Κομοτηνή – Αν. Γιαννακάκης: Αν τόσο πολύ θέλουμε να «επιστρέψει» το ποτάμι μπορεί να επιστρέψει

Μια πόλη, μια «παλέτα δημιουργίας». Έτσι βλέπει την Κομοτηνή ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Αναστάσης Γιαννακάκης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (19-10-2021) υποστήριξε με πίστη ότι στην πρωτεύουσα της Θράκης θα «μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικά πράγματα, χρειάζεται χρόνο, διάθεση, επικοινωνία».

Ερωτηθείς για το αν δίνονται και τα κατάλληλα ερεθίσματα σημείωσε πως «δεν υπάρχει κάποια επαφή στο να υπάρχει αυτό το ερέθισμα», σπεύδοντας όμως να προσθέσει ότι όλοι οι αρχιτέκτονες είναι πολύ ανοικτοί στο να βοηθήσουν την πόλη. «Θέλουμε πάρα πολύ να βοηθήσουμε» είπε και μιλώντας για τον ίδιο σημείωσε: «Θέλω να βοηθήσω την πόλη. Θα ήθελα να το κάνω αυτό. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει και ανάλογη επαφή».

Κομοτηνή – Αν. Γιαννακάκης: Αν τόσο πολύ θέλουμε να «επιστρέψει» το ποτάμι μπορεί να επιστρέψει
Ο κος Αναστάσης Γιαννακάκης στο στούντιο της ΕΡΤ

Μιλώντας για το «χρώμα» και την «ταυτότητα» της πόλης τόνισε πως: «Τίποτα δεν είναι χαμένο. Προφανώς και υπάρχουν περιθώρια και να σωθούν πράγματα και να βελτιωθούν φυσικά και έχει υποστεί κάποια διάβρωση ο χαρακτήρας της πόλης. Αυτό, όμως, έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του ’50, μπορεί να διασωθεί. Μπορούν όλα να γίνουν, αρκεί να υπάρχει μια φρέσκια οπτική γωνία».

Σε αυτό το σημείο ρωτήσαμε τον κο Γιαννακάκη εάν αυτό συμπεριλαμβάνει και το ποτάμι -αυτό που πριν 55 χρόνια διέσχιζε την πόλη. «Θα πω ό,τι λέω στους πελάτες μου -‘τα πάντα γίνονται με το ανάλογο κόστος’- και δε μιλάω μόνο για το οικονομικό. Αν τόσο πολύ θέλουμε να επιστρέψει αυτό το ποτάμι, μπορεί να επιστρέψει, εδώ γίνονται τεχνητά ποτάμια, όχι όταν υπάρχει προδιάθεση της φύσης, το θέμα είναι αν πραγματικά το θέλουμε». Σε αυτό το σημείο έσπευσε να σημειώσει: «Δε σημαίνει ότι αν επιστρέψει ένα ποτάμι μπορεί να γίνει η πόλη μας ουτοπική, μπορεί να γίνει και τώρα, αρκεί να υπάρχει καλή διάθεση. Ό,τι έγινε έγινε για τους σκοπούς που έπρεπε να γίνει. Τώρα αν το θέλουμε (το ποτάμι) μπορεί να γίνει».

Τέλος, δεν παρέλειψε να στείλει το δικό του μήνυμα στους νέους συναδέλφους του και σε εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα αυτό: «Να βρούνε μέσα τους γιατί θέλουν να γίνουν αρχιτέκτονες και γιατί θέλουν να είναι. Αυτό σημαίνει γιατί θέλουν οι ίδιοι να υπάρχουν στον χώρο και δεύτερον να κάνουν αυτό που αγαπάνε χωρίς να τους νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι και να σέβονται τους άλλους» σημειώνοντας: «Ο καθένας θα βρει το δρόμο του. Όλα τα επαγγέλματα έχουν τη δική τους δυσκολία, πρέπει να πλέουμε μέσα σε αυτό και να ελισσόμαστε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος