Κομοτηνή – Α.Φραντζής: Συντονισμός για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ παντού

Πόσο εύκολο είναι ένα άτομο με προβλήματα αναπηρίας να κάνει τη δική του επιχείρηση; Ο  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας Θράκης, Αντώνιος Φραντζής έδωσε σήμερα την απάντηση του “πιάνοντας το νήμα από την αρχή” με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία με τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας, Κωνσταντίνο Στεφανίδη και τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, τον κ. Βασίλειο Κασαπίδη.

“Η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, είναι Αρχή που συστάθηκε φέτος, υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού και εμείς θέλουμε τη Θράκη να μην τη βάζουμε στην άκρη, να μην είναι απομονωμένη. Μπορεί να είμαστε στην άκρη της Ελλάδας, στην άκρη της Ευρώπης, αλλά θέλουμε να είμαστε μπροστά σε κάποια πράγματα» είπε ο κος Φραντζής μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (15-12-2021).
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κο Φραντζή, ένα 10% του πληθυσμού είναι ΑμεΑ, «η αλήθεια είναι ότι η προσβασιμότητα δεν έχει να κάνει μόνο με τους ΑμεΑ, αλλά με ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό, ένα 30% του πληθυσμού είναι άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες: στην κίνηση, στην ακοή, στην ορατότητα, είδαμε ότι τελικά αφορά πολύ περισσότερο κόσμο» είπε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι “το δικαίωμα στην προσβασιμότητα δεν ανήκει μόνο στα ΑμεΑ ανήκει στους πάντες, ακόμη – ακόμη και στις νέες μητέρες με τα παιδιά τους, πρέπει να υπάρχει προσβασιμότητα παντού.» είπε.
Ήδη έχει συγκροτηθεί Συντονιστική Επιτροπή, στόχος όπως εξήγησε ο κος Φραντζής να υπάρχει ενημέρωση και να γίνονται οι κατάλληλες κινήσεις. «Εμείς οι επιχειρηματίες της Θράκης σίγουρα προσβλέπουμε στην αύξηση των εσόδων μας. Θεωρώ ότι μια προσπάθεια δημιουργίας για παράδειγμα ενός Site προσβάσιμου από τυφλούς και κωφούς ανθρώπους ή στους ανθρώπους με άλλα προβλήματα ή το να τρέξουμε κάποια προγράμματα ΕΣΠΑ, τα οποία θα βγουν αργότερα, μόνο οφέλη θα προκύψουν» σημείωσε ο κος Φραντζής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος