Κομοτηνή: Αλλαγές από την 1η Νοεμβρίου στον τρόπο αντιμετώπισης των κρουσμάτων κορονοϊού

Την μικρή «ύφεση» που σημειώθηκε την περίοδο του καλοκαιριού στο μέτωπο του κορονοϊού αξιοποίησε το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» παίρνοντας τις απαραίτητες «ανάσες» και προχωρώντας στην εκ νέου προετοιμασία του για την αντιμετώπιση πιθανής νέας έξαρσης της πανδημίας. Κάτι που προβλέπεται να συμβεί τις προσεχείς ημέρες με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών και τον συγχρωτισμό στους κλειστούς χώρους.

Ήδη, όπως σημείωσε στο www.ertnews.gr ο διευθυντής του Πνευμονολογικής Κλινικής, ο κος Γιώργος Πατλάκας από τις αρχές Νοεμβρίου θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης, υποδοχής κι αντιμετώπισης των κρουσμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από το Υπουργείο. Αλλαγές που θα αφορούν κυρίως στα κέντρα- στους χώρους «χειρισμού» των περιστατικών.

Τόσο τον Σεπτέμβριο, όσο και τον Οκτώβριο σημειώθηκε μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) από τις 03 Οκτωβρίου 2022 – 09 Οκτωβρίου 2022 καταγράφτηκαν 19 κρούσματα στη Ροδόπη.

«Προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω άνοδος με τη λειτουργία καταστημάτων αναψυχής, εστίασης κ.α. σε κλειστούς χώρους λόγω των καιρικών συνθηκών όπου πάντα παρατηρείται συγχρωτισμός και υψηλή μεταδοτικότητα του ιού», προέβλεψε διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα λειτουργεί το «Σισμανόγλειο», ως Νοσοκομείο Covid, αλλά ότι θα προσέρχονται και θα εξυπηρετούνται κανονικά όλοι οι ασθενείς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος