Κομοτηνή: 6-1-2019 Ενημέρωση

Τα Άγια Θεοφάνια με λαμπρότητα
Κομοτηνή: 6-1-2019 ΕνημέρωσηΜε λαμπρότητα εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνια. Παρά το τσουχτερό κρύο δεν έλειψαν και οι τολμηροί που έπεσαν στα παγωμένα νερά θαλασσών και ποταμών για να πιάσουν πρώτοι το σταυρό τηρώντας πιστά το έθιμο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κος Παντελεήμων τέλεσε τον Αγιασμό παρουσία των αρχών του τόπου και πλήθους πιστών, τόσο στο Υδραγωγείο της Κομοτηνής, όσο και σε Μαρώνεια, Φανάρι. Στην Μαρώνεια πρώτος στο σταυρό έφτασε ο Κώστας Ναθαναηλίδης.

Δήλωση της Κ. Νοτοπούλου για τα Θεοφάνια
Κομοτηνή: 6-1-2019 ΕνημέρωσηΗ Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου παραβρέθηκε σήμερα στον εορτασμό των Θεοφανείων στη Θεσσαλονίκη, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση.
Σε δηλώσεις της μετά την τελετή καθαγιασμού των υδάτων , είπε: «Εύχομαι υγεία, ευτυχία, το φως των Θεοφανείων, το ιδιαίτερο αυτό φως, να ελλάμψει κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, να κοσμήσει τις καρδιές μας με αγάπη, με αλληλεγγύη, με δύναμη, για να αντεπεξέλθουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας, προσωπικούς και εθνικούς.
Ιδιαίτερα εδώ από τη Μακεδονία μας και τη Θράκη να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα αδελφοσύνης. Οι πολιτικές μας πράξεις να πορεύονται πάντα με γνώμονα να υπηρετούν τον άνθρωπο, να υπηρετούν την αγάπη. Χρόνια πολλά, καλή μας δύναμη».

Έψαλλαν τα κάλαντα οι Αρμένιοι της Κομοτηνής και της Ξάνθης
Κομοτηνή: 6-1-2019 ΕνημέρωσηΠιστοί στην παράδοση οι Αρμένιοι της Κομοτηνής και της Ξάνθης έψαλλαν τα κάλαντα των Αρμενίων την παραμονή των Θεοφανίων, παραμονή και των Χριστουγέννων για τους ίδιους, καθώς η Αρμένικη Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει τα Χριστούγεννα στις 6 Ιανουαρίου. Εκτός από τις Αρχές του τόπου επισκέφτηκαν και σπίτια φίλων τους όπως το συνηθίζουν.

Καιρικό
Υποχώρησε η κακοκαιρία σε Ροδόπη και Ξάνθη.
Κομοτηνή: 6-1-2019 ΕνημέρωσηΥποχώρησε η κακοκαιρία σε Ροδόπη και Ξάνθη. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: 1)Επ. Ο. Νέας Σάντας προς όλο τον ορεινό όγκο, από 15ο χλμ 2)Επ. Ο. Δαρμένης – Ραγάδας – Εσοχής, από το 12ο χλμ 4)Επ. Ο. Δρύμης προς όλους τους ορεινούς οικισμούς 5)Επ. Ο. Νέας Σάντας – Μ. Δέρειο, από το 1ο χλμ 6)Επ. Ο. Μαρώνειας- Λιμάνι Αγ. Χαραλάμπους. Στην Ξάνθη η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: 1)Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Αγίου Κωνσταντίνου, από 21ο χιλ . 2)Δημ. οδός Καρυόφυτου – Λειβαδίτη – Δασικού χωριού 3)Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης από 44ο χλμ. έως 8ο χλμ.

Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αλλάζει στέγη το Μουσείο Καραθεοδωρή
Κομοτηνή: 6-1-2019 ΕνημέρωσηΣυνάντηση με τον δήμαρχο Κομοτηνής, τον κ. Γιώργο Πετρίδη, θα έχει τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του Συλλόγου Καραθεοδωρή και Φίλων, κος Αθανάσιος Λιπορδέζης για την ρύθμιση των λεπτομερειών της μετακόμισης του Μουσείου Καραθεοδωρή στο κτίριο Νέστωρος Τσανακλή. «Περιμένουμε την ολοκλήρωση των εργασιών στον κήπο για να ξέρουμε πότε θα μετακομίσει το μουσείο εκεί.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής σημειώνοντας πως «Ο νέος αυτός χώρος θα είναι πραγματικά διαδραστικός. Ήδη έχουν κλείσει συμφωνίες με διακεκριμένους επιστήμονες, έως και Πρυτάνεις από όλο τον κόσμο, που θα έρθουν να μιλήσουν για τον Καραθεοδωρή και έτσι να ενημερώσουν όλους για το μέγεθος του.

Παιδεία

Έξι χρόνια Κοινωνικό Φροντιστήριο Κομοτηνής και συνεχίζουν
Κομοτηνή: 6-1-2019 ΕνημέρωσηΈξι χρόνια το Κοινωνικό Φροντιστήριο Κομοτηνής, λειτουργεί συμπληρωματικά με το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Μητρόπολης κι αποτελεί ιδανικό χώρο μάθησης . Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η αντιπρύτανης κα Ζωή Γαβριηλίδου, υπεύθυνη της πρωτοβουλίας, επιλέχθηκε ο Δήμος Κομοτηνής γιατί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό παιδιών που οι γονείς τους δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά τα έξοδα του Φροντιστηρίου. «Εμάς ο στόχος μας δεν ήταν να πάρουμε κόσμο από τα φροντιστήρια, αλλά να μπορέσουμε να βοηθήσουμε παιδιά τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν θα πήγαιναν» δήλωσε και σημείωσε ότι «μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας γίνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών κι αξιόπιστα βγαίνει ποιοι είναι οι δικαιούχοι.»

Οικονομία

Χωρίς Λαϊκή το Πόρτο Λάγος
Κομοτηνή: 6-1-2019 ΕνημέρωσηΛόγω της εορτής των Θεοφανείων, η Λαϊκή αγορά του Πόρτο Λάγος δεν πραγματοποιείται σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος