Κομοτηναίοι φοιτητές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και εργαζόμενοι στον τόπο τους

Εργαζόμενοι φοιτητές εργαζόμενες φοιτήτριες. Σπουδές και δουλειά μαζί μένοντας στον τόπο τους. Πέρασαν στο ΔΠΘ και συνέχισαν να ζουν στην ίδια πόλη όταν οι περισσότεροι συμμαθητές τους αναχώρησαν για νέους τόπους, άλλες πόλεις.

Νοίκιασαν στην Κομοτηνή. Έφυγαν από το πατρικό και βρήκαν εργασία από την πρώτη στιγμή. Βήματα πολλά για νέους ανθρώπους που δεν έχασαν λεπτό . Οι σπουδές – σπουδές και η δουλειά – δουλειά λένε και συνεχίζουν την προσπάθεια.

Για την Αλεξάνδρα ξεκίνησε το 2018 στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας. «Η Σχολή μου δεν είναι πολύ απαιτητική» μας είπε και συνέχισε μιλώντας στο www.ertnews.gr και αποκαλύπτοντας πως ο χρόνος ο προσωπικός είναι λιγότερος, οι ώρες εργασίας «κλέβουν» από πολύωρες ανάπαυλες και παρέες, ωστόσο, δίνουν μεγαλύτερη ευχέρεια ανεξαρτησίας. Στα 21 της χρόνια σπουδάζει, νοικιάζει και καλύπτει τα έξοδά της. Μόνη δυσκολία, όπως λέει, όταν εργάζεται βράδυ.

«Κι όταν δεν μπορείτε να είστε κάπου πολύ συνεπής, πού επιλέγετε να μην είστε;» την ρωτήσαμε. «Επιλέγω να μην είμαι στη δουλειά προέχουν οι σπουδές» απάντησε. Η Σχολή της αποτελεί προτεραιότητα για εκείνη γιατί όπως λέει θέλει να γίνει μια πολύ καλή κοινωνική λειτουργός. Με το όνειρο αυτό εργάζεται ως σερβιτόρα και προσπαθεί να καλύψει τα έξοδά της για να μην επιβαρύνει τους γονείς της σε μια εποχή δύσκολη.

Σε κοντινή απόσταση σε άλλη επιχείρηση ο Αντέμ, φοιτητής εργαζόμενος και ο ίδιος . Επίσης Κομοτηναίος. Ήταν όνειρο του η είσοδος στο ΤΕΦΑΑ, τα κατάφερε και σπουδάζει εργαζόμενος. «Part time και αν προκύψει ανάγκη μένω παραπάνω» λέει και δηλώνει στο www.ertnews.gr ικανοποιημένος. «Δουλεύω από 16 ετών παιδί, δεν θα σταματούσα τώρα» σημειώνει και αποκαλύπτει πως και εκείνος νοικιάζει μακριά από το πατρικό του και έχει αναλάβει για τα καλά μέρος των δικών του εξόδων.

Με κατεύθυνση την προπονητική προσπαθεί να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα μπορεί σπουδάζοντας το αντικείμενό του. «Η εξέλιξη μου θα είναι πιο ουσιαστική» λέει και σημειώνει «δεν χρωστάω κανένα μάθημα, είμαι ήδη στο 3ο έτος. Θυσιάζω λίγο από τον προσωπικό μου χρόνο και τα καταφέρνω »σημειώνει το ίδιο συγκρατημένα και το ίδιο αισιόδοξα. Στα είκοσι του χρόνια ακόμη δεν έχει κανέναν λόγο να μην είναι. «Τα έξοδά μου, όσο μπορώ, τα καλύπτω μόνος μου» λέει και επιστρέφει στο πόστο που του έχουν αναθέσει στο Γυμναστήριο. Χώρος οικείος για έναν εκκολαπτόμενο γυμναστή όπως ο ίδιος.

Ζουν την πόλη τους ως φοιτητές . Αγαπούν το αντικείμενο των σπουδών τους. Παίρνουν μια μεγάλη δόση εμπειρίας από τους κανόνες στο χώρο εργασίας και συνεχίζουν την προσπάθεια τους για το μέλλον χωρίς να σταματούν να ονειρεύονται ποτέ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος