Κομοτηνή: Αγώνας διαρκείας το καλοκαίρι για τους επαγγελματίες της εστίασης και της αναψυχής

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να το παλεύουν είναι οι επαγγελματίες της εστίασης και της αναψυχής , καθώς μια δύσκολη –μακρά- περίοδος για τους ασχολούμενους στο χώρο αυτό από ό,τι φαίνεται έχει αφεθεί πίσω και στη Ροδόπη. Μπορεί οι βροχοπτώσεις του τελευταίου δεκαημέρου του Ιουνίου να φρέναραν κάπως την αυξητική πορεία της κίνησης που σημειώνεται, ωστόσο, τόσο ο Μάιος, όσο και τα δύο πρώτα δεκαήμερα του καλοκαιριού έχουν συμβάλει στην τόνωση της ψυχολογίας.

«Είναι πραγματικά βελτιωμένη η εικόνα» δηλώνουν οι ασχολούμενοι στο χώρο έχοντας νωπή ακόμη στη μνήμη τους τα άνοιξε- κλείσε, τους περιορισμούς στη λειτουργία, τα take away, αλλά και το καθολικό κλείσιμο λόγω κορονοϊού. Ό,τι προηγήθηκε τα προηγούμενα 2,5 χρόνια. Ιδιαίτερη και η συμβολή των φοιτητών και των φοιτητριών του ΔΠΘ που παραμένουν ακόμη στα τμήματα τους. Επίσης, καθοριστική η συμμετοχή των επισκεπτών από τις γειτονικές πόλεις (Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη), αλλά και η ολιγόωρη παραμονή κάποιων λίγων διερχομένων, Βουλγάρων, Ρουμάνων, Τούρκων τουριστών και εμπορικών αντιπροσώπων . Προσδοκώμενη από όλους, εστιάτορες και καφεπώλες, η παραδοσιακή πια έλευση των ντόπιων που εργάζονται ως μετανάστες σε χώρες όπως:η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, οι οποίοι παραδοσιακά ενισχύουν την τοπική οικονομία με τις αγορές και τις εξόδους τους.

Ιδιαίτερη στην τόνωση του κλίματος αισιοδοξίας ήταν η συμβολή της διοργάνωσης το μήνα Μάιο συνεδρίων (όπως αυτό του ΤΕΦΑΑ), αλλά και τελετών ορκωμοσίας διαφόρων Τμημάτων του ΔΠΘ.

Σιγά – σιγά το κέντρο της δραστηριότητας (και των εξόδων) των νέων κυρίως σε ηλικία πελατών μεταφέρεται στα παραθαλάσσια θέρετρα της περιοχής, στη Μαρώνεια και στο Φανάρι. Ωστόσο, προβλέπεται, πως λόγω της ακρίβειας των καυσίμων πολλοί θα μετριάσουν αυτές τις εξόδους από την πόλη και θα επιλέξουν την Κομοτηνή για τις νυχτερινές τους εξόδους.

«Βραχνάς» για τους ασχολούμενους με την εστίαση, το υψηλό κόστος των προϊόντων που προμηθεύονται. Αξιοποιούν και στηρίζουν παράλληλα τα τοπικά προϊόντα και τους ντόπιους παραγωγούς, ωστόσο, παρακολουθούν γενικά το κόστος προμηθειών τους να έχει ανέβει στα ύψη. Καλύτερη η εικόνα στα καταστήματα αναψυχής, χωρίς και εκεί όμως να λείπουν τα παράπονα ακόμη και για διπλασιασμό του κόστους λειτουργίας τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος