Κομοτηνή- Α. Τζαμπάζογλου: Αναγκαία η επίσπευση των διαδικασιών πληρωμής ιδιοκτητών και εργαζομένων στα ΚΔΑΠ

Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών πληρωμής για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους τονίζουν για μια ακόμη χρονιά οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στις εννέα δομές Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), που λειτουργούν στην Κομοτηνή.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποί τους σήμερα Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2022 στο www.ertnews.gr πέρσι η καταβολή των χρημάτων για τις υπηρεσίες του Σεπτεμβρίου είχε γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα να μην μπορούν σε αρκετές περιπτώσεις να ανταποκριθούν στα λειτουργικά τους έξοδα. Φέτος, με το κόστος λειτουργίας στα ύψη, λόγω της ανόδου της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του κόστους της θέρμανσης η αναγκαιότητα αυτή προβάλει επιτακτική όσο ποτέ.

Ήδη στην προσπάθειά τους, όπως τόνισε στο www.ertnews.gr η κα Αθανασία Τζαμπάζογλου, ιδιοκτήτρια εργαζόμενη σε ΚΔΑΠ, να προσελκύσουν περισσότερους ωφελούμενους – δικαιούχους voucher όλοι οι συνάδελφοί της προέβησαν σε μειώσεις των τιμών τους, κάποιοι ακόμη και 50%, με αποτέλεσμα τα έσοδά τους να είναι από το ξεκίνημα της λειτουργίας τους μειωμένα.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν δεν μπορούν να κάνουν εκπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες γιατί οι απαιτήσεις των γονιών είναι ακόμη μεγαλύτερες, απαιτήσεις που επιβάλλουν τη διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων στις δομές τόσο για την ανάγνωση των παιδιών, όσο και για τη δημιουργική τους απασχόληση, δύο από τα πλέον συνήθη αιτήματα των δικαιούχων γονέων.

Παρήγορες, σημείωσε η κα Τζαμπάζογλου, είναι οι αναφορές που υπήρξαν για επιπλέον εγκρίσεις των αιτήσεων συμμετοχής τους από το σύνολο των ωφελουμένων που ενώ πληρούσαν τις προϋποθέσεις (κοινωνικά κριτήρια) τα παιδιά τους δεν έγιναν δεκτά, με αποτέλεσμα να μείνουν με τα voucher στην κυριολεξία στο χέρι.

φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος