Κομοτηνή: “Κολλημένοι” με τους 4 τροχούς

Με 42 συμμετοχές από την Ορεστιάδα μέχρι τη Θεσσαλονίκη διεξήχθησαν με επιτυχία οι Αγώνες Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων Ξάνθης. Παρά το τσουχτερό κρύο και τη συνεχή βροχόπτωση δεν ήταν και λίγοι αυτοί οι οποίοι έσπευσαν, κρατώντας ομπρέλες στα χέρια, να παρακολουθήσουν από κοντά τα σλάλομ και τις επιδέξιες περιστροφές γύρω από βαρέλια και κορίνες.

« Οι αγώνες αυτές με την διοργάνωσή τους βοηθούν πάντα την κάθε τοπική κοινωνία να έλξει ξένο κόσμο, να γνωρίσουν επισκέπτες  την περιοχή» δηλώνει ο κος Αναστάσιος Καρκάνης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος και σημειώνει ότι «ό,τι γίνεται σε οργανωμένο χώρο με το αυτοκίνητο είναι ασφαλές τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους άλλους.»

Ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Δημαρχόπουλος στο πλευρό των διοργανωτών, εδώ με τον κ. Γιάννη Ζερζελίδη.

Παρόν στην διοργάνωση και ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο κος Δημαρχόπουλος ο οποίος στήριξε την εκδήλωση και  δήλωσε ότι «η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης δεν το βάζει ποτέ κάτω. «Μας έχει συνηθίσει σε πολύ μεγάλες διοργανώσεις φέρνοντας στην Ξάνθη πάρα πολύ κόσμο ο οποίος αγαπά το αυτοκίνητο. Έτσι, και ο δήμος Ξάνθης είναι αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια γιατί όχι μόνο προάγεται ο αθλητισμός μέσα από το αυτοκίνητο, αλλά και στέλνεται και το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης.»

Οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτων ο κ. Γιώργος Κούκος τα τελευταία έξι χρόνια μιλά για τον «έρωτα» που νιώθει κάθε αθλητής για το αυτοκίνητο στο χώρο αυτό. Προπονείται πριν από κάθε αγώνα, αλλά νιώθει την αδρεναλίνη του να ανεβαίνει πάντα στα ύψη σε κάθε αγώνα. «Άλλο το κομμάτι του αγώνα κι άλλο αυτό του δρόμου, έτσι ένας καλός οδηγός δεν κάνει χαζομάρες στο δρόμο και φορά πάντα ζώνη ασφαλείας» φροντίζει να υπενθυμίσει.

Η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης δραστηριοποιείται από το 1978. Ο πρόεδρος της, ο κος Ζερζελίδης Γιάννης και οι συνεργάτες τους καταβάλουν κάθε προσπάθεια να φέρουν τους αγώνες με αυτοκίνητο στο προσκήνιο. «Οι αγωνιζόμενοι αθλητές στο παρελθόν ήταν αρκετοί, όμως, τα τελευταία χρόνια έχει ατονίσει το ενδιαφέρον λόγω κρίσης, ελπίζω στο μέλλον οι άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό να επιστρέψουν και να συνεχίσουν να εκδηλώνουν την αγάπη τους σε ασφαλείς χώρους. Ύστερα μας ενδιαφέρει και η προβολή της πόλης, του τόπου γι αυτό και αυτού του είδους οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν » δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Από μικρό παιδί κοντά το αυτοκίνητο ο Κώστας Οικονομίδης. Με καταγωγή από το Οχυρό Δράμας θυμάται σαν τώρα τον πατέρα του στο σιδηρουργείο να ασχολείται με τα κάρα της εποχής. «Ζούσαμε μέσα στα σίδερα και τις κατασκευές. Μας άρεσε το αυτοκίνητο κι αρχίσαμε να παρακολουθούμε όλους τους αγώνες αυτοκινήτου, ό,τι διοργανώνονταν στην Ελλάδα. Κάποια στιγμή κάναμε και το δικό μας τιμ. Ξεκινήσαμε το 1992 και από τότε ακόμη συνεχίζουμε» δήλωσε ο κος Οικονομίδης πριν πάρει μέρος σε έναν ακόμη αγώνα. Δώδεκα αγώνες το χρόνο δεν είναι λίγοι, έτσι τα μαθήματα που έχει πάρει είναι πολύτιμα. «Πάντα πρέπει να είναι προσεκτικοί στην οδήγηση. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Οι αγώνες αυτοί μας κάνουν και «τρελαινόμαστε», όμως, στο δρόμο είμαστε πάντα συνεπείς με τον Κώδικα. » λέει στέλνοντας μήνυμα πολύτιμο σε όλους.
Φώτο: Στιγμιότυπα από τον αγώνα «Δεξιοτεχνία αυτοκινήτων Ξάνθης » ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ