Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Πρωτογενής Τομέας
e-ξαγωγές αγροτικών προϊόντων μ’ ένα κλικ
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΝέο κεφάλαιο στις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων ανοίγει με τη συμφωνία συνεργασίας των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιοποίηση των διαδικασιών, που ακολουθούνται στις εξαγωγές προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης. Σε συνάντησή τους ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή συμφώνησαν στη δημιουργία ενός συστήματος, που με την άντληση υπαρχόντων στοιχείων από το κοινοτικό TRACES NT για τις εισαγωγές προϊόντων θα δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων να αντλούν απευθείας το «ηλεκτρονικό κτηνιατρικό πιστοποιητικό» για να προχωρήσουν, με την διαδικασία της διασάφησης τις εξαγωγές τους. Σήμερα απαιτούνται περισσότερα από 200 πιστοποιητικά.

Βουλή
Ο Δ. Χαρίτου στις εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου συμμετέχει σήμερα στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και μετά την κατάθεση στεφάνων που έγινε στον ανδριάντα του μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου στην Κομοτηνή, δήλωσε: «Η ιστορία μας διδάσκει και η επέτειος αποτελεί μία διαρκής υπόμνηση να κοιτάξουμε μπροστά στο μέλλον, να οικοδομήσουμε σχέσεις συνεργασίας και αλληλοσεβασμού. Πράγμα όμως που προϋποθέτει από την πλευρά της γείτονας να σταματήσουν οι προκλήσεις, οι απειλές και οι αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Κόμματα – Κινήματα
Διαδικτυακός τηλεμαραθώνιος
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΔιαδικτυακό τηλεμαραθώνιο διοργανώνει η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας με σκοπό την προβολή και την οικονομική ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Φλόγα, σήμερα Κυριακή 24 Μαΐου 2020 από τις 12.00 έως τις 20.00.

Περιβάλλον
Δραστηριότητες του Φορέα Διαχείρισης
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας υλοποιεί σε συστηματική βάση πρόγραμμα επόπτευσης της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ στο πλαίσιο της αρμοδιότητας επικουρίας των αρμόδιων διοικητικών και δικαστικών αρχών στην εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Την χρονική περίοδο 2012 – σήμερα υλοποιήθηκαν: 830 περιπολίες ή 85.000 χιλιόμετρα σε όλη την έκταση του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ. 99 κοινές περιπολίες με την Δασική Υπηρεσία.Ο Φορέας Διαχείρισης ανταποκρίθηκε και σε έκτακτες αυτοψίες σε περιοχές του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ για τις οποίες υποβλήθηκαν καταγγελίες από πολίτες για τη διενέργεια παράνομων δραστηριοτήτων. Επίσης, κατά τη διάρκεια των εν λόγω περιπολιών στο πλαίσιο επόπτευσης του Εθνικού Πάρκου ΑΜΘ καταγράφηκαν οι παρακάτω παράνομες δραστηριότητες και υποβλήθηκαν οι παρακάτω καταγγελίες προς τις αρμόδιες διοικητικές αρχές: 17 περιπτώσεις λαθροθηρίας, 90 περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας και 56 περιπτώσεις λαθροαμμοληψίας και 10 περιπτώσεις λαθραλιείας. 240 περιπτώσεις διάθεσης στερεών αποβλήτων και 9 περιπτώσεις διάθεσης υγρών αποβλήτων. 72 περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών και 111 περιπτώσεις πυρκαγιών και 284 περιπτώσεις νεκρών άγριων ζώων.

Τοπική Αυτοδιοίκηση
81 θέσεις από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο δήμο Μαρωνείας Σαπών
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις81 θέσεις από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών εξασφάλισε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος. «Έγκαιρα και με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, έπεισε τα συναρμόδια Υπουργεία και τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη κατά την επίσκεψή του στις Σάπες για τις μεγάλες ανάγκες του σε ανθρώπινο δυναμικό και κατάφερε να αυξήσει κατά 26 της θέσεις που του αναλογούν σε σχέση με τις περσινές, αναβαθμίζοντας τον αριθμό τους σε 81» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.
Επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων στις Σάπες
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην επαναλειτουργία των δημοτικών σφαγείων Σαπών ανακοίνωσε η «Κοινωφελής Επιχείρηση Μαρωνείας-Σαπών» . Οι ενδιαφερόμενοι έμποροι, κρεοπώλες, κτηνοτρόφοι, παραγωγοί, για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο της Κ.Ε.ΜΑ.Σ. κ. Ηλία Εμιρζά (τηλέφωνο : 2532022344).

Απάντηση Οντέρ Μουμίν στον Κυριάκο Αμούτζα
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις“Η δημοτική μας αρχή σέβεται τη διαφορετικότητα, κατά τον ίδιο τρόπο και βαθμό σέβεται και τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους δημότες μας, δίχως διακρίσεις και αποκλεισμούς, δίχως δεύτερες σκέψεις.” Αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Αμούτζα. «Εφόσον μας το επιτρέψουν οι συνθήκες, όταν θα ανάψουμε σε επίσημη τελετή το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τον Δεκέμβριο του 2020 για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου μας και όταν θα στήσουμε το Πασχαλινό τραπέζι του 2021 θα σας κάνουμε να κοκκιννήσετε από τη ντροπή σας για όσα μας καταλογίζετε τώρα.» σημειώνει ο δήμαρχος.

Αίτηση στο δήμο για κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Δήμος Μαρωνείας-Σαπών πληροφορεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία εξυπηρετούν τους πολίτες με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους και εν όψει της επαναλειτουργίας τους, ότι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο με το αίτημά τους συνοδευόμενο από αντίγραφο της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος και σκαριφήματος με την προτεινόμενη τοποθέτηση των καθισμάτων. Πληροφορίες: Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης και Οικονομίας κα. Διαμαντούλα Λουλού Τηλέφωνο: 2532350107.
Ανανέωση μισθώσεων από το δήμο Μαρωνείας Σαπών
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟ Δήμος Μαρωνείας-Σαπών πληροφορεί τους εκμισθωτές εκτάσεως εκτάσεων αιγιαλών στην χωρική αρμοδιότητα του, ότι σύμφωνα με την απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών (ΦΕΚ 1864/τεύχος Β’/ 15-5-2020), ο Δήμος θα προχωρήσει στην ανανέωση των μισθώσεων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν άμεσα αίτηση συνοδευόμενη από το τελευταίο συμφωνητικό και βεβαίωση ύψους αντιτίμου. Πληροφορίες: Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης και Οικονομίας κα. Διαμαντούλα Λουλού Τηλέφωνο: 2532350107

Εθελοντισμός
Νέα δωρεά από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ροδόπης
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΝέα Δωρεά εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης παραδόθηκε προχθές από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Τσαπέκο στην Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Μάγδα Γιαμουστάρη και στον υπεύθυνο ιατρό της ΜΕΘ κ. Χ. Ντιάκαλη. Πρόκειται για μια συσκευή παροχής οξυγονοθεραπείας υψηλής ροής Airvo 2 του οίκου Fisher&Paykel Σουηδίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και να διευκολυνθεί το έργο του υγειονομικού προσωπικού.

Εορτές – Επέτειοι
Ευχές από τον Ντίνο Χαριτόπουλο
Κομοτηνή: 24-5-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Με αφορμή την εορτή Ραμαζάν Μπαϊραμίου, εύχομαι στους εορτάζοντες συμπολίτες μου Μουσουλμάνους χρόνια πολλά, με υγεία, ευημερία και προκοπή, ατομική και συλλογική.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνου Χαριτόπουλου.

Ευχές από την Δήμαρχο Ξάνθης
«Με την ευκαιρία της εορτής του Μπαϊράμ εύχομαι στους συμπολίτες μας Μουσουλμάνους Χρόνια πολλά, υγεία, ειρήνη και ευημερία.» αναφέρει σε ευχετήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης για τη θρησκευτική εορτή του Μπαϊράμ.

Ευχές από τον Δήμο Τοπείρου
«Η περίοδος του ΣΕΚΕΡ ΜΠΑΪΡΑΜ ελπίζω να γίνει μια ευκαιρία για περισσότερη αλληλοκατανόηση, αλληλοβοήθεια και αλληλοσεβασμό. Με την ειρηνική και δημιουργική μας συνύπαρξη, ας κάνουμε τις μέρες της κρίσης ευκαιρία, για να φτάσουμε τον Δήμο μας ψηλά, κάνοντάς τον τόπο ευημερίας και προκοπής για όλους μας.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Τοπείρου με αφορμή την εορτή των μουσουλμάνων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος