Κομοτηνή: 24 χρόνια καθαρίζει το 3ο Γυμνάσιο

Είκοσι τέσσερα χρόνια καθαρίστρια στο 3ο Γυμνάσιο της Κομοτηνής η κα Έλλη Βάσου, γνωρίζει κάθε σημείο του. Με τον ίδιο τρόπο που φροντίζει το σπίτι της φροντίζει και τις αίθουσες του μεγάλου αυτού σχολικού συγκροτήματος.

Μαζί με άλλες δύο συναδέλφισσές της καθαρίζουν καθημερινάένα μεγάλο σχολείο, ένα ζωντανό σχολικό οργανισμό. «Είναι μια εργασία που την κάνουμε με πολλη αγάπη για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Τη συναντήσαμε σε ένα διάλειμμα της δουλειάς της. Τι ήταν αυτό που σας έκανε να επιλέξετε αυτό το επάγγελμα, η ανάγκη για δουλειά; Τη ρωτήσαμε. «Πιο πολύ η ανάγκη αλλά και μια διάθεση προσφοράς. Μου αρέσει πολύ αυτή η δουλειά παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολη» σημείωσε.

Παραδέχεται πως η καθημερινή παρουσία και φροντίδα ενός χώρου με δεκάδες μαθητές και μαθήτριες δεν είναι κάτι εύκολο, «είναι άνθρωποι, άρα δεν έχουν κάθε μέρα την ίδια διάθεση και δεν δείχνουν την ίδια προσοχή. Θα πετάξουν και το σκουπιδάκι τους, Όμως εμείς θα πρέπει να είμαστε εκεί να φροντίζουμε κάθε μέρα για την καθαριότητα του χώρου».

Οκτώ αίθουσες σε κάθε όροφο, αυλή, γραφεία, εργαστήρια, γυμναστήριο και υπόγειο, τετραγωνικά που πρέπει να σκουπιστούν και να σφουγγαριστούν. «Σέβονται οι μαθητές και οι μαθήτριες τη δουλειά σας;» τη ρωτήσαμε για να την ακούσουμε να απαντά αμέσως: «Ναι» και να χαμογέλα στη σκέψη των καθημερινών μικρών της φίλων. «Συχνά τους συμβουλεύουμε και τα παιδιά μας ακούνε» είπε. Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίηση της και από το γεγονός ότι μπορεί και κερδίζει το ψωμί της με αξιοπρέπεια μεγαλώνοντας δύο παιδιά, αλλά και την περηφάνια της για τη δουλειά της. «Είμαι πολύ περήφανη. Και λέω με καμάρι ότι μου αρέσει η δουλειά που κάνω» είπε συνεχίζοντας τη δουλειά της με το φαράσι και τη σκούπα στα χέρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος