Κομοτηνή: Αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Δ.Π.Θ.

Έκλεισε η χρονιά με πολύ θετικά νέα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το 2021 έδωσε τη σκυτάλη στο 2022 με την Σύγκλητο να έχει ήδη εγκρίνει εκ νέου την ίδρυση ενός Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών.

Μια προσπάθεια που είχε ξεκινήσει και στο παρελθόν, καθώς τότε είχε βγει μάλιστα και το ΦΕΚ, όμως, νεότερη νομοθεσία που ακολούθησε είχε καταργήσει αυτού του είδους τα Τμήματα. Το Δ.Π.Θ. δεν πτοείται και συνεχίζει περνώντας μάλιστα από την τελευταία Σύγκλητο την ίδρυση ενός Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος. “Τώρα πια το αμέσως επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει, στο επόμενο διάστημα γιατί έτσι προβλέπει η Νομοθεσία, είναι το Πρόγραμμα αυτό να πιστοποιηθεί για να μπορέσει να λειτουργήσει”, δήλωσε η αντιπρύτανης κα. Γαβριηλίδου, σημειώνοντας: “Άρα, αφού κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα που ήταν απόφαση της Συγκλήτου τώρα ξεκινούμε και δουλεύουμε εντατικά για την πιστοποίηση του νέου αυτού Προγράμματος Σπουδών ώστε να δεχθεί κόσμο».

Όπως εξήγησε, θα παρέχει προπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο τον Ελληνικό Πολιτισμό. «Δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα, ένα παρόμοιο που υπάρχει στο ΕΚΠΑ αφορά κυρίως τα Αρχαία Ελληνικά. Η περιοχή μας προσφέρεται γιατί έχει μακρά ιστορία, άρα θα την αναδείξουμε και όλα αυτά γίνονται ένας πόλος έλξης για την ευρύτερη Περιφέρεια» ,είπε αισιόδοξη για την τελική έκβαση αυτής της προσπάθειας.

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα στάθηκε στην πιστοποίηση, στο «στήσιμο» του προγράμματος, είπε: «Πιστεύω ότι τον επόμενο χρόνο θα δουλέψουμε εντατικά. Το πρόγραμμα αυτό έχει ήδη μπει και σε ένα άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης, άρα την επόμενη χρονιά θα δουλέψουμε πολύ εντατικά για όλη αυτή την προετοιμασία και ευελπιστώ ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε και τους πρώτους φοιτητές μας».
Αναφερόμενη στις προβλέψεις για τους πρώτους φοιτητές που θα εγγραφούν σημείωσε ότι η έρευνα που είχε γίνει είχε δείξει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από Κινέζους φοιτητές, «Είχαμε κάνει στο παρελθόν στενές συνεργασίες με την Πρεσβεία στην Κίνα, μας είχε βοηθήσει πάρα πολύ, εν έτη 2014 -2015, τόσο παλιά», πρόσθεσε, λέγοντας ότι υπάρχει πολύ ενδιαφέρον και από αραβικές και βαλκανικές χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος