Κομοτηνή: 30-7-2019 Ειδήσεις

Παιδεία
240 άτομα στην ΑΣΠΑΙΤΕ Σαπών
Κομοτηνή: 30-7-2019 ΕιδήσειςΣτον «αέρα» βρίσκεται η προκήρυξη για την νέα Ακαδημαϊκή χρονιά της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) του Παραρτήματος των Σαπών, με τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές να υποβάλλουν ήδη δηλώσεις συμμετοχής είτε στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΑΙΚ- προσφέρονται 200 θέσεις), είτε στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό ( ΠΕΣΥΠ- προσφέρονται 40 θέσεις).

Πρωτογενής Τομέας

Υποβολή αιτήσεων των θεομηνιόπληκτων
Κομοτηνή: 30-7-2019 ΕιδήσειςΣτις 10 Αυγούστου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των θεομηνιόπληκτων. Όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση και έχουν υποστεί ζημιές θα πρέπει να σπεύσουν στα δημοτικά καταστήματα προκειμένου η αρμόδια επιτροπή του δήμου να τους συμπεριλάβει στις επί τόπου αυτοψίες της όπου ξεκινούν άμεσα.

Ολοκληρωμένη Φυτοπροστασία στην Βαμβακοκαλλιέργεια
Κομοτηνή: 30-7-2019 ΕιδήσειςΟι βαμβακοπαραγωγοί είναι απαραίτητο να συνεχίσουν τους σχολαστικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για το ρόδινο και πράσινο σκουλήκι. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδειχθεί στις φυτείες που πλήγηκαν από χαλάζι επειδή θα οψιμίσουν από 1 έως και 2 μήνες και θα παρουσιάσουν χτένια, άνθη και τρυφερά καρύδια όχι μόνο μέσα στην 2 η γενιά του πράσινου σκουληκιού αλλά και στην 3 η κατά τον Σεπτέμβριο μήνα. «Ο συνεχής έλεγχος των όψιμων αυτών βαμβακοφυτειών και οι ψεκασμοί σε αυτές εάν απαιτηθεί, είναι βαρύνουσας σημασίας προκειμένου να μην αποτελέσουν οι ευαίσθητες αυτές όψιμες φυτείες βαμβακιού, εστίες μολύσματος πρασίνουσκουληκιού και επαναληφθεί εξαιτίας αυτών η περυσινή καταστροφή» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σημειώνοντας πως η επέμβαση με ψεκασμούς εάν προκύψει ανάγκη θα πρέπει να γίνει με ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ Ή ΕΚΛΕΚΤΙΚΑ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ.
Κτηνοτροφία
Επιστολή κτηνοτρόφων αν. Μ.Θράκης  στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
Κομοτηνή: 30-7-2019 ΕιδήσειςΕπιστολή με θέμα την “Ένταξη των κτηνοτρόφων του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, στο κανονικό καθεστώς, λόγω de minimis” απέστειλαν στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας Αν. Μ.Θράκης. «Το de minimis είναι ουσιαστικά αποζημίωση και δεν θα έπρεπε να προσμετράται στο άθροισμα των επιδοτήσεων» τονίζουν οι κτηνοτρόφοι και ζητούν την άμεση παρέμβασή του Υπουργού για να διευκρινιστεί από το ΥΠΑΑΤ προς το Υπουργείο Οικονομικών κι από εκεί αρμοδίως, μέχρι και τους λογιστές ότι, η συγκεκριμένη ενίσχυση δεν πρέπει να υπολογίζεται στο άθροισμα των επιδοτήσεων αλλά να προσμετράτε ως αποζημίωση.
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εναρμόνιση της Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής για το έτος 2019 2020
Κομοτηνή: 30-7-2019 ΕιδήσειςΟι τελικοί δικαιούχοι των voucher του προγράμματος «Εναρμόνιση της Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής για το έτος 2019 2020» που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία της επιχείρησης (Κούλογλου 14) έως 2 Σεπτεμβρίου από τις 9.00 π.μ. έως 11:00 π.μ. για την προσκόμιση των voucher. Απαραίτητα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η φωτοτυπία ταυτότητας και κωδικοί taxis.

Υγεία
Ολοκλήρωσε τη θητεία του και αποχωρεί ο Γιώργος Φιλιππίδης
Κομοτηνή: 30-7-2019 ΕιδήσειςΑποχωρεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ο Γιώργος Φιλιππίδης καθώς χθες έληξε η θητεία του. Ο κύριος Φιλιππίδης επιστρέφει στην οργανική του θέση αυτή του εκπαιδευτικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δράμας. Ο κ Φιλιππίδης είναι κοινωνικός λειτουργός και υπηρετεί ως εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής.

Πολιτισμός
2ο φεστιβάλ Θρακικού πελάγους

Κομοτηνή: 30-7-2019 Ειδήσεις
Γιώργος Χατζηνάσιος

Το 2ο φεστιβάλ Θρακικού πελάγους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προ των πυλών. Στην ΠΕ Ξάνθης θα διοργανωθούν την Παρασκευή 2 Αυγούστου στις εννέα το βράδυ μουσική συναυλία με το Γιώργο Χατζηνάσιο στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων. Το Σάββατο και την Κυριακή, 3 και 4 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ναυτικός περίπλου της παραλίας της Ξάνθης με ιστιοπλοϊκά σκάφη. Η δράση θα ξεκινήσει στις εννέα το πρωί και θα λήξει στις οκτώ το βράδυ. Η εκκίνηση θα γίνει από το λιμάνι των Αβδήρων. Δηλώσεις συμμετοχής για το κοινό στο τηλέφωνο 2541350143
Εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής
Κομοτηνή: 30-7-2019 ΕιδήσειςΜε Aqua aerobic, Γυμναστική και χορός στη θάλασσα συνεχίζονται αύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 9 και μισή το πρωί στην Αρωγή οι εκδηλώσεις «Καλοκαίρι με θέα τη θάλασσα»Στις εννέα και μισή το βράδυ στην παραλία της Μέσης θα δοθεί συναυλία με τίτλο: «Με δύο πατρίδες στην καρδιά…». Παίζουν: Θεοδόσης Αμπατζιάννης, Bαγγέλης Παπαναστασίου, Γιώργος Κελεσίδης, Νίκος Καβατζιώτης
Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 11 μη νόμιμων μεταναστών
Κομοτηνή: 30-7-2019 ΕιδήσειςΣτην Εθνική Οδό Πόρτο Λάγους – Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, συνέλαβαν 44χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.
Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κομοτηνή: 30-7-2019 Ειδήσεις

Συνελήφθη προχθές το απόγευμα, στη Γλυφάδα Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 41χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Καιρός

Κομοτηνή: 30-7-2019 Ειδήσεις
Eurokinissi

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος