Κομοτηνή: Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή

Αφιέρωμα με τίτλο: «Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή στη Σμύρνη παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα χρήσιμο μάθημα Ιστορίας μέσω του Μουσείου» στον σπουδαίο Έλληνα Μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαΐου στις έξι και μισή το απόγευμα στην Τσανάκλειο.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1. «Σύντομη γνωριμία με το Μουσείο Καραθεοδωρή (ιστορικό ίδρυσης, περιεχόμενο, εκπαιδευτικές δράσεις, επισκεψιμότητα)»: Χριστίνα Αποστολίδου, υπεύθυνη Μουσείου Καραθεοδωρή.
2. «Το όραμα του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή για το Ιωνικό Πανεπιστήμιο και βιογραφικά στοιχεία για τον επιστήμονα και τον οραματιστή»: Ιωάννης Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
3. «Ένα πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων για τον Κ. Καραθεοδωρή που υλοποιήθηκε μέσω της Λογοτεχνίας (‘Ο Ύπατος της Σμύρνης’ της Σ. Μαραγκοζάκη)»: Έφη Καραπούλη, ιστορικός, φιλόλογος.
4. Εκπαιδευτικά προγράμματα (δια ζώσης και εξ αποστάσεως) για τον Κ. Καραθεοδωρή στη Σμύρνη: Χαρά Μαρκουλάκη, μουσειοπαιδαγωγός, πληροφορικός.

Την επομένη της εκδήλωσης, σχολικές μας ομάδες θα υλοποιήσουν τα προταθέντα προγράμματα στον χώρο του Μουσείου. Η συνδιοργάνωση είναι της ΔΚΕΠΠΑΚ και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος