Κομοτηνή – Α. Κουσουτζής: “Πληγή” για τους κτηνοτρόφους το κόστος των ζωοτροφών

Συνάντηση έχει αύριο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, σε μια προσπάθεια να βρεθεί ο τρόπος για την υλοποίηση της δέσμευσης για μείωση του κοστολογίου παραγωγής, καθώς οι ζωοτροφές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, μίλησε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου, Αθανάσιος Κουσουτζής, κάνοντας λόγο για μεγάλη πληγή, στο θέμα της κάλυψης των ζωοτροφών.

«Οδεύουμε προς το 40% μείωση των Κτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη. Από πού θα αγοράζουν τα γαλακτοκομικά τους προϊόντα οι Έλληνες αν πάμε με αυτούς τους ρυθμούς η Ελληνική Κτηνοτροφία σβήνει ολοταχώς. Θέλω να πιστεύω πως θα βρεθεί η λύση για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην αυριανή σύσκεψη και πως θα ξεκινήσουν να ισχύουν τα μέτρα της κυβέρνησης για το κόστος παραγωγής και εξασφάλισης ζωοτροφής. Την οποία στην Θράκη πληρώνουμε ακριβότερα όταν την αγοράζουμε και πληρωνόμαστε για το γάλα που παραδίδουμε 20 λεπτά φθηνότερα…Γιατί;» αναρωτήθηκε καταλήγοντας ο κ. Κουσουτζής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος