Κομοτηνή – Αν. Βαφειάδης: Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το άνοιγμα της εστίασης

«’Το επόμενο 15νθημερο είναι κρίσιμο.’ Αυτό είναι το moto των τελευταίων οκτώ μηνών», δηλώνει ο Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Κομοτηνής και Περιφερείας, σχολιάζοντας την προσπάθεια ανάσχεσης του τρίτου κύματος της πανδημίας. «Δεν υπάρχει ακόμη σαφής απάντηση για το άνοιγμα των καταστημάτων στο χώρο της εστίασης», εξηγεί μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Κομοτηνή – Αν. Βαφειάδης: Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το άνοιγμα της εστίασης«Οι πληροφορίες έλεγαν ότι θα ανοίξουμε τον Απρίλιο, ακούστηκε και ο Μάιος, δηλαδή κοντά στο Πάσχα. Όλα είναι σχετικά, εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο και την υλοποίηση των εμβολιασμών», τόνισε ο κ. Βαφειάδης, και προέβλεψε άνοιγμα της εστίασης γύρω στο Πάσχα.

«Βλέπουμε ότι η Ροδόπη είναι στο ‘λευκό’, πολύ λίγα κρούσματα, ευτυχώς, είναι καλό αυτό για εμάς τους ίδιους», είπε, εκφράζοντας την απορία, «γιατί να παραμένει κλειστή η εστίαση, καθώς μια βόλτα στους δρόμους της πόλης ‘φανερώνει’ πηγαδάκια για καφεδάκι στις πλατείες και πολύ κόσμο. Ο κόσμος βαρέθηκε, θέλει να βγει γιατί να μην είναι ανοικτά τα καταστήματα εστίασης, φυσικά με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων;». Όπως επισήμανε, οκτώ μήνες  οι επιχειρήσεις εστίασης παραμένουν κλειστές, με τους εργαζόμενους να ζουν με 534 ευρώ επίδομα και τους ιδιοκτήτες σε αναμονή για την επιστρεπτέα έκπτωση, 50% επιδότηση, 50% δάνειο, με τους λογαριασμούς να «τρέχουν». «Είναι απορίας άξιο γιατί είμαστε κλειστά και γιατί υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις στις όποιες ενισχύσεις.».

Στον αντίλογο ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν η ανάσχεση του τρίτου κύματος «για να μην τιναχθεί η  μέχρι τώρα προσπάθεια στον αέρα», ο κ. Βαφειάδης ανέφερε ότι «αργεί η στήριξη, καθυστερεί πάρα πολύ».

Όσον αφορά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής για χορήγηση απαλλαγής από τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού σε επαγγελματίες, ο κ. Βαφειάδης ανέφερε ότι γενικά «μετουσιώθηκε» η οδηγία του υπουργείου Εσωτερικών σε πράξεις, και κάλεσε τους πληττόμενους επαγγελματίες «να δηλώσουν ότι είναι πληττόμενοι για να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη της περσινής περιόδου και άμεσα να κάνουν οι συνάδελφοι  τα χαρτιά τους ώστε το Μάιο να μην υπάρχουν καθυστερήσεις, να έχουν βγει οι άδειες για να ανοίξουν τα μαγαζιά τους».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος