Κομοτηνή – Α. Καζάκου: Οι απόφοιτοι του ΔΙΕΚ να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας

Το πρώτο βήμα έγινε με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας. Η πρώτη προσπάθεια, ο αρχικός στόχος συνεργασίας του ΔΙΕΚ Κομοτηνής με το Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών marketing και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος βρήκε το δρόμο της.

«Η συνεργασία αυτή ήταν κάτι που το επεδίωκα κι εγώ προσωπικά από καιρό πριν, γίνεται τώρα και θέλω να τονίσω πάνω σε αυτό ότι Θα εφαρμοστεί σε πολύ βασικούς άξονες όλης της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο ΔΙΕΚ της Κομοτηνής και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και αφορά κυρίως τη συμμετοχή των καταρτιζομένων οι οποίοι για πρώτη φορά θα έχουν τη χαρά και την τιμή να παραβρεθούν ακόμη και σε διεθνή συνέδρια και σε δράσεις που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο με μεγάλη εμβέλεια και πολλούς προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο και θα έχουν την τιμή και τη χαρά να παρευρίσκονται , να παρακολουθήσουν, αλλά και να παρουσιάσουν εργασίες, επιστημονικά άρθρα ή περιλήψεις, υπό την καθοδήγηση των εξαίρετων εκπαιδευτών που έχουμε στο ΔΙΕΚ μέχρι στιγμής και των μελών ΔΕΠ του Τμήματος αυτού» δήλωσε η κα Αιμηλία Καζάκου, διευθύντρια του ΔΙΕΚ μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-11-2021).

Όπως είπε η κα Καζάκου η δια βίου μάθηση δεν μπορεί να παραμείνει μέσα στα στενά πλαίσια ενός χώρου ή μιας αίθουσας. «Οι καταρτιζόμενοι, πέρα από την κατάρτιση που έχουν καθημερινά, θα πρέπει να έχουν ανοιχτούς τους ορίζοντές τους και για την μετέπειτα πορεία τους. Έτσι, λοιπόν από αυτή την προσπάθεια θα αποκομίσουν πολλά εφόδια τα οποία θα χρησιμοποιήσουν στη μετέπειτα πορεία τους». Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Είναι η πρώτη φορά που οι καταρτιζόμενοι ενώ είναι καταρτιζόμενοι και δεν έχουν αποφοιτήσει, θα μπορούν να παραβρεθούν και να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό άρθρο ή μια περίληψη σε ένα διεθνές συνέδριο, θα έχουν βεβαίωση παρακολούθησης, συμμετοχής, θα έρθουν σε επαφή με τον κόσμο κι αυτό πέρα από την ενίσχυση του βιογραφικού τους σημειώματος θα τους ανοίξει περαιτέρω διαύλους επικοινωνίας για ό,τι άλλο θέλουν να ακολουθήσουν μετά την αποφοίτησή τους».

Αυτή είναι μόνο η αρχή δήλωσε η δραστήρια διευθύντρια και πρόσθεσε ότι τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα γίνει το το πρώτο Συνέδριο, όπου οι σπουδαστές από τις Ειδικότητες: Στέλεχος Διοίκησης Οικονομίας, Στέλεχος Διοίκησης στον Τομέα της Υγείας θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους μπροστά σε κοινό ενισχύοντας έτσι την αυτοεκτίμησή τους. Στο ΔΙΕΚ της Κομοτηνής παρόν θα είναι αύριο Τετάρτη και ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος, ο κος Ασημακόπουλος.
Δρόμοι ευκαιριών ανοίγονται και για τους σπουδαστές των ειδικοτήτων: ποδολογίας, δηλαδή: Τεχνικός αισθητικός ποδολογίας, καλλωπισμού νυχιών και ονυχοπλαστικής δρομολογώντας συνεργασία με Εταιρεία διαχείρισης Κέντρων Ευεξίας σε Ξενοδοχειακές Μονάδες η οποία δραστηριοποιείται σε πάνω από τριακόσια σημεία στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στα Βαλκάνια. Μάλιστα τον Ιανουάριο κάποιοι απόφοιτοι θα περάσουν από συνέντευξη με την προοπτική να εργαστούν στην εταιρεία. Οι Chef του ΔΙΕΚ θα επιμεληθούν το μενού της εκδήλωσης της Τετάρτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος