Α. Ζαγοριανός: «Κάθε εποχή έχει ανάγκη από ξόρκι γιατί αν δεν ξορκίσεις το κακό δεν φεύγει»

Έργα μουσικά, θεατρικά και μουσικο-θεατρικά παρουσιάζει στο μουσικό του εργαστήρι ο Άγγελος Ζαγοριανός, μουσικός-δημιουργός από τη Θάσο. «Προσπαθούμε πάντα να συνδυάσουμε τη μουσική με το λόγο γιατί η μουσική μπορεί να δώσει φτερά στο λόγο και ο λόγος να δώσει βάρος στη μουσική», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής λίγο πριν τη συμμετοχή του στη θεατρική παράσταση «Ανακρέων, ραβασάκι από την Ιωνία».

Η τελευταία του δουλειά είχε τίτλο: «Διαπίστωση» και αφορούσε μια καταγραφή διαφορετικών απόψεων για το φόβο και την ελευθερία. «Ο μεγαλύτερος εχθρός της ελευθερίας δεν είναι σκλαβιά, αλλά ο φόβος. Εκεί που υπάρχει φόβος εκεί δεν υπάρχει ποτέ ελευθερία και εκεί που υπάρχει ελευθερία ο φόβος εξαφανίζεται», ανέφερε στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Ο Άγγελος Ζαγοριανός διδάσκει σε μαθητές “όλων των ηλικιών” όπως λέει με το φετινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει ένα μουσικό θεατρικό αφιέρωμα στο Νίκο Καβαδία.

«Κάθε εποχή έχει ανάγκη από ξόρκι γιατί αν δεν ξορκίσεις το κακό δεν φεύγει» σημείωσε ο κος Ζαγοριανός προσθέτοντας: «Το ξόρκι γίνεται περισσότερο με την αίσθηση που έχεις, όχι με το μυαλό» και εξηγώντας, «το «φτου –φτου μην σε ματιάσω» που λέγανε παλιά. Κάτι τέτοιο είναι το ξόρκι. Το ξόρκι έχει μια διάσταση μυθική, όχι λογική. Όμως όταν ο μύθος πλέκεται με το Λόγο τότε συμβαίνουν περίεργα πράγματα».

Μιλώντας για το νησί του, τη Θάσο τόνισε: «Κάθε ένας την πατρίδα του την αγαπάει αλλιώς. Το ζήτημα είναι πάντα όσο ζεις, στο χώρο και στο χρόνο που σου ανήκει, να ανακαλύπτεις αυτές τις λεπτομέρειες που κάνουν τα πράγματα διαφορετικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος