Κομοτηνή – Α. Καζάκου: Μικρή η διαρροή σπουδαστών στο ΔΙΕΚ- Υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης

Η οικονομική ενίσχυση των Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας έχει καθυστερήσει, για λόγους γραφειοκρατικούς, όπως αναφέρουν οι γνώστες, γεγονός που προκαλεί ήδη τις πρώτες ελλείψεις κυρίως σε γραφική ύλη και σε τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η διαχείριση των κονδυλίων γίνεται, όπως κάθε χρόνο, μέσω του Ιδρύματος Νεολαίας με πόρους του ΕΣΠΑ.
Κομοτηνή – Α. Καζάκου: Μικρή η διαρροή σπουδαστών στο ΔΙΕΚ- Υψηλό ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασηςΩστόσο, στο ΔΙΕΚ της Κομοτηνής που λειτουργεί φέτος ως Πειραματικό η δουλειά καταρτιζομένων και εκπαιδευτών δεν σταματά. Αντιθέτως, τα προβλήματα στην έλλειψη γραφικής ύλης ξεπερνιούνται μέσω της χρήσης της Τεχνολογίας και η έλλειψη πόρων με συνάψεις συμφωνιών- συνεργασιών που μαρτυρούν εξωστρέφεια.

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις (25-11-2022) στο www.ertnews.gr της διευθύντριας, της κασ Αιμιλίας Καζάκου η φετινή προσπάθεια «χρωματίζεται» από δύο ακόμη χαρακτηριστικά: Πρώτον, τη μικρή διαρροή των σπουδαστών και των σπουδαστριών, έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν διακόσια (200) άτομα και δεύτερον, το υψηλό τους επίπεδο. Πρόκειται για σπουδαστές /τριες που κατάγονται από τη Ροδόπη, αλλά και από γειτονικές Π.Ε.

Όσον αφορά στην επαγγελματική αποκατάσταση των ήδη καταρτιζομένων; Οι απόφοιτοι των Ιατρικών Ειδικοτήτων έχουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση, τα παραϊατρικά επαγγέλματα επίσης, αλλά και οι απόφοιτοι ειδικοτήτων μαγειρικής –αρχιμαγείρων και τουριστικό-ξενοδοχειακών επαγγελμάτων.
φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος