Κομοτηνή- Α.Λουκάς: Η γυμναστική εκτός από καλή φυσική κατάσταση προσφέρει και ψυχική υγεία

Για την ανάγκη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και της καθημερινής άσκησης μίλησε σήμερα o γυμναστής Ανέστης Λουκάς,  φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-6-2021). «Ο κόσμος κλείστηκε πολύ στον εαυτό του και έπρεπε να βρει μια διέξοδο» ανέφερε ο γυμναστής προσθέτοντας ότι διέξοδος είναι το απλό περπάτημα, διέξοδος και η ενασχόληση με τον ίδιο μας τον εαυτό.

«Όλα αυτά τα ¨κουσούρια¨ που άφησε ο εγκλεισμός και η αυτο-απομόνωση της πανδημίας στον κόσμο είναι το κλείσιμο του καθενός στις σκέψεις του και όταν κλεινόμαστε μόνοι στις σκέψεις μας τότε έρχονται κι άλλα, πιο ανησυχητικά» είπε. Όπως ανέφερε ο νεαρός γυμναστής η διάθεση, η όρεξη, το κίνητρο για τη ζωή πρέπει να συντροφεύουν όλους. «Ο καθένας να γυμνάζεται όπου θέλει, ακόμη και στο σπίτι του. Το σημαντικό είναι να γυμνάζεται».
Και κατά την περίοδο της καραντίνας ο κόσμος, όπως ανέφερε ο κος Λουκάς, συνέχισε να γυμνάζεται. Άτομα όλων των ηλικιών υγιείς ή με προβλήματα υγείας η γυμναστική τους συντρόφευε λίγο ή πολύ. «Ακόμη και όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να συνεχίσουν να γυμνάζονται, έχοντας πάρει πιο πριν τη συμβουλή-καθοδήγηση του γιατρού τους ».
Τέλος, ο κος Λουκάς προέτρεψε όλους και όλες να μην σπεύδουν στα γυμναστήρια μόνο πριν την έλευση του καλοκαιριού, αλλά να γυμνάζονται, να ασκούνται καθημερινά. «Η γυμναστική προσφέρει ψυχική υγεία όχι μόνο καλή φυσική κατάσταση».

Συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ