Κομοτηνή-Α.Βαφειάδης: Η παροχή κεφαλαίου κίνησης στην εστίαση είναι ένα ικανοποιητικό μέτρο

«Αισιοδοξία πάντα υπάρχει, η ζωή θα δείξει αν θα πάμε καλά ή άσχημα» σχολίασε ο Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (2-4-2021) .Συμμετέχοντας σε διαδικτυακή συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με αντικείμενο τα θέματα εστίασης ανέφερε ότι: «Δεν μας έδωσε καμία ημερομηνία σε σχέση με το άνοιγμα της εστίασης. Η δική μου αίσθηση είναι ότι θα ανοίξουμε μετά το Πάσχα, θα είναι έκπληξη αν ανοίξουμε 20-25 Απριλίου. Μακάρι να διαψευσθώ» .

Κομοτηνή-Α.Βαφειάδης: Η παροχή κεφαλαίου κίνησης στην εστίαση είναι ένα ικανοποιητικό μέτρο
Ο κος Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Σχολιάζοντας την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την αγορά πρώτων υλών μίλησε για ένα νέο μέτρο επιχορήγησης επιδότησης ύψους 330 εκ ευρώ για τις επιχειρήσεις εστίασης οι οποίες επλήγησαν από την Πανδημία. «Θα πρέπει να έχουν μείωση του τζίρου, 2019 -2020, κατά 30% για να λάβουν επιδότηση 7% επί του τζίρου του 2019» εξήγησε και ανέφερε πως «Είναι ένα βοήθημα για το άνοιγμα των επιχειρήσεων, θα πρέπει να δοθεί άμεσα πριν ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Να αγοραστούν οι πρώτες ύλες ,που καταστράφηκαν λόγω του κλεισίματος. Είναι πολύ ικανοποιητικό μέτρο, πάντα, όμως, θέλουμε κάτι παραπάνω. Είναι χρήματα που δίνονται μέσω Ευρωπαϊκών Κονδυλίων και το σημαντικό είναι να λειτουργήσει άμεσα για να μπορέσει να γίνει η εκταμίευση άμεσα, είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο το ποσό. Δεν συμψηφίζεται με καμία άλλη παροχή, απλά θα πρέπει στο τέλος του έτους να δείξουμε και τα ανάλογα τιμολόγια ότι δηλαδή αγοράστηκαν οι αντίστοιχες πρώτες ύλες» είπε.

Όσον αφορά στις συναντήσεις που ξεκίνησαν με τους Περιφερειακούς Δήμους ως ΔΣ της Ομοσπονδίας με αφορμή τις πρόσφατες επαφές με τους δημάρχους Μαρωνείας Σαπών και Αρριανών ανέφερε ο κος Βαφειάδης ότι: ««Εγκαινιάσαμε» μια νέα επαφή με τους περιφερειακούς δήμους. Θέλαμε να δούμε πώς μπορούν να βοηθηθούν συνάδελφοι μας της περιφέρειας με κινήσεις διαγραφής δημοτικών τελών, τελών καθαριότητας κ.α.. Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε οδηγίες και έχει ανοίξει σχετικές πλατφόρμες. Ο Δήμος Αρριανων δεν είχε μπει στην ανάλογη πλατφόρμα να το κάνει οι άλλοι τρεις Δήμοι το έκαναν. Πήραμε διαβεβαιώσεις ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους» προσθέτοντας ότι αναζητούν « Τρόπους συνεργασίας μεταξύ δήμων και Ομοσπονδίας για θέματα κοινωνικής ευθύνης. θα ακολουθήσει συνάντηση με τον δήμο Ιάσμου , η επαφή με τον δήμαρχο Κομοτηνής είναι συνεχής».
Φώτο: Ανέστης Βαφειάδης Συνέντευξη – κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος