Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

ΑμεΑ
Εγκαίνια Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης
Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΠραγματοποιήθηκε χθες η τελετή των εγκαινίων των τριών Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου ΜΕΡΙΜΝΑΣ Α.μεΑ. ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ «Άγιοι Θεόδωροι» στην Κομοτηνή. Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Οδό Υψηλάντου και στην Οδό Νέου Σιδηροχωρίου προσφέρουν σε εννέα άτομα με αναπηρία διαμονή, διατροφή και ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, προσωπικής ανάπτυξης και ένταξης στην ευρύτερη κοινωνία, όταν οι γονείς τους δεν θα είναι δίπλα τους πιά ή όταν οι δικοί τους άνθρωποι χρειαστεί για λίγες ημέρες να λείψουν (για λόγους υγείας για παράδειγμα). Παρόν στην τελετή εγκαινίων ήταν ο κος Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, ο κ. Γιώργος Σταμάτης. Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Κομοτηνής, κος Γιάννης Γκαράνης, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας, η κα Ζωή Κοσμίδου και δεκάδες άλλοι εκπρόσωποι αρχών, συλλόγων, φορέων, μελών και φίλων του Συλλόγου. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κος Παντελεήμων.

Πρωτογενής Τομέας
Το περιβάλλον συγκριτικό πλεονέκτημα του αγροδιατροφικού τομέα
Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις«H ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα για τον ελληνικό αγροδιατροφικό τομέα, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του», επισήμανε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα με θέμα «Έρευνα & Καινοτομία: Πυλώνες Ανάπτυξης της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων» του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων στην Αθήνα. Αναφερόμενη στις συζητήσεις που γίνονται αυτόν τον καιρό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο της Νέας Πράσινης Συμφωνίας (New Green Deal), προκειμένου να αναγράφεται σε κάθε συσκευασία τροφίμου το οικολογικό αποτύπωμά του, η κ. Αραμπατζή ανέδειξε τις προοπτικές, που διανοίγονται για τα ελληνικά τρόφιμα «ειδικά στις χώρες, όπου οι κοινωνίες έχουν αυξημένη περιβαλλοντική συνείδηση, που κατά τεκμήριο είναι οι οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα».

Παιδεία
Συνάντηση σχολικών καθαριστριών με τον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης
Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνάντηση Σωματείων Σχολικών Καθαριστριών με τον κ. Θεόδωρο Καράογλου, Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε χθες. Αναλύθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, υποβλήθηκαν τα αιτήματα και ο υπουργός ανέλαβε την υποχρέωση να προωθήσει στην πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων όλα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση. Την ίδια στιγμή θα αναληφθούν εκ μέρους του πρωτοβουλίες ώστε να επιλυθούν σειρά ζητημάτων που αφορούν το καθεστώς των συμβάσεων εργασίας, των πληρωμών και της πιστοποίησης του επαγγέλματος και να υπάρξει άμεσα συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας.

Δ.Π.Θ
Εκδήλωση «Η ρωσική Πρωτοχρονιά»
Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης διοργανώνει εκδήλωση «Η ρωσική Πρωτοχρονιά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019, η ώρα 12:00 στην αίθουσα 2 του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Επιστημονικό Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ.
Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην Τετάρτη, 11Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Colloquium του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας θα μιλήσουν ο κ. RaimondoTocciκαι ηκ. Μαρία Κωνσταντινίδου με θέμα: DigitalHumanities -Scutariotadigitalis (Ψηφιακές Ανθρωπιστικές Επιστήμες).Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος (Νέο Προκάτ) από ώρας18:00 έως ώρας20:00, και είναι ανοικτή στα μέλη Δ.Ε.Π., τους μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Δ.Π.Θ. και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Παράδοση
Βραβεύσεις από τον Μορφωτικό Σύλλογο των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων
Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων στα πλαίσια της ετήσιας τιμητικής βράβευσης των μαθητών Σαρακατσάνικης καταγωγής (από τους δύο γονείς αλλά και αυτοί που ο ένας γονέας να είναι Σαρακατσάνος/α από την Π.Ε. Ροδόπης), καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερώσουν τον Σύλλογο, στο τηλέφωνο 2531026861 είτε στο mail του Συλλόγου sysathra@yahoo.gr προκειμένου να συμπεριληφθούν στις καταστάσεις βράβευσης. Στην εκδήλωση βραβεύονται επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας καθώς και αριστούχοι μαθητές όλων των τάξεων της Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης (από 1η Γυμνασίου μέχρι 3η Λυκείου) της εκπαιδευτικής περιόδου 2018-2019. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μας ενημερώσουν μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2019

Πολιτισμός
Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Σύλλογος Καλλιτεχνών «Αθηνίων» παρουσιάζει την 25η ετήσια καθιερωμένη έκθεση εικαστικών στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη-Μέγαρο Στάλιου με τις καινούργιες καλλιτεχνικές δημιουργίες των μελών του Συλλόγου να εντυπωσιάζουν το κοινό. Το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης των μελών του Συλλόγου.

Αστυνομικό δελτίο
Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνελήφθη τις βραδινές ώρες την 6/7-12-2019, στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 19χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αθλητικά
Νέος προπονητής στο τιμόνι της Ξάνθης

Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις
C

Ο Γιώργος Παράσχος θα είναι ο νέος προπονητής της Ξάνθης. Ο Έλληνας τεχνικός συμφώνησε σε όλα μετά από συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Παπαδημητρίου και έτσι θα επιστρέψει στην Ακριτική ομάδα μετά από εννέα χρόνια. Η Ξάνθη χθες ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τον ΠΑΟΚ.

Καιρός:
Κομοτηνή: 8-12-2019 ΕΡΤ ΕιδήσειςΛίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, ενώ από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος