Κομοτηνή: 27 βραβεία για τον «Κύκλωπα»

Array
Κομοτηνή: 27 βραβεία για τον «Κύκλωπα»
Ο Αργύρης Κελλίδης με τη μια του κόρη…

Η συγκομιδή της ελιάς έχει για τα καλά ξεκινήσει στη Θράκη και οι ελαιοπαραγωγοί έχουν λόγους να είναι χαρούμενοι. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Ελαιοτριβείου «Κύκλωπας» στη Μάκρη, τον κ. Αργύρη Κελλίδη η χρονιά φέτος φαίνεται πως θα δώσει πολύ και ποιοτικό λάδι. «Άλλες χρονιές βγάζαμε στα 7-8 κιλά ελιές ένα κιλό λάδι, φέτος είμαστε στα 4,5 -5 κιλά ελιές ένα κιλό λάδι» εξηγεί κι αποκαλύπτει ότι στον «Κύκλωπα» από φέτος έχουν να επιδεικνύουν με καμάρι ISO 22.000 για το Ελαιοτριβείο, ISO 22.000 για τη συσκευασία , αλλά και ISO 9000 για την παραγωγή!

Κομοτηνή: 27 βραβεία για τον «Κύκλωπα»
Η κα Νίκη Κελλίδου

Το λάδι του «Κύκλωπα» έχει γίνει πια τόσο διάσημο, που έχει περάσει τα σύνορα της χώρας «ταξιδεύοντας» σε όλα τα σημεία της γης. «Σκεφτείτε ότι φέτος μόνο κατέκτησε 27 Παγκόσμια βραβεία. Είμαστε στην όγδοη θέση στην Παγκόσμια κατάταξη. Μεγάλο πράγμα για ένα μικρό ελαιοτριβείο, μια μικρή οικογενειακή -επιχείρηση, στην άκρη του κόσμου, σ’ αυτό το σημείο της Θράκης» δηλώνει με καμάρι ο κος Κελλίδης, ο «πάτερ Φαμίλιας» του Ελαιοτριβείου, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του, την ακούραστη κα Νίκη Κελλίδου και τις δυο τους κόρες, που συνεχίζουν την μεγάλη πια οικογενειακή παράδοση στο χώρο του λαδιού. «Ο «Κύκλωπας» είναι όγδοος στον κόσμο, μπροστά από Καλαμάτα, Κρήτη, Ισπανία κι άλλες περιοχές με μεγάλη παράδοση» δηλώνει ο ίδιος και κάνοντας τον απολογισμό της περσινής χρονιάς σημειώνει πως έδωσε τα ωραιότερα λάδια. «Δεν είχε καθόλου Δάκο, οι οξύτητες ήταν χαμηλές και η ποιότητα άριστη, έτσι στην Ελλάδα έχουμε πάρει το πρώτο και το δεύτερο βραβείο, δεν είναι τυχαίο».

Κομοτηνή: 27 βραβεία για τον «Κύκλωπα»
Πολύ και ποιοτικό λάδι και τη φετινή χρονιά…

Τα τελευταία χρόνια της Κρίσης παρατηρεί κι ο έμπειρος ελαιοπαραγωγός να σημειώνεται μια στροφή του κόσμου στην καλλιέργεια της ελιάς και στην παραγωγή λαδιού. Ενδεικτικό είναι, όπως λέει, ότι ολοένα και περισσότεροι ενδιαφέρονται για την παραγωγή λαδιού με βιολογικό τρόπο. Έτσι, κάθε Κυριακή, που το Ελαιοτριβείο βγάζει λάδι με βιολογικό τρόπο, με τη χρήση κρύου νερού, είναι πάρα πολλοί αυτοί οι οποίοι ανταποκρίνονται καθώς ενδιαφέρονται και για την ποιότητα, όχι μόνο για την ποσότητα.

Κομοτηνή: 27 βραβεία για τον «Κύκλωπα»
Παραγωγός παίρνει το φρέσκο λάδι…

Στον «Κύκλωπα» δεν έμειναν μόνο στο «Λίφτινγκ» που επέβαλε η κατάκτηση του ISO, ούτε στην περηφάνια που προκαλούν τα αναρτημένα βραβεία στους τοίχους του ελαιοτριβείου, αντιθέτως δεν σταματούν στιγμή να πειραματίζονται συνεχώς. Γευστικός πειραματισμός η ανάμειξη των ελιών με λεμόνια, πορτοκάλια, τσίλι, σκόρδο, βασιλικό και η παραγωγή λαδιού με τις νέες αυτές γεύσεις. «Φτιάχνουμε αρωματικά λάδια με φυσικό τρόπο. Ειδικά στο εξωτερικό αυτά τα γευστικά λάδια έχουν μεγάλη ζήτηση». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι λάδι του «Κύκλωπα» πωλείται στο Ιράν, στη Νιγηρία, στο Κατάρ, στη Σαουδική Αραβία, στην Αυστρία, στην Γερμανία, στην Αγγλία, στην Ολλανδία, στη Ρωσία και στην Τουρκία. Ο «Κύκλωπας» κάνει σίγουρα διεθνή «καριέρα». Έτσι, το στοίχημα που ήδη έβαλε η οικογένεια Κελλίδη με τους συνεργάτες της την νέα χρονιά είναι να μοιάσουν στην περσινή στο θέμα της ποιότητας του λαδιού. Ο πήχης έχει ανέβει σίγουρα ψηλά και στον «Κύκλωπα» δεν σταματούν στιγμή να δουλεύουν…
Φώτο: Στιγμιότυπα από το Ελαιοτριβείο «Κύκλωπας» Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος