Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις

Υγεία – Κορονοϊός
ΕΟΔΥ: Τέσσερα κρούσματα κορωνοϊου στη Ροδόπη
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΔέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν σήμερα στη χώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ τα τέσσερα από αυτά είναι στη Ροδόπη, δύο στην Ξάνθη, και τα υπόλοιπα τέσσερα εισαγόμενα.

6ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊου
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην είδηση ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στον Δήμο Ιάσμου είναι πλέον έξι, έκανε γνωστή πριν λίγη ώρα ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Έτσι, εκτός από τα πέντε γνωστά κρούσματα στο Αγίασμα, το έκτο επιβεβαιώθηκε κι αφορά 47χρονο κάτοικο Πελεκητής, ο οποίος νοσηλεύεται προληπτικά –όπως και μία ακόμη φορέας από το Αγίασμα- στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Τα πρώτα 189 δείγματα που ελήφθησαν (162 από Αγίασμα και 27 από Ασώματους) βγήκαν όλα αρνητικά σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Ιάσμου, αρνητικά βγήκαν και όλα τα δείγματα 263 (δηλαδή και τα 74 που ελήφθησαν χθες στους Ασώματους).

Δηλώση Κυριάκου Αμούτζα
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Μας χαροποιεί αλλά δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών απέδειξαν ότι ουσιαστικά ως Δήμος είμαστε ανοργάνωτοι και χωρίς πλάνο.» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Ιάσμου «Όραμα Αναγέννησης» του υποψ.Δημάρχου Κυριάκου Αμούτζα . Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Τώρα είναι η ευκαιρία να εκπονήσουμε ένα καλά μελετημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση παρόμοιων καταστάσεων.

Αίτημα Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΝα εφαρμόσει μαζικά τεστ και στην πόλη της Κομοτηνής ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος της Ροδόπης ώστε οι οποιεσδήποτε ασυμπτωματικοί ασθενείς να ανιχνευθούν και να απομονωθούν. Και σημειώνει ότι έχει πια προφανής η ανάγκη για την προμήθεια και εγκατάσταση ενός συστήματος διενέργειας τεστ με μοριακή ανάλυση για τον Covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Επιπλέον έλεγχοι στην Ξάνθη
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΗ εντατικοποίηση των ενημερώσεων των πολιτών για τα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς και ο προγραμματισμός νέων δειγματοληπτικών ελέγχων αποφασίστηκε σε συνάντηση των Φορέων Διαχείρισης και Συντονισμού των ενεργειών αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Covid-19 που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ξάνθη. Μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Ξάνθης έχουν πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ περισσότεροι από 4000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι και παρόλο που παρουσιάστηκε εντονότερο πρόβλημα στην ορεινή ζώνη σε σχέση με τον αστικό και πεδινό πληθυσμό όπου το ποσοστό κρουσμάτων είναι μικρότερο, η αντιπεριφέρεια Ξάνθης τονίζει με ανακοίνωσή της ότι: “Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.” Νέοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν και αύριο Σάββατο 20 Ιουνίου στο Πάρκο Κυψέλης στην πόλη της Ξάνθης από 11.00 π.μ έως 19.00 μ.μ..

Σύσκεψη στην Κομοτηνή παρουσία Ξανθού
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην περιοχή και ιδιαίτερα στη Ροδόπη πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο πρώην υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου και Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσείν, όλοι οι δήμαρχοι της Π.Ε. Ροδόπης, υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων Υγείας και Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, της περιφερειακής αυτοδιοίκησης κα.

Παρέμβαση Δ. Χαρίτου, βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Η συνολική εικόνα για τη διαχείριση της κρίσης την προηγούμενη περίοδο, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη που έγιναν, είναι ότι πήγε γενικά καλά, όπως φανερώνει ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων στη Ροδόπη. Γεγονός στο οποίο συνέβαλλαν οι υγειονομικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς. Το έλλειμμα ενημέρωσης των πολιτών εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, επισημάνθηκε με έμφαση στη συνάντηση, θέμα άλλωστε που είχα θέσει στον ίδιο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κο Χαρδαλιά» τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χαρίτου. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι «κερδίσαμε πολύ σημαντικό χρόνο ώστε να προχωρήσουμε στη στελέχωση των δομών και στη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Όμως η καθυστέρηση είναι σημαντική εκ μέρους του υπουργείου Υγείας για να προχωρήσει στην κάλυψη των αναγκών.»

Τ.Ε. Ροδόπης ΚΚΕ: Προτάσεις για την αύξηση των κρουσμάτων στη Ροδόπη

Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΤην διενέργεια μαζικών τεστ, σε χωριά, γειτονιές, χώρους εργασίας και στρατόπεδα, ώστε να γίνεται έγκαιρα ο εντοπισμός και η ιχνηλάτηση κρουσμάτων, ώστε να περιορίζεται η εξάπλωση ζήτησε με ανακοίνωσή της η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ. Παράλληλα, πρότεινε την προμήθεια μηχανισμού PCR και στελέχωση αντίστοιχου τμήματος στο ΓΝ Κομοτηνής για να γίνονται και στην πόλη μας μοριακοί έλεγχοι, ώστε να αποφεύγετε η χρονοβόρα διαδικασία της αποστολής των δειγμάτων σε άλλα νοσοκομεία. Αλλά και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο ΓΝ Κομοτηνής και των δομών πρωτοβάθμιας υγείας με μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης σε όλες τις δομές υγείας της Ροδόπης. Η Τ.Ε. Ροδόπης χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη ελέγχου όσων έρχονται από το εξωτερικό και ζητά πλήρη στήριξη των κατοίκων των περιοχών που μπαίνουν σε καραντίνα.

Οικονομία
Εκδήλωση παραγωγικών φορών Ξάνθης
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΟι παραγωγικοί φορείς της Π.Ε. Ξάνθης καλούν την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, αρχές και φορείς του νομού μας σε έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και η οικονομία της Ξάνθης εξαιτίας της πανδημίας COVID – 19.

Προσωρινός πρόεδρος στην ΔΕΣΜΟΣ
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ Ειδήσεις«Μετά από 24 έτη αγαστής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας ΑΜΘ διέκριναν δυσλειτουργίες στην εταιρεία που έθεταν σε κίνδυνο το σκοπό της, χωρίς ευθύνη δική τους λόγω έλλειψης συνεργασίας με την Πρόεδρο, και για να διαφυλάξουν την ομαλή λειτουργία της προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων η από 16-6-2020 Γενική Συνέλευση των εταίρων αποφάσισε να ορίσει Προσωρινό Πρόεδρο της εταιρείας τον Αντώνιο Φραντζή.» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Α.Μ.Θ.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Επαναλειτουργία Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΎστερα από την διευθέτηση θεμάτων που αφορούν την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και την ενίσχυση του φυλακτικού προσωπικού, το αρχαιολογικό μουσείο των Αβδήρων από την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, ανοίγει ξανά την αγκαλιά του για τους επισκέπτες. Το ωράριο λειτουργίας είναι 9:00-16:00, καθημερινά, εκτός Τρίτης.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΣυνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στην Ξάνθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο ερευνών που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του δράστη: 18 φυτά κάνναβης, ύψους 30 εκατοστών έως 1 μέτρο και 6 συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 135,6 γραμμαρίων. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών και τα φυτά κάνναβης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Καιρός – ΣΑΒΒΑΤΟ 20-06-2020
Κομοτηνή: 20-6-2020 ΕΡΤ ΕιδήσειςΓενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος