Κομοτηνή: 15-10-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Πολιτική
Στην Κομοτηνή ο Υπουργός Τουρισμού
Την Κομοτηνή επισκέπτεται σήμερα ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Θα συναντηθεί στις δέκα το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο. Θα συζητηθεί η εν εξελίξει πρωτοβουλία για την σύσταση και ενεργοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού καθώς και συναφή θέματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συνάντηση του υπουργού με τουριστικούς φορείς της περιφέρειας στην Αίθουσα Συσκέψεων Περιφέρειας, (Γεωργίου Κακουλίδη 1). Στην ίδια αίθουσα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ. Ακολούθως ο υπουργός έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την τουριστική περιοχή του Φαναρίου.

Βουλή
Υπόμνημα στον Ε.Στυλιανίδη από τους αποστράτους της Αστυνομίας
Υπόμνημα σχετικά με τα συνταξιοδοτικά και άλλα οργανωτικά προβλήματα και συγκεκριμένες προτάσεις υπέβαλαν στον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ Ε. Στυλιανίδη οι απόστρατοι της Αστυνομίας σε συνάντηση εργασίας που είχαν μαζί του.

 

Συνάντηση Ε.Στυλιανίδη με Γ. Γκαράνη
Με αντικείμενο τη διοργάνωση στην Κομοτηνή της συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου επ´ ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό, συζήτησαν ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιάννης Γκαράνης.

 

Δήλωση του κ. Χαρίτου για το αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο

Σε δήλωση για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προέβη ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κος Δημήτρης Χαρίτου « Επί της ουσίας, η κυβέρνηση θέτει τη χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί το εν λόγω νομοσχέδιο ως όχημα για να εισάγει δυσμενείς εργασιακές ρυθμίσεις με το λιγότερο δυνατό θόρυβο στο όνομα της πολυδιαφημιζόμενης ανάπτυξης» υποστηρίζει ο κος Χαρίτου και σημειώνει « Στόχος της είναι να αποξηλώσει ό,τι θετικό εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμους τομείς, όπως αυτοί της επιχειρηματικότητας, των εργασιακών σχέσεων, της παιδείας, των ΜΜΕ κλπ, και να επαναφέρει το γνωστό σε όλους μας μνημονιακό μοντέλο διοίκησης.»

Συναντήσεις Ιλχάν Αχμέτ
Συνάντηση με το ΔΣ του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ροδόπης είχε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, ο κος Ιλχάν Αχμέτ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα μείζονα ζητήματα του κλάδου που αφορούν κυρίως σε αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος στο κομμάτι των συντάξεων τους. Παράλληλα, τέθηκαν και θεσμικά θέματα που αφορούν τους απόστρατους και την Ομοσπονδία τους. Επίσης, ο βουλευτής δέχτηκε την επίσκεψη μελών της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής και του κυβερνήτη Ελλάδος, Στάθη Κεφαλίδη. Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκε ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων για την ενίσχυση της φυσιογνωμίας, της εξωστρέφειας και της μελλοντικής πορείας της Θράκης ενόψει και της επετείου 100 ετών από την ενσωμάτωση της στον ελληνικό κορμό.

Περιβάλλον
Οικονομικό Επιμελητήριο Περιφερειακό Τμήμα Θράκης
Την απόφασή του ενάντια στην εξόρυξη χρυσού επαναδιατύπωσε και επικαιροποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Περιφερειακό Τμήμα θράκης. Η αποτίμηση του περιβαλλοντικού κόστους του έργου είναι δυσανάλογο με τα όποια οικονομικά οφέλη αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Επίσης, σημειώνει ότι οι πραγματικές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν είναι λιγοστές. Η συμβολή του έργου στην τοπική και εθνική οικονομία θα είναι ελάχιστη. Και ότι οι υφιστάμενες οικονομικές μονάδες κτηνοτροφίας, αγροτικών καλλιεργειών, αλιευτικών και μελισσοκομικών προϊόντων της περιοχής θα επηρεαστούν αρνητικά. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι: « Η Θράκη βασίζεται σε άλλο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που επικεντρώνεται σε αγροτοδιατροφικές, τουριστικές και τεχνολογικές επενδύσεις.» Και ότι «Τα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και τα θέματα υγείας των κατοίκων της περιοχής, για τα οποία έχουν τοποθετηθεί αρμόδιοι φορείς, δεν μπορούν να αντισταθμιστούν με οποιοδήποτε οικονομικό μέγεθος.»
Περιφέρεια
6,4 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ για την οδική ασφάλεια της Εθνικής Οδού 2 στην Ξάνθη
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ θα διαθέσει 6.458.963 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας σε τμήματα της Εθνικής Οδού 2 εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης σε συνολικό μήκος 8.848 μέτρων από την περιοχή Τοξοτών έως τον κόμβο Ζυγού και περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή ερεισμάτων, τοποθέτηση σύγχρονων στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης, διαγραμμίσεις, καθαρισμούς από τη βλάστηση κ.ά.

ΤΕΕ Θράκης- Εκλογές
Με την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, οι οποίες και θα αναδείξουν τις νέες διοικήσεις των οργάνων του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. «Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για το τι παραλάβαμε, τι πράξαμε και τι παραδίδουμε.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ θράκης, ο κος Δημήτρης Λουρίκας. Ο πρόεδρος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους μηχανικούς να ενημερωθούν για τις απόψεις, τις προτάσεις και το έργο κάθε συνδυασμού και υποψηφίου, να διαλέξουν τους καλύτερους και να συμμετέχουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. «Είμαστε ως Τεχνικό Επιμελητήριο ο μεγαλύτερος επιστημονικός φορέας της χώρας, είμαστε ο Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους, οφείλουμε να αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κόμματα -ΝΔ
Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Νομού Ξάνθης, συγχαίρει τον κ. Ράπτη Δημήτριο για την εκλογή του κατά την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη στη διάρκεια της τρίτης ημέρας του 12ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Οικονομία
Κλήρωση αυτοκινήτου
Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της Λαχειοφόρου Αγοράς που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής στο πλαίσιο της εκδήλωσης Λευκή Νύχτα 2019 , στη Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής στις 20:00 το βράδυ.

 

Πολιτισμός –Εκδηλώσεις
Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το Καταραμένο Φίδι» στην Κομοτηνή, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κύτταρο (Πρώην REX).

 

Ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα : «Καρκίνος Μαστού Ενημερώνομαι για να νικήσω» διοργανώνουν την Παρασκευή 18/10 στις 6:00μμ στην αίθουσα του συλλόγου ΔΡΩ ο Σύλλογος ΔΡΩ και Σύλλογος Γυναικών Σαπων μαζί με το Σύλλογο Δύναμη Ψυχής.

 

 

 

 

Ο χορός των «Φιλοτεχνών»
Τον ετήσιο χορό του πραγματοποιεί το Σάββατο 09 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Κέντρο Διασκέδασης «Ποσειδώνιο» ο σύλλογος «Φιλοτέχνες». Θα εμφανιστεί το μουσικό σχήμα “Καφαντάρδες”, που αποτελείται από τους Μαρίνα Ζωγράφου (τραγούδι), Νίκο Μπόζογλου (ακορντεόν), Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη (γκάϊντα – καβάλι) και Στάθη Παρασκευόπουλο (κρουστά). Επίσης συμμετέχουν οι εξαίρετοι μουσικοί Τάσος Πετρόπουλος (ποντιακή λύρα και τραγούδι), Γιάννης Μαύρος (κλαρίνο) και Θάνος Γκαράνης (λαούτο και τραγούδι).

 

 

Πυροσβεστική
3η έκθεση πυροσβεστικού υλικού
Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης διοργανώνει την 3η έκθεση πυροσβεστικού εξοπλισμού και ενημέρωσης σε θέματα πυροπροστασίας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» (Καπνεργατών 9, κτήριο 2, Ξάνθη) και θα διαρκέσει από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

 

 

 

Ελληνική Αστυνομία
Κατόπιν της δημοσίευσης του πίνακα υποψηφίων που κρίθηκαν ικανοί/ες κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού πρόσληψης Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία, επισημαίνεται ότι σ΄ αυτόν περιλαμβάνονται οι υποψήφιοι/ες που κρίθηκαν ικανοί/ες κατά φθίνουσα σειρά μορίων ανά κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι, οι υποψήφιοι/ες, που δεν καταλαμβάνουν προσλήψιμη θέση, δεν κατοχυρώνουν από την επιτυχία τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις δικαίωμα διορισμού, παρά μόνο σε περίπτωση κένωσης ισάριθμων θέσεων της κατηγορίας, στην οποία εντάσσονται.
Αστυνομικό δελτίο
Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στην περιοχή της Θράκης μη νόμιμους μετανάστες.

 

 

Αθλητικά

C

Ο Πανθρακικός, όντας αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας της Κομοτηνής,έδωσε το «παρών» στο πρόγραμμα δράσεων της «Λευκής Νύχτας» που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Παρασκευή. Στην Οδό Ορφέως και Μιλτιάδου γωνία στήθηκε ένα όμορφο σκηνικό που σύνδεσε το παρελθόν με το σήμερα φτιάχνοντας τον δρόμο για το «αύριο» του συλλόγου. Παρόντες οι άνθρωποι που «τρέχουν» τον σύλλογο και κυρίως οι ποδοσφαιριστές της ομάδας που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με τον πυρσό στο στήθος.
Καιρός
Γενικά αίθριος καιρός σήμερα . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, στα πελάγη βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ