Κομοτηνή: 29ο Πανελλήνιο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης

Ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός θα φιλοξενήσει η πόλη της Κομοτηνής το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου, το 29ο Πανελλήνιο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης, χάρη στις πρωτοβουλίες και την εξωστρέφεια του Ορειβατικού Συλλόγου. Περισσότεροι από ογδόντα πέντε αθλητές και αθλήτριες από όλη την χώρα, κάποιοι από αυτούς καταξιωμένοι ήδη στο, άγνωστο στο ευρύ κοινό, άθλημα -αλλά Ολυμπιακό αγώνισμα ήδη.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-9-2021) ο εκπαιδευτής ορειβασίας και μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου, Αρχοντής Εξακοίδης, η συμμετοχή, με την πανδημία του κορονοϊού ακόμη παρούσα, θεωρείται πολύ σημαντική. Κατά τη διάρκεια δε των αγώνων θα τηρηθεί κατά γράμμα, όπως είπε, το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τόσο για τους συμμετέχοντες αθλητές, όσο και για το κοινό που θα θελήσει να παρακολουθήσει. «Στον χώρο θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν πιστοποιητικό rapid test” είπε.

Η διοργάνωση αυτή είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο: Είναι η πρώτη φορά που θα «ανταμώσουν» στην πίστα αναρρίχησης καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα είχε παύσει κάθε αγωνιστική – προπονητική προσπάθεια.
Ο κος Εξακοίδης στάθηκε και στο θέμα της έλλειψης εξωτερικής πίστας, όμοιες με αυτές που διαθέτουν άλλες περιοχές εντός και εκτός συνόρων. «θα μπορούσε ένας τέτοιος χώρος να έλκει αθλητές αναρρίχησης και από τις γειτονικές χώρες» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ο χώρος που υπάρχει στο Κλειστό Γυμναστήριο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση μεγαλύτερων αγώνων.

Ένα Σαββατοκύριακο δυσκολίας περιμένει τους αναρριχητές, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 26 από τις 10:00 και 09:00 το πρωί αντίστοιχα. Ένα διήμερο απόλαυσης για τους θεατές, που θα δουν πόσο επιδέξια μπορεί να αναρριχηθεί ο αθλητής και η αθλήτρια με μόνο εφόδιο τη δύναμη της προσωπικής άσκησης-δουλειάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος