Κομοτηνή – Αγγ. Χουβαρδάς: Όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα αξιοποιήσουν την εφαρμογή “e-Αιμοδότες” του 3ου ΓΕΛ

Τα Νοσοκομεία Κομοτηνής, Ξάνθης, Χίου και Κορίνθου αξιοποιούν την εφαρμογή που δημιούργησαν τρεις μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής με τη στήριξη των εκπαιδευτικών τους. Η υπηρεσία “e-Αιμοδότες” αποτυπώνει τις τρέχουσες ανάγκες αιμοδοσίας και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις των Νοσοκομειακών Τμημάτων Αιμοδοσίας.
Για παράδειγμα, η χρήση του από το Νοσοκομείο Κομοτηνής έδειξε ότι 259 πολίτες “κατέβασαν” την εφαρμογή και το ίδιο διάστημα σημειώθηκαν 22.000 προβολές -αριθμός που μαρτυρά αυξημένο ενδιαφέρον. «Ασχολούμαστε με την πληροφορική από το Δημοτικό. Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι δημιουργικό και να βοηθήσουμε την κοινωνία. Από το ΔΣ είμαστε μαζί και αλληλοκαλυπτόμαστε» δήλωσε ο Άγγελος Χουβαρδάς, μαθητής που με τους συμμαθητές του δούλεψαν εξ αποστάσεως τον καιρό της καραντίνας, βραβεύτηκαν τέσσερις φορές και πρόβαλαν την ακριτική Θράκη σε όλη τη χώρα.

«Είναι αρκετά εύκολο να την προσεγγίσει κάθε χρήστης» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (29-7-2021) ο Άγγελος Χουβαρδάς. Μιλώντας για τη μέχρι τώρα χρήση σημείωσε ότι η εφαρμογή είναι ιδιαιτέρως εύχρηστη σε νέους ηλικίας 18 με 34 ετών. Όσον αφορά τα οφέλη που προκύπτουν για τους χρήστες με το δωρεάν “κατέβασμά” της; «Ενημερώνονται για τις προγραμματισμένες δράσεις του Νοσοκομείου, με ειδοποίηση στο κινητό -μια προγραμματισμένη δράση σε τέσσερα νοσοκομεία, αλλά θα επεκταθούμε» εξήγησε ο κος Χουβαρδάς. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι
είχαν ήδη επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας. «Είχαμε μια επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου υγείας, τον κο Κοτσιόπουλο και μας συνεχάρη για αυτή την προσπάθεια που κάναμε. Από τον Σεπτέμβριο θα επεκταθεί η εφαρμογή σε όλη την επικράτεια» αποκάλυψε ο κος Χουβαρδάς.

Ερέθισμα στάθηκε μια αναφορά προ κορονοϊού σε μια σχολική εκδήλωση όπου πληροφορήθηκαν ότι στην Ελλάδα σημειώνονται πολλά περισσότερα τροχαία ατυχήματα σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, καθώς και ότι ο αριθμός των πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία είναι μεγάλος και ότι μπορεί κάποια στιγμή μεγάλο μέρος του πληθυσμού να χρειαστεί μετάγγιση αίματος. «Δυστυχώς ένα μικρό ποσοστό, περίπου το 1,5% είναι τακτικοί αιμοδότες, έτσι τα αποθέματα αίματος δεν ανανεώνονται διαρκώς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επάρκεια. Οπότε, λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το ‘e -Αιμοδότες’ έναν δίαυλο επικοινωνίας και ενημέρωσης, ώστε κάποιος να ενημερωθεί για μια δράση και να πάει να προσφέρει αίμα γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη χαρά της προσφοράς».

Μέχρι τώρα οι εξαιρετικοί μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής δημιούργησαν ακόμη την επίσημη εφαρμογή για την προβολή του σχολείου τους και την εφαρμογή που καταγράφει τους κάδους ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής.

Info
Η εφαρμογή e Αιμοδότες  δημιουργήθηκε από την Ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής από τους μαθητές:Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς, Λέανδρος Κουρτίδης, Βασίλης Ευτυχιάκος με την στήριξη των καθηγητών: Ανδρονίκη Βερρή, Αικατερίνη Αθανασούλα και Χουρμούζη Μαργαρίτη.

συνέντευξη-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος