Κομοτηνή: 373 πρωτοετείς φοιτητές στο ΤΕΦΑΑ και 5 Μεταπτυχιακά Προγράμματα

4.200 φοιτητές θα υποδεχθεί φέτος το ΔΠΘ, οι 2.220 θα εγγραφούν σε Τμήματα της Κομοτηνή, οι 373 θα είναι φοιτητές στο ΤΕΦΑΑ. «Περιμένουμε τον επίσημο αριθμό από το Υπουργείο παιδείας, τους αθλητές, αλλά και τους Κύπριους, όπως και κάποιες άλλες κατηγορίες για να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό» είπε ο Γιώργος Κώστας, καθηγητής στη Σχολή Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού.

Όπως εξήγησε, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (16-9-2021) «Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται και οι μετεγγραφές, ο αριθμός των νεοεισαχθέντων, ωστόσο, αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια». Σύμφωνα με τον κ. Κώστα στις 4 Οκτωβρίου θα γίνει το καινούργιο ξεκίνημα με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και αποφυγής της διασποράς του.

«Θα έχουμε κοντά μας ανθρώπους που για τέσσερα χρόνια θα είναι στην Κομοτηνή. Ο καθένας λέει για το δικό του ΤΕΦΑΑ ότι είναι το καλύτερο κι εμείς το λέμε, και το πιστεύουμε και το υποστηρίζουμε» σημείωσε ο καθηγητής του ΤΕΦΑΑ και αναφερόμενος στον τελευταίο 1,5 δύσκολο χρόνο σημείωσε «Κάνουμε πολλές δραστηριότητες. Λόγω Covid κάποιες δεν έγιναν , αγώνες, ήμι-μαραθωνίοι, αιμοδοσίες, πολλά ακυρώθηκαν ή έγιναν με πολύ μικρότερη ένταση. Δέχομαι πολλά μηνύματα από τους φοιτητές, κυρίως τους 4ετής που λένε ότι εμείς θέλουμε να ζήσουμε τις σπουδές στην Κομοτηνή με το ΔΠΘ ανοιχτό».
Όπως εξήγησε η Εκπαίδευση είναι σημαντικό να γίνεται δια ζώσης προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα εξ αποστάσεως βοηθούν και η τηλεκπαίδευση ήρθε και θα παραμείνει, όπου χρειάζεται, “όμως”, όπως σημείωσε, “η ζωντανή εκπαίδευση δεν μπορεί να αναπληρωθεί”.

Αναφερόμενος στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, πέντε στον αριθμό, της Σχολής (με θεματολογίες: Την προπονητική, την αποκατάσταση, τα παιδαγωγικά κ.α.) στάθηκε σε αυτό που ο ίδιος εκπροσωπεί “Αθλητικός Τουρισμός- Οργάνωση Δρώμενων- Χορός” με τις αιτήσεις να γίνονται δεκτές από τις 15 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου .

«Είναι πολύ πρωτοποριακό στην Ελλάδα . Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο παρά μόνο κάποια παρόμοια, όχι όμως με το τρίπτυχο: Αθλητικός Τουρισμός – Οργάνωση Δρώμενων – Χορός, δηλαδή θέματα κάτω από την ομπρέλα της αθλητικής αναψυχής και της αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου» είπε ο κος Κώστα.
Όσον αφορά στην αποδοχή που γνώρισε είπε πως καταγράφεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. «Είναι καινούργια τα θέματα αυτά, αλλά όχι κάτι που είναι στη μόδα και θα περάσει».
Μάλιστα πρόσθεσε πως «Το δρομικό κίνημα στη μετά Covid εποχή θα είναι μεγάλο, ο κόσμος έχει ανάγκη να περπατήσει, να τρέξει, να συμμετέχει σε λαϊκούς δρομικούς αγώνες» για αυτό και πολλοί επιλέγουν την εγγραφή τους στο Μεταπτυχιακό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος