Κομοτηνή: 103 βραβεία για τον «Κύκλωπα»

Κομοτηνή: 103 βραβεία  για τον  «Κύκλωπα»
Ο κος Λάζαρος Κουροκεχαγιάς φιλοξένησε τον κο Α.Κελλίδη σε εκδήλωσή του στην Κομοτηνή

Με μια ακόμη σημαντική διάκριση επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη ο κος Αργύρης Κελλίδης με την οικογένεια του. Ο γνωστός ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου «Κύκλωπας» στάθηκε για λίγο στην Κομοτηνή για να μιλήσει σε ελαιοπαραγωγούς της περιοχής γι αυτό που γνωρίζει καλύτερα, την ελιά και το λάδι. Έχοντας ακόμη το χειροκρότημα της εκδήλωσης στα αυτιά του και τον τιμητικό έπαινο στις αποσκευές του. Στα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος», εκδήλωση που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας, πήρε τον έναν από τους δύο τιμητικούς επαίνους που δίνονται σε ισάριθμες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ακριτικές περιοχές για την ανάδειξη ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο εξωτερικό.

Κομοτηνή: 103 βραβεία  για τον  «Κύκλωπα»«Ήταν βράβευση στην κατηγορία Επιχειρήσεις Ελληνικές που άντεξαν την κρίση κι έχουν πετύχει έναν εξαγωγικό χαρακτήρα. Το δικό μας προϊόν είναι 60% με 70% εξαγώγιμο, φεύγει στο εξωτερικό γι αυτό και είχαμε κι άλλη μια βράβευση . Συνολικά έχουμε συγκεντρώσει 103 βραβεία παγκοσμίως» δηλώνει με καμάρι και αστειευόμενος σημειώνει « σταματάμε να μετράμε πια»

Σε ένα μικρό διάλειμμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε με επιτυχία ο Κομοτηναίος γεωπόνος Λάζαρος Κουροκεχαγιάς ακούσαμε τον ακούραστο παραγωγό-μεταποιητή να προτρέπει όλους και όλες και ιδιαίτερα τους νέους να εργαστούν σκληρά. « Δουλειά, δουλειά, δουλειά και ποιότητα, ποιότητα, ποιότητα. Αυτά είναι τα μυστικά της επιτυχίας. Όταν ξεκινήσαμε είπαμε: Ποσότητα βγάζουν πολλοί, ποιότητα βγάζουν λίγοι. Κι ένας γέρος παλιός επαγγελματίας ο οποίος ήταν γνωστός στην Αλεξανδρούπολη ήρθε και μου είπε: «Μπράβο! Συγχαρητήρια! Προσοχή στη λεπτομέρεια μόνο. Όλοι κάτι παράγουν αυτός που θα κάνει το τσακ το παραπάνω, αυτός θα κερδίσει.” Τον ακούσαμε και προσθέσαμε και το δικό μας «Προσοχή στην ποιότητα» » δηλώνει ο κος Κελλίδης.

Μιλώντας για τη δική του προσπάθεια σημειώνει πως δούλεψε « πάρα, πάρα, πάρα πολύ» στη ζωή του και αναφερόμενος στις σχέσεις που έχει αναπτύξει με τους υπαλλήλους του σημειώνει « Συμπεριφέρομαι στους εργαζόμενους όπως στον εαυτό μου. Όπως όταν κουράζομαι εγώ σταματώ, έτσι κι εκείνοι. Τους λέω παιδιά τέλος σχολάσαμε αύριο πάλι».

Παρατηρεί με λύπη τις συνήθειες πολλών νέων καθώς σημειώνει πως δεν δουλεύουν . Ενώ υπάρχει δουλειά στις ελαιο-καλλιέργειες για παράδειγμα  εκείνοι αναζητούν άλλες ευκαιρίες. Έτσι, τόσο εκείνος, όσο και άλλοι καλλιεργητές στηρίζονται στα εργατικά χέρια των Βουλγάρων. Όμως  τα τελευταία χρόνια κι εκείνοι σπανίζουν πια «Οι Βούλγαροι εργάτες ή έφυγαν στην Ευρώπη ή δουλεύουν σε ελληνικά εργοστάσια που είναι στη Βουλγαρία διότι πληρώνονται παραπάνω τους χρησιμοποιούν και ως διερμηνείς. Και δεν ξέρω φέτος αν θα καταφέρουμε να μαζέψουμε τις ελιές ,είναι πρόβλημα μεγάλο» δηλώνει προσθέτοντας με εμφανή προβληματισμό «Οι Έλληνες δεν δουλεύουν. Δεν μπορώ να καταλάβω τι νοοτροπία είναι αυτή. Μέσα στην Μάκρη έχει 300 άτομα που μπορούν να δουλεύουν και δουλεύουν 10-12 το πολύ.»

Συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά, έτσι όπως έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια, τους προτρέπει να ξεκινήσουν την ενασχόληση με το αντικείμενο καθώς το λάδι έχει προοπτικές. « Να το αγαπήσουν πρώτα» σπεύδει να συμπληρώσει και προσθέτει «Φέτος , σ’ αυτή την ηλικία, φύτεψα άλλα 800 ελαιόδενδρα. Μου λένε τι θα τα κάνεις εσύ ; Είπα, αν δεν φύτευαν οι παλαιότεροι δεν θα είχα εγώ τώρα. Έτσι, φυτέψαμε καινούργια . Να τα αγαπήσουν λοιπόν και να προχωρήσουν. Θα ανταμειφθούν σίγουρα.»
Τα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» επιβράβευσαν τους καλύτερους του ελληνικού επιχειρεί ν, τους διορατικούς και πρωτοπόρους που τολμούν, οραματίζονται,πρωτοπορούν και διακρίνονται σε μια περίοδο γεμάτη αντιξοότητες. Όπως ακριβώς ο κος Αργύρης Κελλίδης με την εξαιρετική οικογένεια του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ούτε τα εκατό και πλέον βραβεία που κρατά στην αγκαλιά του ο «Κύκλωπας»!

Φώτο:Ο κος Αργύρης Κελλίδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος