Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή Ενημέρωση

Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΜε ομόφωνο ψήφισμα του  το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου δηλώνει πως διαφωνεί κάθετα και κατηγορηματικά με την απόφαση της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας ενός ιστορικού τραπεζικού καταστήματος του Δήμου του υποκαταστήματος στον ΄Ιασμο. Και ζητά από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή και να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του στον ΄Ιασμο.

Κόμματα Κινήματα
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΣυγκεντρώσεις για το Μακεδονικό σε Ξάνθη και Κομοτηνή προγραμματίζονται σήμερα και την Κυριακή. Στην Ξάνθη οι διοργανωτές: «Επιτροπή αγώνα Ξάνθης» και οι «Ενωμένοι Θράκες» διοργανώνουν συγκέντρωση και πορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 3-5 στις πέντε σήμερα το απόγευμα. Στην Κομοτηνή η «Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Ροδόπης» διοργανώνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Ηρώο της Κομοτηνής συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ανακοίνωση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΜε ανακοίνωση απαντά η Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ομάδας διαδηλωτών να δώσει ραντεβού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτές οι πράξεις προφανώς δε ταιριάζουν στη δημοκρατία, αλλά δε συνάδουν ούτε με το εθνικό μας συμφέρον. Η χώρα μας δεν μπορεί να είναι έρμαιο, συμφερόντων που θέλουν την αποσταθεροποίηση στην περιοχή των Βαλκανίων. Αυτές οι ενέργειες το μόνο που καταφέρνουν είναι να ατσαλώνουν τη θέση μας ότι πράττεται το σωστό στη βάση του εθνικού ή πατριωτικού συμφέροντος και δείχνουν στους πολίτες το ποιόν των δήθεν πατριωτών, πατριδοκάπηλων και εθνικιστών.» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Πρωτογενής Τομέας
Επίλυση προβλημάτων στην εφαρμογή της Οικοτεχνίας Γαλακτοκομικών Προϊόντων
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή Ενημέρωση«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται δίπλα στους παραγωγούς των μικρών εκμεταλλεύσεων παρέχοντας βοήθεια, προκειμένου το παραγόμενο προϊόν τους να έχει υψηλή προστιθέμενη αξία, για την ενίσχυση του εισοδήματός τους.» ανέφερε στη Βουλή η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου. Όπως τόνισε: με νέο νόμο προσδιορίζεται ο τρόπος της πώλησης των προϊόντων σε δύο σκέλη, είτε άμεσα στον τελικό καταναλωτή από την κτηνοτροφική εκμετάλλευση και στην πλησιέστερη αγορά που βρίσκεται, π.χ. λαϊκή αγορά, αγορά παραγωγών, είτε με τη δυνατότητα πώλησης σε καταστήματα που προμηθεύουν τον τελικό καταναλωτή, στην περιφερειακή ενότητα που ανήκει η έδρα του αγροκτήματος ή σε όμορες περιφερειακές ενότητες».

Πολιτική
Συζήτηση για την πολιτική
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΤο Σωματείο « Ομάδα Ενασχόλησης με την Πολιτική Επιστήμη » διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο : Η ζωή με…(-τα;) την πολιτική.Στην συζήτηση θα συμμετέχουν ως κεντρικοί ομιλητές οι κύριοι: Πεταλωτής Γιώργος (Δικηγόρος, Πρώην Υπουργός και Τέως Βουλευτής Νομού Ροδόπης) . Στυλιανίδης Ευριπίδης (Επίκουρος Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Παν/μιο Κύπρου, Πρώην Υπουργός και Τέως Βουλευτής Νομού Ροδόπης). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις επτά το απόγευμα στο επαγγελματικό και βιοτεχνικό επιμελητήριο της Ροδόπης.

Μητρόπολη
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΣήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερουργεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγείρου.

Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Πατέρα της Εκκλησίας Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου
Την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Πατέρα της Εκκλησίας Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, θα τελέσει την Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ενοριακό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτή την ξεχωριστή Θεία Λειτουργία.
Υγεία
Δράση ευαισθητοποίησης παιδιών και εκπαιδευτικών για την επιληψία, από το Σύλλογο Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή Ενημέρωση Ξεκινάει σήμερα η δράση ευαισθητοποίησης παιδιών και εκπαιδευτικών για την επιληψία, από το Σύλλογο Φίλων και Ασθενών με Επιληψία Θράκης ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ. Συγκεκριμένα σήμερα  θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σχολείου της περιοχής της Αλεξανδρούπολης στο γραφείο του Συλλόγου, με σκοπό να ενημερωθούν για την επιληψία και να ευαισθητοποιηθούν και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές, μέσα από παιχνίδια και βίντεο κατάλληλα για την ηλικία τους. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά επισκέψεων που έχουν προγραμματίσει σχολεία της περιοχής, ενώ η δράση του Συλλόγου ΕΠΙΣΠΕΥΔΩ θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια του έτους σε σχολεία όλης της Θράκης τα οποία εξέφρασαν ενδιαφέρον ή θα ζητήσουν τη συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού του Συλλόγου προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκδήλωση από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΤην πίτα του θα κόψει τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, στις 7.30 το βράδυ στην αίθουσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής. Προσκεκλημένος Ομιλητής θα είναι ο Διοικητής του Γ.Ν.Κ. κ. Γιώργος Φιλιππίδης ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Εξελίξεις – Προοπτικές του Γ.Ν.Κ. και Νέες Στοχοθεσίες». Κατά την εκδήλωση θα τιμηθούν όλοι οι Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας που έχουν υπηρετήσει στο Γ.Ν.Κ.

Εθελοντισμός
Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΓια 7η κατά σειρά χρονιά, η δράση «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» αναζητά και πάλι βοηθούς για να γεμίσει τους σάκους του, μόνο που αυτή την φορά θα ακολουθήσει μια εναλλακτική πορεία πλεύσης για την «διαδρομή» του. Η δράση θα λάβει χώρα στις 16-02-2019 έως και τις 24-02-2019 με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσω φορέων που δραστηριοποιούνται στην πόλη, οι οποίοι θα ανακοινωθούν στις επόμενες μέρες. Στην εθελοντική δράση μπορούν να συμμετέχουν καταστήματα και καφετέριες, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, αθλητικοί σύλλογοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, εθελοντικές ομάδες, σχολεία και φυσικά όλοι όσοι έχουν διάθεση να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Εκδηλώσεις
Στο καφέ Σβούρα
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΕνημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις έξι και μισή το απόγευμα στο καφέ «Σβούρα» από την Τοπική Οικονομία Ροδόπης «Αλλάζω» με θέμα την εθελοντική αιμοδοσία.

Ετήσιος χορός
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΤον ετήσιο χορό του θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Αθλητικός σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο Diamond και ώρα 20:30, ενώ κατά τη διάρκειά της θα βραβευτούν όσοι έχουν στηρίξει το έργο και τις προσπάθειες του συλλόγου.

Εκδήλωση Αθηνίων
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΟ Σύλλογος Καλλιτεχνών Ν Ροδόπης «Αθηνίων», πραγματοποιεί τη κοπή της βασιλόπιτας αύριο Σάββατο στις  20:00 στο Ξενοδοχείο «Chris & Eve». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα και απονομή δώρου για το τυχερό της βραδιάς.

Οι «Ακρίτες» χορεύουν και στηρίζουν
Ο σύλλογός «Ακρίτες Αμβροσίας » διοργανώνουν τον ετήσιο χορό τους αύριο στις 20.30 στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου Χρήστος και Εύη στο 3ο χιλ. Εθνικής οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης. Τιμή εισόδου 15 ΕΥΡΏ (Περιλαμβάνει φαγητό και άφθονο ποτό ) Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πληροφορίες στα τηλέφωνα.: 6936962306 -2531097500.

Εκδήλωση από την Φιλόπτωχο
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΤο Δ.Σ. της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Κομοτηνής διοργανώνει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας σήμερα στις 20:00 μ.μ. στη Λέσχη Κομοτηναίων. Στη διάρκεια της βραδιάς θα δοθούν υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές της Κομοτηνής και θα ακολουθήσει φαγητό και γλέντι με μουσική.

19 και 20 Ιανουαρίου με τον ετήσιο χορό του Συλλόγου, αρτοκλασία και παρουσίαση βιβλίου
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΟ Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης διοργανώνει το ετήσιο χορό του αύριο Σάββατο στις 20:30 στον πολυχώρο Αστραία στον Ίασμο Ροδόπης. Για την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης ο σύλλογος προσκάλεσε μουσικούς από την Ήπειρο και συγκεκριμένα τους Νίκο Τασσή στο κλαρίνο, Βαγγέλη Νούση στο τραγούδι, Τάσο Τζιοβάρα στο λαούτο ,Λάμπρο Τσόγκα στο βιολί και Χρήστο Λώλη στα κρουστά. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου συνεχίζονται στις 20 Ιανουαρίου το πρωί , όταν ο Σύλλογος θα τελέσει αρτοκλασία στην εκκλησία του Άγιου Γεωργίου Κομοτηνής εις μνήμην του προστάτη τους Νεομάρτυρα Αγίου Γεώργιου Εξ Ιωαννίνων χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

Βιβλιοπαρουσίαση από τους Ηπειρώτες

Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή Ενημέρωση

Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Ευσταθίου με τίτλο «“Λόγοι” για τις μετοικεσίες Ηπειρωτών στην περιοχή του Βόρειου Έβρου-Μια διεπιστημονική προσέγγιση» θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στην Λέσχη Κομοτηνής (υπόγειο) την Κυριακή. Το βιβλίο αποτελεί μία ιστορική, επιστημονικά τεκμηριωμένη έρευνα για τις κατά καιρό μετοικεσίες Ηπειρωτών στην περιοχή του βορείου Έβρου. Μια διεπιστημονική προσέγγιση μέσα από τις γραπτές πηγές, την προφορική ιστορία των κατοίκων και τα μνημεία της περιοχής, καθώς και την τοπική μουσικοχορευτική παράδοση και λαογραφία. Το βιβλίο θα προλογίσουν ο κ. Αβραάμ Σαλασίδης, Δημοσιογράφος-Ιστορικός και η κ. Μαρία Παπαγεωργίου, Εκπαιδευτικός. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο κ. Αργύρης Μπίστας, Γραμματέας του Συλλόγου Ηπειρωτών.

Αθλητικά
ΓΑΣ Κομοτηνή Λεύκιππος Ξάνθης
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΓΑΣ Κομοτηνή -Λεύκιππος Ξάνθης θα βρεθούν αντιμέτωποι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις έξι το απόγευμα. Με το φορμαρισμένο σύνολο της γειτονικής πόλης, όπου μετράει 6 συνεχόμενες νίκες αγωνίζεται η ομάδα Κομοτηνής και ισοβαθμεί μαζί του στη 2η θέση.

Νέα μεταγραφή

Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή Ενημέρωση
C

Νέα μεταγραφική ενίσχυση της Ξάνθης με την προσθήκη του Γουίλιαμ Ντάγκλας ντε Αμορίμ στο ρόστερ της. Πρόκειται για έναν 27χρονο Βραζιλιάνο, με ρουμανικό διαβατήριο, που αγωνίζεται ως εξτρέμ, κυρίως αριστερό αλλά και δεξιά, ενώ τον περασμένο Γενάρη έπαιξε δανεικός για 6 μήνες στην τουρκική Καισερίσπορ.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΣυνελήφθησαν προχθές (16-1-2019), στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, δύο (2) διακινητές, ένας 36χρονος ημεδαπός και ένας 34χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Καιρός:
Κομοτηνή: 18-1-2019 Πρωινή ΕνημέρωσηΝεφώσεις παροδικά αυξημένες και τοπικές βροχές και στη Θράκη προβλέπει η ΕΜΥ. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, από 3 έως 5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος