Κομοτηνή: Αναφορές Αλέξη Τσίπρα σε Θράκη, Μειονότητα και Τουρκία

«Τόπος- παράδειγμα ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης η Θράκη» ανάφερε από τη Ροδόπη όπου βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής “στην κοινή προσπάθεια αλλαγής της κοινωνίας και της χώρας”.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής έκανε ειδική αναφορά στη Θράκη καταλογίζοντας στην Κυβέρνηση «διετή εγκατάλειψη» της περιοχής. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε την ανάγκη να σταματήσει στην περιοχή η «διαρροή» των νέων στο εξωτερικό, καθώς η Θράκη, όπως είπε είναι μια περιοχή με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες.

Ο πρώην Πρωθυπουργός υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες που είχε πάρει η Κυβέρνηση του αναφέροντας χαρακτηριστικά: 1) προαιρετική εφαρμογή της Σαρίας, 2) Διορισμό Τοποτηρητών στους Μουφτήδες 3)στήριξη της Μειονοτικής Εκπαίδευσης «Στηρίξαμε και θα στηρίζουμε τη σύγχρονη μειονοτική εκπαίδευση» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας μεταξύ άλλων: Με νέα δημόσια σχολεία, με την τουρκική γλώσσα ως γλώσσα επιλογής, με σύγχρονες υποδομές, με δημόσια νηπιαγωγεία που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της μειονότητας, με διαχειριστικές επιτροπές με διαφάνεια στον τρόπο διοίκησης και εκλογής. Σημειώνοντας μάλιστα πως οι επόμενοι Μουφτήδες θα εκλεγούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή.

Απευθυνόμενος σε αυτό το σημείο στο κοινό σημείωσε πως οι αλλαγές αυτές είναι αλλαγές που αφορούν όλους καθώς οι προκλήσεις του σήμερα και του αύριο είναι μεγάλες, όπως είπε, προσθέτοντας πως: « Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, μόνο με συνεργασία και όχι σε σύγκρουση με τους γείτονες»
Από την ομιλία του δεν έλειψε και αναφορά στη γειτονική Τουρκία σημειώνοντας την ανάγκη να αποκατασταθούν οι δίαυλοι συνεννόησης με σεβασμό όπως είπε στο Διεθνές Δίκαιο με στόχο τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών για ντόπιους και μετανάστες. Ζητώντας από την γείτονα «Να συνειδητοποιήσει ότι είναι ανώφελο να ποντάρει στην κλιμάκωση της έντασης»

Στο βήμα καλωσόρισε-προλόγισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου λέγοντας του ότι “πολύ γρήγορα θα κληθεί να διαχειριστεί τις ελπίδες αυτού του τόπου”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος