Κομοτηνή: 1-8-2019 Ειδήσεις

Πρωτογενής Τομέας
Σε απόλυτη επαγρύπνηση το ΥΠΑΑΤ για την αποφυγή μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων
Κομοτηνή: 1-8-2019 ΕιδήσειςΜε εκπροσώπους της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (Τρίτη 30-07-2019) και της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος (Τετάρτη 31-07-2019), συναντήθηκε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή. Κύριο θέμα των συναντήσεων αποτέλεσε η πρόληψη για την αποφυγή μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας, δεδομένου του εντοπισμού κρουσμάτων της νόσου στη γειτονική Βουλγαρία.

Κομοτηνή: 1-8-2019 ΕιδήσειςΕπισημαίνεται ότι στην Ελλάδα δεν έχει εντοπιστεί κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, η οποία αποτελεί ιογενή μολυσματική ασθένεια των χοίρων και των αγριόχοιρων και δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο. Η κ. Φωτεινή Αραμπατζή υπογράμμισε ότι αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα του ΥΠΑΑΤ η θωράκιση της ελληνικής κτηνοτροφίας από τη ζωονόσο. Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν λάβει εντολές για αυξημένη επαγρύπνηση και εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εισόδου της νόσου στην ελληνική επικράτεια. Κατά την διάρκεια των συσκέψεων, οι εκπρόσωποι των κυνηγών και των χοιροτρόφων διαβεβαίωσαν την Υφυπουργό ότι θα συνδράμουν στις προσπάθειες πρόληψης και θα βρίσκονται σε στενή συνεργασία τόσο με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όσο και με τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Νέο κρούσμα Ιού Δυτικού Νείλου
Κομοτηνή: 1-8-2019 ΕιδήσειςΠέντε νέα κρούσματα της λοίμωξης που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 10, καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα. Από τους ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομεία – δύο σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ένας σε θάλαμο. Στην Ξάνθη σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ καταγράφηκε και δεύτερο κρούσμα.

Συνδικαλισμός- ΑΔΕΔΥ
Κομοτηνή: 1-8-2019 ΕιδήσειςΤη διαφωνία της με διατάξεις του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος δήλωσε η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας ανησυχία ότι ανοίγει ο δρόμος για την «ιδιωτικοποίηση του δημόσιου διοικητικού έργου». Στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τις προωθούμενες διατάξεις, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γιώργος Πετρόπουλος, ανέφερε ότι η προεδρία της κυβέρνησης θα αποτελείται κατά το ένα τρίτο από μετακλητούς υπαλλήλους, «θα αποτελείται, δηλαδή, από προσωπικό, το οποίο δεν υπόκειται στις πειθαρχίες του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Άρα, με κάποιον τρόπο, ιδιωτικοποιείται αυτή η διαδικασία».

ΔΠΘ
Πρώτος κύκλος μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας
Κομοτηνή: 1-8-2019 ΕιδήσειςΣτις 30 Ιουλίου το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών) ολοκλήρωσε με επιτυχία των πρώτο κύκλο μαθημάτων της ρωσικής γλώσσας ως ξένης.
Μετά την επιτυχή δοκιμασία, σε όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η απονομή των βεβαιώσεων στους πρώτους σπουδαστές του Ρωσικού Κέντρου από τις καθηγήτριές τους Αμοιρίδου Στεφανία και Αλεξέεβα Όλγα, καθώς και από τον Διευθυντή του Κέντρου Χαρατσίδη Ελευθέριο.
Οι σπουδαστές των διαφόρων ηλικιών και επαγγελμάτων εξέφρασαν την ικανοποίηση αλλά και την επιθυμία τους να συνεχίσουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στη ρωσική γλώσσα και ρωσικό πολιτισμό.

Μητρόπολη
Κομοτηνή: 1-8-2019 ΕιδήσειςΣτις επτά  σήμερα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα Χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού και εν συνεχεία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Ὑπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κομοτηνής. Την Παρασκευή την ίδια ώρα θα χοροστατήσει στόν Ἱερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ροδίτου.

Πολιτισμός
Λαλητάδες της Ροδόπης
Κομοτηνή: 1-8-2019 ΕιδήσειςΣυνεχίζονται αύριο οι εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής στις 9 μ.μ. στο λιμάνι Φαναρίου με συναυλία με τους «Λαλητάδες της Ροδόπης». Παίζουν: Γιάννης Παγκοζίδης (ούτι, φωνή), Κυριάκος Πετράς (βιολί), Γιώργος Παγκοζίδης (κρουστά), Νίκος Βερβερίδης (μπουζούκι, λαούτο, φωνή). Το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 7 μ.μ., στην παραλία Μέσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει αναβίωση Παραδοσιακών Παιχνιδιών με τη Βαρβάρα Τσίτσιρα – Ιωαννίδου.

Αντάμωμα στη Στρύμη

Κομοτηνή: 1-8-2019 ΕιδήσειςΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Στρύμης διοργανώνει το 23ο Καλοκαιρινό Αντάμωμα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου και ώρα 20.30 στις εγκαταστάσεις του πολιτιστικού συλλόγου (πρώην δημοτικό σχολείο του οικισμού). Το μουσικό σκέλος του ανταμώματος έχει αναλάβει το Θρακόμελο ενώ στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Ν. Ροδόπης.

2ο φεστιβάλ Θρακικού πελάγους

Κομοτηνή: 1-8-2019 Ειδήσεις
Γιώργος Χατζηνάσιος

Το 2ο φεστιβάλ Θρακικού πελάγους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα πραγματοποιηθεί  αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου στις εννέα το βράδυ με μουσική συναυλία με το Γιώργο Χατζηνάσιο στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων. Το Σάββατο και την Κυριακή, 3 και 4 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί ναυτικός περίπλου της παραλίας της Ξάνθης με ιστιοπλοϊκά σκάφη. Η δράση θα ξεκινήσει στις εννέα το πρωί και θα λήξει στις οκτώ το βράδυ. Η εκκίνηση θα γίνει από το λιμάνι των Αβδήρων. Δηλώσεις συμμετοχής για το κοινό στο τηλέφωνο 2541350143

Αστυνομικό δελτίο
Εξιχνίαση κλοπής από εργοτάξιο στο νομό Ροδόπης Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών

Κομοτηνή: 1-8-2019 ΕιδήσειςΕξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των Αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, κλοπή από εργοτάξιο σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, που διαπράχθηκε την 24-7-2019 το μεσημέρι. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι δύο δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν στο εργοτάξιο, όπου αφού το διέρρηξαν, εισήλθαν στο εσωτερικό του και αφαίρεσαν από τέσσερις (4) γεωργικούς ελκυστήρες τους ηλεκτρικούς συσσωρευτές και έξι (6) αντίβαρα, τα οποία στη συνέχεια φόρτωσαν στο όχημα τους και διέφυγαν.

Κλέφτης μελισσών
Κομοτηνή: 1-8-2019 ΕιδήσειςΆλλος ένας Κλέφτης Μελισσών αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες στον Ν. Ροδόπης .Πρόκειται, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μελισσοκόμων το «Κεντρί», κ. Νίκο Καρακοστίδη για Κλέφτη Μελισσών που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή των χωριών Μέσης και Πόρπης .Με μαεστρία τον τελευταίο καιρό , έκλεβε 1 ή 2 μελίσσια από τον κάθε μελισσοκόμο, ώστε να μην γίνονται αντιληπτά από τον ιδιοκτήτη τους. Στην συνέχεια τα τοποθετούσε πέριξ σκουπιδότοπου , και όταν δεν αναζητούνταν τα μετέφερε αλλού. Είχε αποσπάσει μ’ αυτόν τον τρόπο περί τις 60 κλεμμένες κυψέλες και αποδόθηκαν όλες στους ιδιοκτήτες. Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος ζητά από τα μέλη του να είναι συνεχώς σε εγρήγορση.

Κομοτηνή: 1-8-2019 Ειδήσεις
Eurokinissi

Καιρός την Πέμπτη: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Καιρός αύριο: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα δυτικά θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος