξειδικευμένο παθολόγο κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου δέχεται όλα τα νεφρολογικά περιστατικά της Ροδόπης. Παρά την προκήρυξη της θέσης στο παρελθόν δεν υπήρξε ανταπόκριση. Ίσως να σχετίζεται με την απροθυμία εργασίας στην περιοχή ή ακόμη και με την έλλειψη νέων ιατρών που σημειώνεται στην ειδικότητα.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται αύξηση του αριθμού των κατοίκων της περιοχής που παρουσιάζουν κάποιο νεφρολογικό πρόβλημα. Χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά την νεφρολογική πάθηση «βουβή νόσο» και στάθηκε με προβληματισμό στην καθυστερημένη προσέλευση των νεφροπαθών στο Νοσοκομείο. «Όταν έρχονται στο νοσοκομείο είναι χαλασμένα και τα δύο νεφρά τους σε ποσοστό 80%» σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος ιδιαίτερα στους ορεσίβιους κατοίκους της Ροδόπης.
Τέλος,δεν παρέλειψε να επισημάνει δύο κύριους παράγοντες για την υγειονομική θωράκιση: πρώτον, την ενημέρωση και δεύτερον την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος