Κομοτηνή: 29-7-2019 Ειδήσεις

Υγεία
Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου μέσα σε μία μόλις εβδομάδα
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΔιπλασιάστηκαν τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου μέσα σε μία μόλις εβδομάδα. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), από τις 19 ως τις 25 Ιουλίου αναφέρθηκαν άλλα πέντε περιστατικά λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου. Εξ αυτών τα πέντε παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση. Τα άλλα είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Τα περισσότερα από τα κρούσματα καταγράφηκαν στις ήδη «μολυσμένες» περιοχές, ανάμεσα στις οποίες και η Ξάνθη.

Μεταφορές
Επιστολή διαμαρτυρίας για τα πλευρικά διόδια
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΕπιστολή διαμαρτυρίας για την κατασκευή πλευρικών σταθμών διοδίων συνέταξε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Η επιστολή έχει ως τελικό αποδέκτη την Εγνατία οδό ΑΕ και αφορά στα έργα πλευρικών διοδίων σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μεταβολές σε ορισμένα δρομολόγια του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΜεταβολές σε ορισμένα δρομολόγια του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξουν, από σήμερα Δευτέρα. Αναστέλλεται η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 90 και 91. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η αμαξοστοιχία 51 θα πραγματοποιεί προαιρετική στάθμευση στο σταθμό του Λιανοκλαδιού.

Πολιτική
Συμμετοχή σε επιτροπές
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΟ βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ μετά από πρόταση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής θα μετέχει για την ΙΗ’ Περίοδο- Α’ Σύνοδος της Βουλής των Ελλήνων, στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, όπως και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.

Κτηνοτροφία
SOS για την αφρικανική πανώλη των χοίρων
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΗ Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ με αφορμή την επιβεβαίωση μιας νέας εστίας του νοσήματος της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων (ΑΠΧ) σε μεγάλη χοιροτροφική εκμετάλλευση στη Βουλγαρία επισημαίνει με ανακοίνωσή της ότι η ΑΠΧ είναι ιογενές νόσημα μεγάλης μεταδοτικότητας, που προσβάλει χοίρους και αγριόχοιρους, ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ή ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΖΩΩΝ. Επίσης, αναφέρεται ότι ο ιός επιβιώνει για μεγάλο διάστημα στο περιβάλλον και στα πτώματα των αγριόχοιρων και μεταδίδεται πολύ εύκολα: με κατανάλωση μολυσμένης τροφής, με άμεση επαφή ασθενών ζώων με υγιή ζώα, έμμεσα με μολυσμένα οχήματα, ρούχα, υποδήματα, εξοπλισμό, ζωοτροφές καθώς και με έντομα. Οι Αρμόδιες Κτηνιατρικές Αρχές της ΠΑΜΘ εξετάζουν κλινικά σε τακτά χρονικά διαστήματα όλες τις χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις δίνοντας ιδιαίτερο βάρος σε όσες βρίσκονται κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας και Ελλάδας-Τουρκίας.

1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή /και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων»
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΕκδόθηκε η 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Δράση 4.2.1«Μεταποίηση, εμπορία ή /και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» με την οποία ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους να υποβάλλουν αιτήσεις . Δικαιούχοι της Δράσεις είναι πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και μεγάλες επιχειρήσεις.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εναρμόνιση της Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής για το έτος 2019 2020
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςH ΔΚΕΠΠΑΚ ανακοίνωσε ότι μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων κατάταξης των ωφελούμενων στη σελίδα της ΕΕΤΑΑ σχετικά με το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Επαγγελματικής και Οικογενειακής ζωής για το έτος 2019 2020» οι τελικοί δικαιούχοι των voucher που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ του Δήμου Κομοτηνής, να προσέλθουν στα γραφεία της επιχείρησης (Κούλογλου 14) έως 2 Σεπτεμβρίου 2019, τις ώρες 9.00 π.μ. έως 11:00 π.μ. για την προσκόμιση των voucher. Απαραίτητα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η φωτοτυπία ταυτότητας και κωδικοί taxis.
Η ΞΑΝΘΗ σε σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΤα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο πλαίσιο της EUROMED POSTAL (Μεσογειακή Ταχυδρομική Ένωση) της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος, εξέδωσαν μία αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα τις παραδοσιακές φορεσιές της Μεσογείου. Στο ένα από τα τέσσερα γραμματόσημα της έκδοσης απεικονίζεται μία από τις παραδοσιακές φορεσιές μας. H EUROMED POSTAL έχει θέση σε ψηφοφορία τις συμμετοχές των μελών κρατών στον σύνδεσμο: https://www.euromed-postal.org/Philately/Voting όπου μπορούμε να υποστηρίξουμε την ελληνική συμμετοχή, επιλέγοντας το γραμματόσημο της σειράς με την Ξάνθη μας. Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ανέφερε: «Η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας. Συγχαίρουμε την πρωτοβουλία των ΕΛΤΑ που συμπεριλαμβάνουν την Ξάνθη μας, στην αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα τις παραδοσιακές φορεσιές της Μεσογείου».
Επαναλειτουργία δύο Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών στο δήμο Ιάσμου
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΤην επαναλειτουργία δύο Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και τις αυξημένες αρμοδιότητες των τοπικών προέδρων, εξήγγειλε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Σε δήλωσή του αναφέρει «με την ανάληψη των καθηκόντων μας, επαναλειτουργούν τα ΚΕΠ Σώστου και Κοινότητας Ασωμάτων. Επίσης και οι 10 τοπικοί πρόεδροι θα παρέχουν υπηρεσίες σε τοπικά γραφεία με εξουσιοδότηση υπογραφών. Άμεση προτεραιότητα μας οι υπηρεσίες να βρεθούν κοντά στον δημότη».

Πολιτισμός
«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΈνα από τα πιο ερωτικά και ποιητικά έργα του William Shakespeare, το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας, σε μια παράσταση που στην Κομοτηνή θα παρουσιαστεί σήμερα στο θερινό δημοτικό θέατρο, στις 9.30 το βράδυ. Στους κεντρικούς ρόλους ο Αιμίλιος Χειλάκης που αναλαμβάνει το διπλό ρόλο του Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, που θα ερμηνεύσει τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες του παγκόσμιου δραματολογίου. Το ρόλο της βασίλισσας των ξωτικών Τιτάνιας θα ερμηνεύσει η Αθηνά Μαξίμου και τον εμβληματικό Πουκ ο Μιχάλης Σαράντης.
Το βαλς με τα παραμύθια
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΗ Κάρμεν Ρουγγέρη και ο θίασός της παρουσιάζουν το έργο «Το βαλς με τα παραμύθια». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο κοινό της Ροδόπης την Τρίτη 20 Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.

Αστυνομικό δελτίο

Σύλληψη 18χρονου
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΣυνελήφθη την 28-7-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 18χρονος αλλοδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα, από κοινού με δύο άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από την πόλη της Κομοτηνής, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.
Σύλληψη 11 μη νόμιμων μεταναστών
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΣτην Εθνική Οδό Πόρτο Λάγους – Ξάνθης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.
Αθλητικά

Πρώτος ο Κώστας Μπανιώτης

Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΑκόμη μια πρωτιά για τον Κομοτηναίο πρωταθλητή Κωνσταντίνο Μπανιώτη που διατηρήθηκε στην κορυφή της Ελλάδας στο άλμα εις ύψος, κατακτώντας το χρυσό στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο αθλητής της Ολυμπιάδας Κομοτηνής κατέκτησε με άνεση την κορυφή καθώς χρειάστηκε μόλις πέντε έγκυρα άλματα. Ο Κομοτηναίος άλτης πέρασε με την πρώτη το 2.03μ, το 2.08μ και το 2,15 και με την δεύτερη τα 2.24μ. που όπως και πέρσι του έδωσαν το χρυσό. Δεύτερος αναδείχτηκε ο Αντώνης Μέρλος του Ποσειδώνα Λουτρακίου με 2,15, ενώ τρίτος ο Δημήτρης Χονδροκούκης του Παναξιακού με άλμα στα 2,08. Αυτή είναι η ένατη φορά που κατακτά την πρώτη θέση σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην καριέρα του ο κορυφαίος Έλληνας άλτης. Προηγήθηκαν αυτές των 2008, 2009, 2010, 2011, 2013, 2015, 2016 και 2018

Αρχηγοί της Xanthi FC για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020

Κομοτηνή: 29-7-2019 Ειδήσεις
C

Αρχηγοί της Xanthi FC για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα είναι οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Δήμος Μπαξεβανίδης, Χρήστος Λισγάρας, Πάμπλο Ντε Λούκας και Στέλιος Μαλεζάς, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου. Η ανακοίνωση ήρθε λίγο πριν τη νίκη της ομάδας στην πρώτη φιλική αναμέτρηση επί βουλγαρικού εδάφους, όπου και λαμβάνει χώρα η προετοιμασία της. Αναλυτικά, το πρώτο της φιλικό παιχνίδι επί βουλγαρικού εδάφους έδωσε η Xanthi FC το απόγευμα της Τετάρτης (24/7) στο Pravets. Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ αντιμετώπισε την Hapoel Ramat haSharon από το Ισραήλ που βρίσκεται κι αυτή στο στάδιο της προετοιμασίας. Η ξανθιώτικη ομάδα με γκολ του Φάκκη προς το τέλος του αγώνα επικράτησε με 0-1, με τον Ισπανό προπονητή να βγάζει τα πρώτα του συμπεράσματα.

9ο Αγώνα Tuvunu Trail Run Οχυρού Νυμφαίας
Κομοτηνή: 29-7-2019 ΕιδήσειςΑνοίγουν σήμερα οι εγγραφές  στην ολοκαίνουργια ιστοσελίδα (www.rodopirunners.gr) για τον 9ο Αγώνα Tuvunu Trail Run Οχυρού Νυμφαίας στην Κομοτηνή, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, με διοργανωτές τους Rodopi Runners. Για δεύτερη χρονιά οι διαδρομές θα ξεκινάνε μέσα από το Οχυρό της Νυμφαίας θα διανύουν ιστορικά σημεία της περιοχής μας ιδιαίτερου φυσικού κάλους και θα αναβιώνει ισχυρότερες μνήμες από το ιστορικό της παρελθόν.
Καιρός

Κομοτηνή: 29-7-2019 Ειδήσεις
Eurokinissi

Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχοπτώσεις και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος