Κομοτηνή: 30 χρόνια εθελοντής αιμοδότης (ηχητικό)

Περισσότερα από τριάντα χρόνια εθελοντής αιμοδότης ο κος Νίκος Βαβαλιακάκης, ιδιωτικός υπάλληλος. Τον συναντήσαμε σε μια από τις πολλές εθελοντικές αιμοδοσίες που έχει πάρει μέρος. «Θεωρώ ότι είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις πρωτίστως για τον εαυτό σου, την οικογένειά σου και κατ’ επέκταση για τον συνάνθρωπό σου, τον συνάδελφό σου» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Κομοτηνή: 30 χρόνια εθελοντής αιμοδότης (ηχητικό)Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στάθηκε σε αυτό που τον οδήγησε στο χώρο της εθελοντικής αιμοδοσίας. «Διαπίστωσα τότε ότι η δική μου ομάδα αίματος και αυτή της μητέρας μου ήταν από τις πολύ σπάνιες, οπότε θεώρησα καλό να γίνω εθελοντής αιμοδότης προκειμένου να βοηθήσω, αλλά και να αποκομίσω κι εγώ ο ίδιος οφέλη στην υγεία μου από την αιμοδοσία. Έτσι ξεκίνησα ως ιδέα αλληλεγγύης, αλλά και ως δώρο στον εαυτό μου» δήλωσε.

Όπως λέει ο κος Βαβαλιακάκης η αιμοδοσία είναι ένα δώρο στον εαυτό μας καθώς τα οφέλη είναι ευεργετικά, αλλά μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να σώσει και τη δική μας ζωή. «Είναι δώρο Θεού. Όπως και να έχει. Έχουμε φτάσει σε εποχές που ο κόσμος αδυνατεί να δώσει αίμα. Να δώσουν οπωσδήποτε γιατί είμαστε λίγοι πλέον. Οι περισσότεροι έχουν φαρμακευτικές αγωγές, έχουν θέμα με την υγεία και δυσκολεύονται να δώσουν. Και είναι κατανοητό, αλλά αυτοί που μπορούν είναι αμαρτία να μην δώσουν» κατέληξε στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα.

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος