Κομοτηνή – Α.Φραντζής: Να υπάρξουν ειδικά εργαλεία χρηματοδότησης για την επιστροφή της δημιουργίας

Την ανάγκη να υπάρξουν ειδικά εργαλεία χρηματοδότησης τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας Θράκης ο κος Αντώνης Φραντζής μιλώντας σήμερα Τρίτη, 8-11-2022 στο www.ertnews.gr σημειώνοντας ότι μόνο έτσι θα αντιστραφεί το «στρεβλό» κλίμα.

«Δεν υπάρχουν εργαλεία για επενδύσεις και το κενό φαίνεται» ανέφερε και παράλληλα σημείωσε ότι μόνο έτσι θα μπορέσουν επιχειρήσεις της περιοχής να: «καινοτομήσουν, να παράξουν, να ανοίξουν νέα προϊόντα. Θέλει στήριξη οικονομική για να μπορέσει να το κάνει ο επαγγελματίας της περιοχής μας » τόνισε.
Όπως σημείωσε η μείωση κάποιων εξόδων, τα μεταφορικά ισοδύναμα, το ενεργειακό κόστος, η μείωση του ΦΠΑ είναι κάποια από τα μέτρα που θα λειτουργούσαν θετικά προς την κατεύθυνση της «επανεκκίνησης » της δημιουργίας.

Αναφερόμενος στο κλίμα σημείωσε ότι: η άνοδος του Πληθωρισμού, το υψηλό ενεργειακό κόστος και οι επίσης ανεβασμένες τιμές των καυσίμων «ροκανίζουν» το εισόδημα των κατοίκων της περιοχής περιορίζοντας έτσι την αγοραστική του δύναμη. «Αδυνατώντας», όπως σημείωσε, «να προβλέψει τη διάρκεια αυτής της περιόδου» πρόσθεσε ότι «ο κόσμος φοβάται, καθώς το μέλλον είναι αβέβαιο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου κι Επιχειρηματικότητας Θράκης, τον ο κο Αντώνη Φραντζή αυτό που παρατηρείται τον τελευταίο χρόνο πιο έντονα λόγω της ενεργειακής κρίσης είναι «ο κλονισμός παραδοσιακών κλάδων», όπως είπε χαρακτηριστικά, «κλονίζονται πάρα πολύ σοβαρά,απειλούνται».

Τέλος, επεσήμανε τη σημαντικότητα της ύπαρξης της φοιτητικής κοινότητας στην περιοχή. Και στάθηκε με περίσκεψη στην μικρή – για την περιοχή και τις δυνατότητές της – τουριστική περίοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος