Κομοτηνή: Αδέσποτοι φίλοι

Όταν ήταν δύο μόλις μηνών σε μια από τις…αδέσποτες βόλτες του στάθηκε στο μαγαζί που εργάζονταν ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης κι έτσι, από τη μια στιγμή στην άλλη, άλλαξε η ζωή του. Απέκτησε σπίτι, φίλους, κάποιον να τον προσέχει και όνομα. Είναι ο Λόκυ, ένας συμπαθέστατος σκύλος, ένας πολύ καλός φίλος για τον νεαρό Αλέξανδρο.

Κομοτηνή: Αδέσποτοι φίλοι
Ο κος Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, με τον Λόκυ τον αδέσποτο φίλο του

«Τον βρήκα δύο μηνών. Τώρα είναι έξι. Ήρθε στο μαγαζί που δουλεύω. Τρεις φορές την ημέρα τον βγάζω βόλτα, πρωί- μεσημέρι- βράδυ, περπατάμε μαζί, φροντίζω για την τροφή του, για το εβδομαδιαίο μπάνιο του μια φορά την εβδομάδα και για το μηνιαίο τσεκ απ του» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Αλέξανδρος θεοδωρίδης, που αποφάσισε να κρατήσει το αδέσποτο κουτάβι κοντά του, να του δώσει στέγη, φροντίδα και όνομα και ο ίδιος να εισπράττει καθημερινά πολύ αγάπη κι αφοσίωση.
«΄Όλα τα ζώα στο σπίτι μας χρειάζονται βοήθεια» είπε προσθέτοντας «Είναι μια φανταστική παρέα. Απίστευτη η συντροφιά τους. Το βλέμμα τους το κουταβίσιο είναι φοβερό» δήλωσε ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης.
Μιλώντας για τα πολλά αδέσποτα σκυλιά σημειώνει πως: «Αν είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να αντεπεξέλθουμε καλό θα ήταν να υιοθετούμε κάποιο από αυτά. Να ξέρουμε όμως ότι Θέλει φροντίδα. Πολλοί παίρνουν σκυλί και νομίζουν ότι παίρνουν παιχνίδι, δεν είναι παιχνίδι, είναι τεράστια ευθύνη. Θα τον έχεις για χρόνια. Απαιτείται ειδικός εξοπλισμός, ακόμη κι όταν πας κάπου ταξίδι, πρέπει να προ νοείς και για το σκύλο.»
“Γιατί Λόκυ;” Τον ρωτήσαμε πριν τους αφήσουμε να συνεχίσουν την κοινή τους βόλτα, «γιατί είναι ο Θεός της σκανδαλιάς στην Σκανδιναβία» απάντησε και ο Λόκυ βάλθηκε να αποδείξει ότι δεν έχει μόνο το όνομα αλλά και τη χάρη.
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος