Κομοτηνή: 32 χρόνια αιρετός στο Ζαγόρι

Array

Ο Γαβριήλ Παπαναστασίου κατάγεται από τους Ασπραγγέλους, ένα μικρό χωριό 50 κατοίκων, που αποτελεί έδρα του δήμου Ζαγορίου. Υπήρξε 16 χρόνια πρόεδρος στην Κοινότητα Ασπραγγέλων, 8 χρόνια πρόεδρος Συμβουλίου περιοχής Ζαγορίου και 16 χρόνια Δήμαρχος Ζαγορίου. «Έχασα την ένατη εκλογική μάχη, ίσως και να είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου» δηλώνει και σπεύδει να προσθέσει « Θεωρώ ότι μπορώ ακόμη να προσφέρω πολύ περισσότερο μετά από 32 χρόνια στην Τ.Α. ως πρόεδρος και ως δήμαρχος».

Σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται στα έδρανα ως δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης. «Θέλω να δοκιμάσω τον εαυτό μου και σ’ αυτό το πόστο» λέει και προσθέτει «Βαθμολογώ τον εαυτό μου ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης με άριστα διότι δεν κάνω αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Την πρώτη χρονιά τις 164 αποφάσεις από τις 174 η παράταξη μας τις ψήφισε. Στις δέκα που μειοψηφήσαμε, ήταν αποφάσεις που στη συνέχεια ακυρώθηκαν» δηλώνει.

Με μεγάλη εμπειρία σήμερα και περισσότερο σοφός σπεύδει να συμβουλέψει τους εν ενεργεία Δημάρχους να “είναι πολύ απλοί, κοντά στον κόσμο, κοντά στα προβλήματα του, να «μην καβαλάνε το καλάμι». Και να ξέρουν ότι είναι υπηρέτες του λαού και μόνον”. Έχει πάντα δίκαιο ο λαός; ρωτάμε τον έμπειρο Ηπειρώτη «Όχι, ο λαός δεν έχει πάντα δίκαιο. Και του το έλεγα. Προσωπικά λάθη έκανα, εσκεμμένα όχι γι’ αυτό και με τιμούσε ο κόσμος».

Σε έναν δήμο που είναι 25ος από το τέλος σε κατοίκους και 4ος από την αρχή σε έκταση δεν λείπουν και οι δυσκολίες. Ωστόσο, ο κος Παπαναστασίου βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο «Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα, θα πρέπει να αναβαθμιστεί περισσότερο η περιοχή. Τα τελευταία χρόνια ήταν ο καλύτερος ορεινός προορισμός στην Ελλάδα. Μπορούσαμε να είχαμε κάνει πολλά περισσότερα».

Προβληματισμένος για την πολιτική ζωή του τόπου παίρνει θέση και σημειώνει «Το «μαζί τα φάγαμε» ηχεί καλά στο αυτί μου, με την έννοια ότι βάλαμε το χεράκι μας όλοι να βρεθούμε σ’ αυτή την κατάσταση. Όμως, άλλες ευθύνες φέρει ο Πρωθυπουργός, άλλες ο Υπουργός, άλλες ο δήμαρχος και άλλες ο απλός πολίτης. Και οι πολίτες ψήφιζαν για ένα μικρό ρουσφέτι, ψήφιζαν για να εξυπηρετηθούν» δηλώνει. Τέλος, σπεύδει να προτρέψει όλους να μην ασχολούνται όλοι τόσο πολύ με το παρελθόν. «Σημασία έχει τι κάνουμε σήμερα. Ακόμη και σήμερα ασχολούμαστε περισσότερο με το παρελθόν παρά με το μέλλον. Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε. Δεν πρέπει να υπάρχει συμπολίτευση κι αντιπολίτευση. Όλοι μαζί να δίνουν λύση στα προβλήματα και τα προβλήματα δεν είναι ούτε μπλε, ούτε κόκκινα, ούτε πράσινα. Είναι προβλήματα της σημερινής κοινωνίας τα οποία επιζητούν λύση και λύσεις δίνονται όταν γίνονται όλοι μια γροθιά τα Συμβούλια και παλεύουν από κοινού».
Φώτο:Γαβριήλ Παπαναστασίου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος