Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Πολιτική
Στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης  επιλέγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ.. Θα είναι ένα από τα 17 τακτικά μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από τη Ομάδα της Αριστεράς αναπληρωτής του ορίστηκε ο καθηγητής Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Δημήτρης Χαρίτου για τους κτηνοτρόφους
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Απροστάτευτοι θα συνεχίσουν να είναι οι κτηνοτρόφοι της περιοχής από τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές των καρτέλ στις πωλήσεις του γάλακτος και κανένα συγκεκριμένο μέτρο δεν πρόκειται να ληφθεί για την στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων» υποστηρίζει ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Δημήτρης Χαρίτου σημειώνοντας πως αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος στη Βουλή.
Κτηνοτροφία
Διαμαρτύρονται οι κτηνοτρόφοι για δεσμεύσεις των λογαριασμών τους
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣτις Δεσμεύσεις λογαριασμών δικαιούχων ενισχύσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρονται με επιστολή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,κ.Μάκη Βορίδη οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την άμεση παρέμβαση του ΥΠΑΑΤ, προς τα τραπεζικά ιδρύματα αλλά και προς κάθε αρμόδιο φορέα, για την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των κτηνοτρόφων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
Αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Έργα πολιτικής προστασίας σε εξέλιξη
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΈργα πολιτικής προστασίας υλοποιεί η αντιπεριφέρεια Ροδόπης. Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης πραγματοποίησε κατά τόπους επισκέψεις σημειώνοντας πως πρόκειται για παρεμβάσεις ουσίας με καθαρισμούς και διαμορφώσεις από συνεργεία της ΠΕ Ροδόπης και εργολαβίες που στοχεύουν στην ασφάλεια και στη διευκόλυνση των κατοίκων της περιοχής.
Συνδικαλισμός
Απεργία καθαριστριών σχολικών κτιρίων
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις48ωρη απεργία των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Φεβρουαρίου διεκδικώντας μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αλλά και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών και αξιοπρεπείς αμοιβές. Στις 7 Φεβρουαρίου θα επιδώσουν διαβήματα διαμαρτυρίας και θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στους δήμους όλης της χώρας.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κάλεσμα για δήλωση ακινήτων
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΚάλεσμα να δηλώσουν στον Δήμο όλα τα ακίνητά τους με τα σωστά τετραγωνικά χωρίς πρόστιμα και χρέωση διαφορών απευθύνει ο δήμος Κομοτηνής προς τους υπόχρεους για δήλωση ακινήτων και καταβολή τελών ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) και τελών καθαριότητας και φωτισμού που: α) έχουν διαφορές στην επιφάνεια των δηλωμένων ακινήτων τους και
β) δεν έχουν υποβάλλει δήλωση ακινήτων,
Το αργότερο μέχρι 31-03-2020 θα πρέπει να προσέλθουν στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας.
Κατάθεση της σφραγίδας εξουσιοδότησης υπογραφών
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ιάσμου, Αμβροσίας και Σάλπης -που σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου Ιάσμου “σκοπίμως εμποδίζουν την ορθή λειτουργία του Δήμου”- μαζί με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σώστου, κατέθεσαν τις σφραγίδες εξουσιοδότησης υπογραφών μετά την απόφαση ανάκλησης εκ μέρους του Δημάρχου. «Ευελπιστώ πως η πράξη αυτή θα επιφέρει άμεσα το Δήμο στο σωστό δρόμο της ορθής λειτουργίας του,λύνοντας κάθε πρόβλημα και συνεχίζοντας την ομαλή του λειτουργία» ανέφερε σε σχόλιο του ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου, ο κος Ηλίας Μπούκας.
Εθελοντισμός
Εθελοντική αιμοδοσία από τους εκπαιδευτικούς
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΕθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσε χθες ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ”Οι Τρεις Ιεράρχες” σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης. Κινητή Μονάδα Αιμοληψιών πραγματοποίησε αιμοληψίες στην πλατεία Κομοτηνής. Εκπρόσωποι του Συλλόγου ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ ήταν επίσης παρόν για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών.
Βράβευση του Λοχία Χρήστου Γκιαουράκη
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΗ Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), βράβευσε το μέλος της, ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Χρήστο Γκιαουράκη που υπηρετεί στο Δ΄ΣΣ στην Ξάνθη, ο οποίος με αυταπάρνηση και αψηφώντας κάθε κίνδυνο, κατάφερε να σώσει την ζωή ενός άνδρα, λίγο πριν πέσει στο κενό, από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Ξάνθη.
Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Ποιητική συλλογή «Βουβές κραυγές»
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Βουβές Κραυγές» είναι ο τίτλος της πρώτης ποιητικής συλλογής της Νιλγκιούν Τουρσέν Ογλού, τελειοφοίτου του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια σε γλώσσα διαυγή με την οποία η ποιήτρια, ερευνήτρια της Πομακικής Γλώσσας και Κουλτούρας, μας εισάγει στο ποιητικό της σύμπαν. Η συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σπανίδη.

Πώς αλλάζουμε τρόπο σκέψης
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΔιάλεξη με εισηγήτρια την κ. Δασκαλοπούλου Αικατερίνη (MSc Διαχείριση Κρίσεων-Ερευνήτρια) και Θέμα : «Πως αλλάζοντας τρόπο σκέψης, αλλάζει και η ζωή μας» διοργανώνει το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις επτά το απόγευμα.

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει στην Ξάνθη. Το Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας μας ταξιδεύουν στον κόσμο του μικρού μήκους με τις βραβευμένες ταινίες του 42ου Φεστιβάλ.
Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνελήφθη προχθές (29-1-2020) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του δράστη εντόπισαν και κατέσχεσαν: 9 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 115,9 γραμμαρίων, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 1 αεροβόλο πιστόλι
Καιρός
Κομοτηνή: 31-1-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΑραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο Καιρός το Σαββατοκύριακο
Αραιές νεφώσεις παροδικά, στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα, πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος