Κομοτηνή: 2η θέση σε Παγκόσμιο Κολομποδρόμιο ταχυδρομικών περιστεριών πέτυχε 10χρονη μαθήτρια

Την δεύτερη θέση στο Κολομποδρόμιο Ντέρμπι Χαλκιδικής, σε ένα παγκόσμιο αγώνα ταχυδρομικών περιστεριών, κατέλαβε η 10χρονη Ελευθερία Σίμου με το δικό της ταχυδρομικό περιστέρι. Συμμετέχοντας με τον πατέρα της Κώστα Σίμο, πρόεδρο του Συλλόγου 31 Περιστεράδες Θράκης ως εκτροφείς κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 203 εκτροφείς και 1.259 περιστέρια. Η απόσταση που διήνυσε το ταχυδρομικό περιστέρι της Κομοτηναίας μαθήτριας ήταν 505 χιλιόμετρα από το Καλιμάτσι Βάρνας της Βουλγαρίας έως την Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

«Ήρθε δεύτερο το ταχυδρομικό μας περιστέρι με 1,5 δευτερόλεπτα διαφορά από το πρώτο» ανέφερε ο πατέρας –εκτροφέας των περιστεριών, Κώστας Σίμος συμμετέχοντας σήμερα με την παγκόσμια πρωταθλήτρια κόρη του στις «Καθημερινές Ιστορίες» (31-8-2021) της ΕΡΤ Κομοτηνής και πρόσθεσε ότι στα 15 πρώτα περιστέρια οι εκτροφείς ήταν ξένοι πλην της Ελευθερίας που τράβηξε τα βλέμματα και την προσοχή όλων μετά τη σημαντική διάκριση.

Κομοτηνή: 2η θέση σε Παγκόσμιο Κολομποδρόμιο ταχυδρομικών περιστεριών πέτυχε 10χρονη μαθήτρια«Η Ελευθερία έδωσε το παράδειγμα για να ξεκινήσουν κι άλλα παιδιά και νέοι να ασχοληθούν με το άθλημα. Ήταν ένα άπιαστο όνειρο το οποίο δεν το περίμενε κανείς» ανέφερε σημειώνοντας πως οι εκτροφείς ήταν από όλο τον κόσμο, πολύ δυνατοί αντίπαλοι» δήλωσε ο κος Σίμος.
Η Ελευθερία μη κρύβοντας τη χαρά της μίλησε με αγάπη για το περιστέρι της που κατάφερε και διένυσε μια τόσο μεγάλη απόσταση σε 6,30 ώρες. Τα Ταχυδρομικά και Πωγωνάτα περιστέρια της την περιμένουν για να τα ταΐσει και να τα φροντίσει με τροφές και καθαρό νερό. «Μην ξεχνάτε ότι τα περιστέρια αυτά είναι 4 το πολύ 5 μηνών» ανέφερε ο κος Σίμος σημειώνοντας για αυτό και έχει πολύ αξία η διάκριση αυτή.
“Υπάρχουν απώλειες σε τόσο μεγάλους αγώνες, ο συγκεκριμένος αγώνας ξεκίνησε με 1.000 και πλέον περιστέρια και στο τέλος έμειναν 500. Έχει μεγάλες απώλειες παρά τη φροντίδα που δέχονται” ανέφερε ο έμπειρος εκτροφέας.

Κομοτηνή: 2η θέση σε Παγκόσμιο Κολομποδρόμιο ταχυδρομικών περιστεριών πέτυχε 10χρονη μαθήτριαΗ προσπάθεια πατέρα και κόρης θα συνεχιστεί μαζί και οι προσδοκίες για νέες μεγάλες διακρίσεις. Θα βοηθήσει σε αυτό και η έντονη δραστηριοποίηση του Συλλόγου 31 Περιστεράδων Θράκης που ανέβασε πολύ τον πήχη με την πολύ καλή προετοιμασία του και τη διοργάνωση αγώνων στην περιοχή. Ο κ. Σίμος ευχαρίστησε τους διοργανωτές του Κολομποδρομίου Κομοτηνής για την άψογη διοργάνωση, αλλά και την πολύ καλή φιλοξενία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος