Κομοτηνή: 13 Νοσοκομεία και φορείς αξιοποιούν το e -Αιμοδότες

Σε διαφημιστικό Βίντεο που προβάλλεται σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας συμμετέχει η ομάδα: e-Αιμοδότες, του 3ου Λυκείου Κομοτηνής η οποία κέρδισε το 1ο Βραβείο στον περσινό διαγωνισμό. Στο βίντεο εκτός από τους μαθητές προβάλλεται και η Κομοτηνή αλλά και μαθητές και μαθήτριες από τα Τρίκαλα και το Καστελλόριζο.

Οι μαθητές και καθηγητές της Ομάδας Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, δημιούργησαν το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα e-Αιμοδότες, που από τον Μάρτιο 2021 έως και σήμερα έχει 160.336 προβολές, 4.527 μοναδικούς επισκέπτες, 274 ενεργές συσκευές καθώς και χρησιμοποιείται από 13 νοσοκομεία & φορείς και πλέον υποστηρίζεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το εν λόγω έργο έχει ήδη βραβευθεί:
Κομοτηνή: 13 Νοσοκομεία και φορείς αξιοποιούν το e -Αιμοδότες• κατακτώντας την 1η θέση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό STEM του Προγράμματος Ανάπτυξης Δεξιοτήτων GenerationNext του ιδρύματος Vodafone,
• διακρίθηκε με Έπαινο Καλής Εκπαιδευτικής Πρακτικής STE(A)M στο Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο
«Εκπαιδευτικοί και Εκπαίδευση STE(A)M»
• διακρίθηκε στην κατηγορία “Παγκόσμιος Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία” στον Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους, BravoSchools 2021
• διακρίθηκε στην κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ στα 5α YouSmileAwardsτου οργανισμού «ΧΑΜΟΛΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και βραβεύτηκε σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης τέλη Ιουνίου 2021 στην Αθήνα.

Στόχος του e-Αιμοδότες είναι να ενημερώνει και να ενθαρρύνει τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η αιμοπεταλιοαφαίρεση και η δωρεά μυελού των οστών. Η βασική καινοτομία του είναι η δυνατότητα που προσφέρει στους χρήστες του να ενημερώνονται άμεσα τόσο για τις έκτακτες ανάγκες για προσφορά αίματος όσο και για τις προγραμματισμένες δράσεις αιμοληψίας. Επίσης, το e-Αιμοδότες διευκολύνει τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας στον «έξυπνο» προγραμματισμό των αιμοληψιών, κάτι που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη (30 ημέρες).
Από τις 02/11/2021στο e-Αιμοδότες περιλαμβάνονται και το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και το Γενικό Νοσοκομείο Νάουσας.

Το e-Αιμοδότες αποτελείται από 3 μέρη:
1. το πληροφοριακό σύστημα για τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας το οποίο καταγράφει τις τρέχουσες ανάγκες σε αίμα και τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες
2. την διαδικτυακή εφαρμογή για την άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση των χρηστών
(http://e-aimodotes.gr/)
3. την εφαρμογή για smart phones για την άμεση ενημέρωση και πληροφόρηση των χρηστών μέσω φορητών συσκευών (η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και μπορείτε να την “κατεβάσετε” δωρεάν από το PlayStoreκαι σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε iOS) (http://e-aimodotes.gr/android/).

Info
ΠρογραμματισμόςWebΕφαρμογής: Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς
Προγραμματισμός Android Εφαρμογής: Λέανδρος Κουρτίδης
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ανδρονίκη Βερρή(ΠΕ86 – Πληροφορικής),Χουρμούζης Μαργαρίτης(ΠΕ03 – Μαθηματικός),
Αικατερίνη Αθανασούλα (ΠΕ04.04 – Βιολόγος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος