Κομοτηνή: 7-6-2019 Ειδήσεις

Παιδεία
Η μάχη των Πανελλαδικών
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΤη δική τους “µάχη” για µία θέση στα ιδρύµατα της Ανώτατης Εκπαίδευσης δίνουν από χθες περίπου 100.000 υποψήφιοι που λαμβάνουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Πρώτοι βρέθηκαν στα εξεταστικά κέντρα την Πέµπτη οι απόφοιτοι των επαγγελµατικών λυκείων και σήμερα την σκυτάλη παίρνουν οι απόφοιτοι των ημερήσιων και των εσπερινών λυκείων, ξεκινώντας µε το µάθηµα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ), με ανακοίνωσή τους εύχονται στις μαθήτριες και στους μαθητές να δώσουν τη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων, με αισιοδοξία και επιτυχία.
Πολιτική
Προκήρυξη της Δράσης για «Ψηφιακά ΚΤΕΛ», ύψους 16,2 εκατ. ευρώ
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΟ Υφυπουργός Οικονομίας κι Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης υπέγραψε την Προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών για την υιοθέτηση συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού και ηλεκτρονικού εισιτηρίου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020». Σύμφωνα με την απόφαση, δημόσια δαπάνη της δράσης ανέρχεται σε 16.200.000 ευρώ . Η Δράση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ της χώρας. Ενισχύει τα ΚΤΕΛ της χώρας . Δυνητικοί δικαιούχοι είναι τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ που έχουν μορφή ΑΕ (Ανώνυμης Εταιρείας) ή Κοινού Ταμείου Εισπράξεων Λεωφορείων (ΚΤΕΛ).

Περιβάλλον
Μονοπάτια Πολιτισμού
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΤα εγκαίνια του Προγράμματος «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΘΡΑΚΗΣ, που υλοποιείται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και το Δήμο Ξάνθης, με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 8 Ιουνίου στις έξι και μισή το απόγευμα. Το πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού» απέσπασε φέτος το μόνο Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra 2019 για τη χώρα μας. Τα «Μονοπάτια Πολιτισμού» αποτελούν εξαιρετικό παράδειγμα ενσωμάτωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού τοπίου.

Οικονομία
Κλειστά τα καταστήματα της πόλης
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΤα καταστήματα της πόλης μας θα είναι κλειστά ώς κατ΄έθιμον αργία την Δευτέρα 17 Ιουνίου, ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Εθελοντισμός
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης δίνει το αίμα του
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΟ Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης σε συνεργασία με την αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία σήμερα από τις 9.30 π.μ. έως τις 13.30 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.
Μητροπολίτης
Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΤην Κυριακή το πρωϊ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ἱεροθέου θα πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις με την αφορμή συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση Ενορίας Γενεσίου της Θεοτόκου Γραμμένης. Την Πέμπτη,13 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα ἱερουργήσει στο ἑορτάζον Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού του Οσίου Πέτρου του Ἀθωνίτου Κερασιάς.
Επέτειος
Τους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης θα τιμήσει και φέτος η Κρητική Αδελφότητα Ροδόπης
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΤους πεσόντες στη Μάχη της Κρήτης θα τιμήσει και φέτος η Κρητική Αδελφότητα Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης». Για το σκοπό αυτό θα τελεστεί την Κυριακή 9 Ιουνίου στις  10:00 π.μ. στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης το Μάιο του 1941. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης. Η Αδελφότητα παρακαλεί όσους επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι να την ενημερώσουν έγκαιρα στο τηλ.: 6977464395.
Πολιτισμός
8ο Αντάμωμα Ζαλουφιωτών
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΣτο Νεοχώρι Σερρών θα ταξιδέψει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδημής μαζί με το χορευτικό του συγκρότημα προκειμένου να συμμετέχει στο 8ο Αντάμωμα Ζαλουφιωτών. Το Αντάμωμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 20.30 υπό την οργανωτική επιμέλεια του Πολιτικιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου Σερρών «Οι φίλοι του χωριού».
2η παιδική έκθεση ζωγραφικής
Κομοτηνή: 7-6-2019 Ειδήσεις2η παιδική έκθεση ζωγραφικής των τριών τμημάτων ζωγραφικής του διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη. Η έκθεση θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του συλλόγου από την Παρασκευή 7 Ιουνίου, το Σάββατο 8 Ιουνίου και την Κυριακή 9 Ιουνίου κατά τις ώρες 19.00-21.00 Την τελευταία μέρα της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και η τελετή λήξης των τμημάτων κατά την οποία θα γίνει απονομή επαίνων σε όλα τα παιδιά των τμημάτων ζωγραφικής. Μετά το τέλος της τελετής θα μοιραστούν σουβλάκια σε όλους, προσφορά του συλλόγου.
Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΦεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 μ.μ στο Μικρό Παρκάκι- δίπλα στην Περιφέρεια το διοργανώνει το Κέντρο Μέριμνας κι Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής. Τα παιδιά και οι παιδαγωγοί των Βρεφονηπιακών Παιδικών μας Σταθμών με μπογιές, χρώματα, χαρτιά, χρήσιμα και άχρηστα υλικά, μέσα σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον όλοι μαζί οργανώνουν παιχνίδια, κατασκευές, εργαστήρια και προσκαλούν όλα τα παιδιά να διασκεδάσουν δημιουργώντας και παίζοντας με έμπνευση και φαντασία.
Ευχαριστήριο της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΗ φετινή χρονιά 2018 – 2019 των Εκδηλώσεων της Π.Κ.Ρ. έκλεισε με τις τέσσερις παραστάσεις του έργου «Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» σε σκηνοθεσία Χρίστου Γρόζου. «Ευχαριστούμε, κατ’ αρχάς, όλους εσάς, τα μέλη και τους φίλους της Πολιτιστικής Κίνησης, που επί τέσσερις μέρες κατακλύζατε με τη θερμή σας παρουσία το Στέκι μας και στηρίζατε την προσπάθεια της Θεατρικής μας Ομάδας.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ.Σ. και σημειώνεται « Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας για την ευαισθησία με την οποία υποδύθηκαν τους ρόλους τους και για τη συγκίνηση που μετέδωσαν στο κοινό τους.»
Γιορτή του Πατέρα
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΤη Γιορτή του Πατέρα θα τιμήσει και φέτος ο Σύλλογος Πατεράδων σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Diamond στις 16 Ιουνίου και ώρα 21.00. Το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης έχει αναλάβει η ορχήστρα του Δημήτρη Κυριακάκη. Επίσης θα τραγουδήσει η Χορωδία του Συλλόγου Πατεράδων και θα χορέψουν, το Χορευτικό Συγκρότημα Σιδηροχωρίου και το Χορευτικό του Ιμέρου.

Αστυνομικό δελτίο
Εξιχνιάστηκαν 3 κλοπές από οικίες σε χωριό της Ροδόπης
Κομοτηνή: 7-6-2019 ΕιδήσειςΕξιχνιάστηκαν τρεις (3) κλοπές από οικίες σε χωριό της Ροδόπης, που διαπράχθηκαν μεσημβρινές ώρες της 4- 6-2019. Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη διότι όπως προέκυψε, από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, διέρρηξαν τρεις οικίες, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, τρεις ηλεκτρονικές – ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα είδη ένδυσης και σπιτιού. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 17χρονου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.
Καιρός

Κομοτηνή: 7-6-2019 Ειδήσεις
Eurokinissi

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος