Κομοτηνή: 30-7-2020 Ειδήσεις

Υγεία Κορωνοϊός
Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Ροδόπη
Κομοτηνή: 30-7-2020 Ειδήσεις57 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. Επτά (7) κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας και ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.
Ένας εκπαιδευόμενος συνοριοφύλακας στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής διαγνώστηκε την Τρίτη  θετικός στον κορωνοϊό. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις που έγιναν σε δύο εκπαιδευόμενες συνοριοφύλακες που εμφάνισαν συμπτώματα και θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Χρήση μάσκας ή πρόστιμο
Κομοτηνή: 30-7-2020 ΕιδήσειςΗ αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών έθεσε σε συναγερμό τις υγειονομικές και επιστημονικές αρχές. Εργαζόμενοι και καταναλωτές σε μια σειρά επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων υποχρεούνται στη χρήση μάσκας. Ανάλογα μέτρα εφαρμόζονται και στο δημόσιο, στις περιπτώσεις όπου υπάρχει συναλλαγή μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών. Εφόσον οι εργαζόμενοι δεν τηρούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας, επιβάλλεται στην επιχείρηση για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.
Πολιτική
Η Ντόρα Μπακογιάννη για την Διακομματική Επιτροπή στην ΕΡΤ Ορεστιάδας
Κομοτηνή: 30-7-2020 Ειδήσεις«Μια φορά το μήνα για όλο το επόμενο εξάμηνο θα συνεδριάζουμε στην Θράκη.» ανέφερε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, η κα Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στον δημοσιογράφο Βασίλη Πρεμίδη. Όπως είπε η κα Μπακογιάννη θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει ειδική πλατφόρμα για την κατάθεση ιδεών και προτάσεων από όλους όσοι το επιθυμούν ώστε να κερδηθεί χρόνος. «Υπάρχουν εκθέσεις του ΣΕΒ, εκθέσεις ξένων φορέων, μελέτες της Περιφέρειας. Υπάρχουν αποσπασματικά διάφορες δουλειές που έχουν γίνει, στόχος μας να τις συγκεντρώσουμε όλες αυτές για να ξεκινήσουμε από την ουσία» δήλωσε η πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής. «Στόχος», όπως είπε, « είναι να μην αφήσουμε καμία φωνή που έχει άποψη ανεκμετάλλευτη, καμία φωνή που να μην την ακούσουμε.» Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη στόχος είναι να κοιτάξει η Επιτροπή τα θέματα τα οποία αφορούν στη Θράκη και στους τρεις Νομούς. «Δεν πρέπει να ανησυχεί η Καβάλα και η Δράμα. Έχουμε εντολή να ασχοληθούμε με τη Θράκη λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής.» δήλωσε για να υποστηρίξει πως είναι ιδιαιτέρως θετικό ότι υπάρχει μια θετική προσέγγιση από το σύνολο των κομμάτων. «Για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι σε ένα εθνικό θέμα, η θράκη είναι εθνικό θέμα, θα πρέπει να υπάρξει ομοφωνία στις προτάσεις διότι αυτό είναι πολύ μεγάλη δύναμη για το αυριανό αποτέλεσμα που θέλουμε να επιδιώξουμε» τόνισε αποκαλύπτοντας ότι θα προηγηθούν ομάδες εργασίας, με την πρώτη σύσκεψη να πραγματοποιείται στις αρχές Σεπτεμβρίου και στα τέλη Σεπτεμβρίου η Επιτροπή να επισκέπτεται την περιοχή.

Δ.Χαρίτου: Δεν αντέχει ο τόπος και οι κάτοικοί του άλλους επικοινωνιακούς χειρισμούς
Κομοτηνή: 30-7-2020 Ειδήσεις«Δεν αντέχει ο τόπος και οι κάτοικοι του άλλους επικοινωνιακούς χειρισμούς.» ανέφερε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κος Δημήτρης Χαρίτου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη. « Είναι τόσο σε βάθος τα προβλήματα της περιοχής, τόσο μεγάλες οι ανάγκες , τόσο μεγάλη η ανησυχία των πολιτών όλης της Θράκης, που προφανώς δεν υπάρχει λόγος να καλλιεργούνται μόνο προσδοκίες, δεν υπάρχει λόγος να αντιμετωπίζονται όλα αυτά τα κρίσιμα για τους ανθρώπους στην περιοχή ζητήματα με επικοινωνιακές κινήσεις με κινήσεις εντυπωσιασμού.» είπε.
Βουλή
Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Κομοτηνή: 30-7-2020 ΕιδήσειςΝα αρθεί η αδικία της υποχρεωτικής διαμονής κατά 35 έτη για όλους τους ομογενείς ώστε να μπορούν να λαμβάνουν ολόκληρο το ποσό της εθνικής σύνταξης ζητά από την Κυβέρνηση ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου από κοινού με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας επισημαίνει ότι η παροχή αυτή κόπηκε σε προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ επειδή θεσπίστηκαν αυστηρά κριτήρια, με αποτέλεσμα να βρεθούν χωρίς ούτε καν αυτή την πενιχρή σύνταξη και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδες συνταξιούχοι.

Περιφέρεια
Αντιπλημμυρικά έργα στην ΠΕ Ροδόπης
Κομοτηνή: 30-7-2020 ΕιδήσειςΜε τη συνδρομή των μηχανημάτων της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων, θωρακίζονται περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση με αντιπλημμυρικά έργα με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Ροδόπης . Ήδη δυο παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί στις περιοχές: Παγούρια – Προφήτης Ηλίας, όπου κατά μήκος του δρόμου έγινε καθαρισμός από χόρτα και κατ’ επέκταση διαμόρφωση χαντακιού όμβριων υδάτων. Κάλχας – Ροδίτης, όπου πραγματοποιήθηκε διάνοιξη χαντακιού.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τεχνική συνάντηση για την σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τ.Α.
Κομοτηνή: 30-7-2020 ΕιδήσειςΤεχνική συνάντηση παρουσία των Δημάρχων Αρριανών Ριτβάν Αμέτ και Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο του Δήμου στην Φιλλύρα. Στην συνάντηση συμμετείχαν στελέχη και συνεργάτες των δημοτικών αρχών. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επικείμενη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την συμμετοχή του Δ. Αρριανών στο μετοχικό κεφάλαιο. Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Γκαράνη στον Ίασμο και συνάντηση με τον εκεί δήμαρχο Οντέρ Μουμίν για το ίδιο θέμα.
Οικονομία
Πρόκριση Έργου MarCh της ΟΕΕΘ | INTERREG VA

Κομοτηνή: 30-7-2020 ΕιδήσειςΠροκρίθηκε η πρόταση έργου με τίτλο MarCh – Market Changer στο οποίο συμμετέχει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ), μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάση της αξιολόγησης των προτάσεων στο πλαίσιο της 6ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VA Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020. Το έργο March αφορά στη δημιουργία δομών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και στην Περιφέρεια του Kardzhali στη Βουλγαρία για την υποστήριξη υφισταμένων και νέων επιχειρήσεων, μέσα από την χάραξη περιφερειακών στρατηγικών, την εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων, την εξατομικευμένη καθοδήγηση επιχειρηματιών και την συμβουλευτική τους υποστήριξη από εξειδικευμένα στελέχη, καθώς και τη συμμετοχή τους σε σεμινάρια κατάρτισης σε μια σειρά από επιλεγμένα θεματικά αντικείμενα.
ΔΠΘ
Υλοποίηση Προγράμματος Σπουδών Δια Βίου Μάθησης με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821 και η συγκρότηση του ελληνικού κράτους» από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Δ.Π.Θ.

Κομοτηνή: 30-7-2020 ΕιδήσειςΤο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Δ.Π.Θ. διοργανώνει για δεύτερη φορά το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Η Επανάσταση του 1821 και η συγκρότηση του ελληνικού κράτους» από 05/10/2020 έως 09/05/2021. Το πρόγραμμα υλοποιείται εξ αποστάσεως, έχει 7μηνη διάρκεια και εφόσον υπάρξει επιτυχής παρακολούθηση και αξιολόγηση οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης 300 ωρών που αντιστοιχούν σε 12 Πιστωτικές Μονάδες/ECTS. Υποβολή αιτήσεων: Από 29/07/2020 έως 11/09/2020.
Αλληλεγγύη
Δημόσιο ευχαριστήριο δωρητών μηνός Ιουνίου 2020
Κομοτηνή: 30-7-2020 ΕιδήσειςΤο Διοικητικό Συμβούλιο, οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι του Γηροκομείου Ξάνθης ευχαριστούν και δημοσίως, συμπολίτες και φορείς της περιοχής και όχι μόνο, οι οποίοι μας συνέδραμαν σε χρήματα, υλικά και υπηρεσίες και για το μήνα Ιούνιο του 2020. « Με τη χειρονομία τους αυτή συμπαραστέκονται και κάνουν το έργο της σημερινής διοίκησης ευκολότερο, η οποία διοίκηση προσπαθεί πάντα για την καλύτερη αξιοποίηση όλων των προσφορών.» τονίζεται στην ανακοίνωση

Μητρόπολη
Κομοτηνή: 30-7-2020 ΕιδήσειςΣτον “Άρτο της Ζωής” αναφέρεται στο Κυριακάτικό Μήνυμά της η Ιερά Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής προτρέποντας να μην μένουν οι άνθρωποι στα εξωτερικά σημάδια. «Ἡ παρουσία τῶν ἰχθύων στὶς συμβολικὲς παραστάσεις της θείας Εὐχαριστίας στις τοιχογραφίες των κατακομβών μαρτυρεί ότι στο θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων είδε η Εκκλησία τον χορτασμὸ των ανθρώπων με τον «άρτον της ζωής»» αναφέρεται στο Κυριακάτικο Μήνυμα.

Πολιτισμός – Εκδηλώσεις
Εκδηλώσεις
Κομοτηνή: 30-7-2020 ΕιδήσειςΣυνεχίζονται οι εκδηλώσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 9 μ.μ., στην παραλία Μέσης με την Συναυλία με το συγκρότημα «Όπως παλιά». Παίζουν οι μουσικοί: Πόλυ Λακάκη, Σταύρος Παυλίδης, Γιάννης Σαβουλίδης, Νίκος Μεραχτσάκης, Χάρης Λύρατζης και Τάσος Λύρατζης.

Οι πρώτες εκδηλώσεις του Αυγούστου
Κομοτηνή: 30-7-2020 ΕιδήσειςΜουσική παράσταση με τίτλο «Η νύχτα μυρίζει γιασεμί» με το Γιάννη Κάλαρη και τη Νέλλη Αντρεασιάν θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Αυγούστου, 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου. Παίζουν οι μουσικοί: Θωμάς Αραμπατζής, Κώστας Γκατζαλίδης, Μαρίνος Τόκας, Κώστας Αθανασιάδης και Παναγιώτης Στυλπνόπουλος. Και την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 9 μ.μ., στο λιμάνι Φαναρίου θα δοθεί συναυλία με τίτλο «Το θαλασσινό κοχύλι» με τον Χρήστο Χατζόπουλο και τη Σοφία Χατζοπούλου. Παίζουν ακόμη οι μουσικοί: Χάρης Λύρατζης, Αρπερέν Χατζηιμπραχήμ, Κώστας Τσακλίδης.

Καιρός ΠΕΜΠΤΗ 30-07-2020

Κομοτηνή: 30-7-2020 Ειδήσεις
Eurokinissi

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος