Κομοτηνή: 700 κλίνες στις φοιτητικές εστίες σε λειτουργία και άλλες 350 σε τρία χρόνια – 500 στην Ξάνθη

Εφτακόσιες κλίνες στην Κομοτηνή και πεντακόσιες στην Ξάνθη, καλύπτουν προς το παρόν την ανάγκη στέγασης των φοιτητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά οικονομικά εισοδήματα. Οι υπόλοιποι είναι αναγκασμένοι να νοικιάζουν διαμερίσματα στην πόλη καταβάλλοντας ενοίκιο από 250 έως 350 ευρώ.

Με ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών και φοιτητριών να παραμένει στον τόπο κατοικίας του και να έρχεται μόνο για τις υποχρεώσεις της εξεταστικής του, όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι των Τμημάτων του ΔΠΘ.

«Λόγω οικονομικής δυστοκίας», όπως λένε, «σ’ ένα αμφιθέατρο 350 ατόμων οι κατειλημμένες θέσεις είναι οι εκατό, οι υπόλοιποι έρχονται μόνο για την εξεταστική». Ήδη κατοχυρώνεται διαγωνισμός για την αναβάθμιση των υφιστάμενων 550 κλινών στην Ξάνθη αυτή την εβδομάδα, ένα έργο που θα στοιχίσει 8.600.000 ευρώ. Με τον ανάδοχο να αναλαμβάνει το έργο σύντομα μαζί και την υποχρέωση ολοκλήρωσής του σε τρία χρόνια. Όπου δεν πραγματοποιούνται εργασίες, οι φοιτητές θα παραμένουν κανονικά.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Φώτη Μάρη, στην Κομοτηνή, αναμένεται στις αρχές του ’23 να μπει προσωρινός ανάδοχος, με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, για την κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών δυναμικότητας 350 κλινών.
Όσον αφορά στο λίφτινγκ και τον εξωραϊσμό των υφιστάμενων, ο Αντιπρύτανης δήλωσε πως «γίνονται μικροδιορθώσεις παντού» και σημείωσε: «Ολοκληρώσαμε δίκτυα παροχής internet σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του ΔΠΘ και οι παρεμβάσεις, όπου θα κριθεί σκόπιμο, θα συνεχιστούν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος