Κομοτηνή: 24-9-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Πολιτική
Συνάντηση Στυλιανίδη για το Κτηματολόγιο
Συνάντηση εργασίας είχε το Προεδρείο Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης με το Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, εγκαινιάζοντας μια συνεργασία που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει σειρά προβλημάτων και εκκρεμοτήτων της περιοχής μας. Ο Βουλευτής Ροδόπης ζήτησε από τους Συμβολαιογράφους να προετοιμάσουν σχετικό υπόμνημα προτεραιοτήτων, ώστε να παρέμβει στα αντίστοιχα Υπουργεία διεκδικώντας μαζί τους την επίλυση παλαιών και νεότερων ζητημάτων που αφορούν στο Νομό. Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Προέδρου κ. Τερζίδη: «Η Κυβέρνηση αυτή πιστεύει βαθιά στην προστασία του ιερού δικαιώματος της ιδιοκτησίας, γι’ αυτό και μια από τις πρώτες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού που ήδη υλοποιείται ήταν η μείωση του ΕΝΦΙΑ».

Συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων
Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων συναντήθηκε με τον βουλευτή Ν.Δ. Ν. Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, οχημάτων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού της Δ.Α. Ροδόπης, στα προβλήματα που δημιουργεί η αύξηση των μεταναστευτικών ροών, στη δυσλειτουργία του σημείου διαβατηριακού ελέγχου Νυμφαίας. Επίσης παραδόθηκε αναλυτικό υπόμνημα με τα κυρίαρχα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη. Από την πλευρά του ο Βουλευτής  δήλωσε ότι είναι ενήμερος για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ενώ δεσμεύτηκε να μελετήσει το υπόμνημα που παρέλαβε και να προβεί στις άμεσες ενέργειες για την επίλυση τους στα πλαίσια του εφικτού.

 

 

Συνάντηση με τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων είχε ο Δ. Χαρίτου

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συναντήθηκε στο πολιτικό του γραφείο με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης. Άκουσε τα προβλήματα από τους πρατηριούχους της περιοχής, ιδιαίτερα όσα προκύπτουν από τον ειδικό φόρο καυσίμων και την γειτνίαση με χώρες όπου ο φόρος καυσίμων είναι πολύ χαμηλότερος και άρα ο ανταγωνισμός είναι αθέμιτος. Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου δήλωσε στους εκπροσώπους του σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης ότι θα συμβάλλει σε ένα σχέδιο στήριξης του κλάδου των καυσίμων, με την απομείωση των φόρων, με μέτρα ελέγχου και με την εφαρμογή πολιτικών στήριξης γεωγραφικών περιοχών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως ο νομός Ροδόπης.

Επισκέφτηκε το Δήμο Κομοτηνής ο Δ. Χαρίτου
Τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη επισκέφτηκε στο Δημαρχείο ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δ. Χαρίτου, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με τους δημάρχους του νομού Ροδόπης. Στο δημαρχείο της πόλης έγινε η συνάντηση με τη συμμετοχή της συντονίστριας της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου. «Οι Δήμοι έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στα τοπικά πράγματα. Αρμοδιότητες και χρηματοδοτικά εργαλεία για αξιοποίηση, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα τοπικά προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή προσπάθεια για τον τόπο» τόνισε ο βουλευτής. Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο επαφών του με τους δημάρχους του νομού Ροδόπης σήμερα στις 10.00 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Αρριανών Αμέτ Ριτβάν στο δημαρχείο της Φιλλύρας.

Πρωτογενής Τομέας
Παράταση για το αγροτικό τιμολόγιο
Δεύτερη ευκαιρία στους αγρότες για τη ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ δίνεται με παράταση για δεύτερη φορά της προθεσμίας σχετικά με την υποβολή των δικαιολογητικών για την ένταξη στο αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ στην οποία προχωρά η Κυβέρνηση. Η προθεσμία που έληγε στο τέλος Σεπτεμβρίου παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Συνδικαλισμός
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση
Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση (Κίνηση εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής) με την οποία καλεί τους εργαζόμενους της Ροδόπης να συμμετέχουν μαζικά στη σημερινή απεργία των συνδικάτων για την απόσυρση του «αντεργατικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης». Με την ίδια ανακοίνωση καταγγέλλει «την πλειοψηφία του ΕΚ Κομοτηνής ότι συντασσόμενο με άλλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που ελέγχουν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ, αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία στις 25 Σεπτεμβρίου διασπώντας το κίνημα και εξυπηρετώντας στην ουσία τα σχέδια της Κυβέρνησης και της εργοδοσίας». Τέλος,δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την τελική δικαίωση της πρώην γραμματέως του ΕΚ της Ρύιας Πατσατζή.

 

Περιφέρεια
Ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Ροδόπης
Την ικανοποίηση του που η εταιρεία SUNLIGHT SYSTEMS, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα δρομολογεί από την 25η Σεπτεμβρίου , λεωφορείο για την μεταφορά εργαζομένων από την Σταυρούπολη προς το εργοστάσιο της εταιρείας στο Όλβιο Ξάνθης εκφράζει με ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης. «Με την κίνηση της αυτή η εταιρεία ενισχύει την θέληση των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρούπολης να μείνουν στον τόπο τους, που απειλείται με ερήμωση, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε δύο επιπλέον άτομα να εργαστούν ως οδηγοί στο συγκεκριμένο δρομολόγιο.» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Ευφραιμίδη

Εθελοντισμός
Η ΝΥ Αιμοδοσίας του ΓΝ Κομοτηνής προγραμματίζει εθελοντικές αιμοδοσίες που θα πραγματοποιηθούν με το κινητό συνεργείο αιμοληψιών: Στις . 29/9/2019 στην Ξυλαγανή. Στις
13/10/2019 στην Μαρώνεια, στις 20/10/2019 και στις 24/11/2019 στον Ίασμο και την 1/12/2019 στο Ν. Σιδηροχώρι.

 

ΑμεΑ
Επίσκεψη του Σωματείου ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη.

Με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 10: 00 το πρωί ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, Τρύφωνας Καρούντζος, μαζί με τον επιστημονικό σύμβουλο του Σωματείου, Θεοδόση Θεοδοσίου, ώστε να συζητήσουν τα τρέχοντα ζητήματα και προβλήματα των ατόμων με αναπηρία στην περιοχή της Κομοτηνής. Μερικά από τα θέματα συζήτησης είναι:
Η συνέχιση συντήρησης και δημιουργίας parking ΑμεΑ. Η ενσωμάτωση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προσβασιμότητα των κτιρίων βάση του νόμου 4067/2012.
Τουρισμός ΑμεΑ στο Φανάρι. Επιβολή του ΚΟΚ από το Δήμο Κομοτηνής σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης.

Καινοτομία
Το Xanthi TechLab συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία του με την eduACT, διοργανώνουν το πρόγραμμα Train Your Brain. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας και αντλεί έμπνευση από ποικίλες πηγές όπως το International Visitor Leadership Program του U.S. Department of State μεταξύ άλλων. Προσφέρει στους συμμετέχοντες των συναντήσεων μια εργαλειοθήκη από νοητικές και σωματικές πρακτικές μεθόδους που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα σε πτυχές της καθημερινότητας, αλλά και σε οποιαδήποτε μελλοντική επαγγελματική ενασχόληση (τέχνες, επιστήμες, αθλητισμός κλπ).
Τα εργαστήρια του Train Your Brain θα λάβουν χώρα, στα 5 ΤechLabs που βρίσκονται σε Ξάνθη, Βέροια, Αθήνα, Κέρκυρα και Σπάρτη. Διαμορφώνονται σε ξεχωριστές ημερομηνίες για κάθε τοποθεσία, όπου θα πραγματοποιούνται με 16 διαφορετικούς συμμετέχοντες για κάθε αυτοτελές session διάρκειας τριών(3) ωρών. Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου 2019. To πρόγραμμα αφορά ηλίκιες 14-20 ετών

Πολιτισμός –Εκδηλώσεις
Αγιασμός στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου
Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για τις δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου για το έτος 2019-2020 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων στο Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου.

«Το Ευθύμιο» έτοιμο για τη νέα χρονιά
Ο πολιτιστικός μορφωτικός σύλλογος Αρσακείου ¨Το Ευθύμιο¨ ( Θμύκιο) θα τελέσει τον Αγιασμό του για την έναρξη των χορευτικών τμημάτων του την Κυριακή 29/09 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου. Κατά τη διάρκεια του έτους θα λειτουργούν ένα τμήμα ενηλίκων και ένα τμήμα παιδικό – εφηβικό.

 

4η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα “Βυζαντινή Περίοδος”
4η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα “Βυζαντινή Περίοδος”, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης. την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις  19:30 . Την εκδήλωση διοργανώνουν το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα “Βιργινία Τσουδερού” (Καπναποθήκη “Π”, Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης).

 

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής ΦΕΞ νέο τμήμα

Νέο τμήμα εργαστηρίου δημιουργικής γραφής θα λειτουργήσει η ΦΕΞ με υπεύθυνο τον κ. Κώστα Καβανόζη, φιλόλογο και υποψήφιο διδάκτορα Δημιουργικής Γραφής. Διάρκεια: Δέκα τρίωρες συναντήσεις με Συμμετοχή: 40€ το μήνα. Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: Κάθε δεύτερη Τετάρτη του Μήνα |18.00 – 21.00 1η Συνάντηση – ενημέρωση Τετάρτη 16 Οκτωβρίου & ώρα 19.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 4 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την 22 και 23-9-2019, στους νομούς Ξάνθης και Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 45, 24, 23 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.
Προχθές το βράδυ, στο Κοπτερό Ροδόπης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 24χρονο και συνοδηγό τον 19χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, το όχημα κατευθύνθηκε προς την πόλη της Ξάνθης, όπου τελικά εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένια περίφραξη οικίας και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπίστωσαν ότι οι δράστες μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Επίσης, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγχαρητήρια του ΔΣ της ΕΑΥ Ροδόπης

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Υ. Ροδόπης εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής η οποία παρά τον ελλιπή υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα που διαθέτει, κατάφερε δύο καίρια πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Πιο συγκεκριμένα μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλωμάτων διακίνησης, μεταφοράς και πώλησης ναρκωτικών, την 18-09-2019 συνέλαβε έξι (06) αλλοδαπούς στην Θεσσαλονίκη, μέλη δύο οργανωμένων κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, διότι μετέφεραν με δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ηρωίνη συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων. «Για μία ακόμη φορά οι αστυνομικοί της Ροδόπης επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και περίσσιο φιλότιμο κατάφεραν να εδραιώσουν το αίσθημα ασφάλειας αλλά και την εμπιστοσύνη και αποδοχή των πολιτών στο έργο που παράγεται από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

O καιρός:
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το βράδυ στη Θράκη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 , ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βορειοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ